Sterren en hun goede doelen: 12 toppers met een gouden hart

7. Michael J. Fox neemt het op tegen Parkinson

Wij kennen hem natuurlijk van Back to the Future. Deze beroemde acteur verdween ineens 7 jaar nadat hij erachter kwam Parkinson te hebben.

Michael J. Fox
Via: flickr.com | Alan Light, CC

Hij besefte dat er meer zijn zoals hij en dat zij niet de middelen hebben om een menselijk leven te kunnen blijven leiden. Daarom zamelt hij sinds dat besef geld in voor onderzoek. Inmiddels is er al ruim 800 miljoen dollar ingezameld! Wat een held!

Michael J. Fox goede doelen
Via: flickr.com | Paul Hudson, CC

8. Volgens Drake heeft God een plan

Dat laat hij in de clip God’s Plan zien. Er was veel commotie om zijn donaties in de clip. Was het echt, of niet? Waarom deed hij dit? Er werd van alles achter gezocht. Maar, hoe het ook zit, waar hij het ook voor doet, hij heeft in zijn carrière al veel mensen geholpen door zijn bekendheid in te zetten.

Jorja Smith & Drake

9. Elton John vecht nog steeds tegen AIDS en HIV

Het Elton John Aids Foundation is een bekend begrip. Nu gaat Elton met zijn partners een stapje verder. Ken jij het RADIAN project al wat net gelanceerd is? “RADIAN aims to meaningfully address new HIV infections and deaths from AIDS related illnesses in EECA through focussed action, investment and resourcing to improve the quality of prevention and care for people at risk of or living with HIV in the region“.

Elton John
Via: Wikimedia Commons | David Miller / David Shankbone, CC

10. Matthijs van Nieuwkerk laat zich portretteren

Goede doelen zijn niet zo zijn ding en toch heeft hij zich laten overhalen mee te doen het programma Sterren op het Doek. Wij zijn erg benieuwd hoeveel de schilderijen zullen opbrengen. Stel je voor, Matthijs boven de bank in de woonkamer. Ga jij ook bieden?

Matthijs van Nieuwkerk (2018)
Via: DWDD (capture)

11. Didier Drogba zal nooit zijn geboorteland vergeten

Er zijn veel voetballers die zich inzetten voor een goed doel. Drogba is er echter eentje die iets unieks wist te doen, hij wist namelijk zoveel aandacht voor de burgeroorlog in zijn geboorteland, Ivoorkust, te krijgen dat het geweld minder werd en uiteindelijk ophield. Geen enkele voetbaloverwinning kan daar tegenop.

12. Will i.am. zet collega’s in om studenten te helpen

Will i.am. probeert collega’s in de muziekindustrie zo ver te krijgen dat zij zich inzetten voor studenten die het niet zonder hulp gaan redden. Gelijke kansen staat daarbij voorop. Inmiddels helpen Alicia Keys, DJ Khaled en andere grote artiesten mee en door hen krijgen jonge studenten de kansen die zij verdienen. De i.am.angel foundation is een groot succes!

Will i am goede doelen
Via: flickr.com | Eva Rinaldi, CC

Over beroemdheden en goede doelen wordt veel gezegd. Wat vind jij ervan? Is het vragen om meer aandacht of zijn ze oprecht en moeten ze vooral doorgaan? Laat het ons weten in een reactie.

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer