Spinnen tijd: hoe vermijd je de achtpotige beestjes in huis?

In oktober besluiten spinnen massaal een knus plaatsje te zoeken. Een huis is daar toevallig erg geschikt voor. Heb je liever geen achtpotige beestjes in bad of douche? Deze zeven tips helpen je spinnen in huis vermijden.

Angst voor spinnen? Vermijd ze!

Er bestaan verschillende angsten. Zo heb je trypofobie, de angste voor gaatjes. Spinnenangst is een van de meest voorkomende fobieën die er zijn. Maar liefst de helft van de vrouwen en ongeveer 10% van de mannen krijgt de kriebels van spinnen.

Geen wonder dat veel mensen ze in huis willen vermijden…

Spinnen in huis. Heb jij er in de herfst vaak last van?!

Laat het weten in de comments onderin!

Spinnen in huis tips
Via: Wikimedia Commons | Ciar, CC

1. Munt

Spinnen houden niet van de geur van pepermunt en eucalyptus. Meng wat van deze kruiden met water en sproei dat tussen openingen en plinten in huis. Pepermuntolie is in dit geval erg handig.

Houd je van kamerplanten? Zet dan een muntplantje op de vensterbank, dat houdt de beestjes ook al op afstand. En ondertussen ruikt jouw huis heerlijk naar munt en eucalyptus. Een win-winsituatie.

Munt plant pepermunt geur
Via: pixabay.com | boria, CC

2. Azijn

Azijn heeft een heel scherpe geur. Misschien dompel je je huis er liever niet in, maar het helpt wél. Spinnen kunnen niet tegen de geur. Ga dus op dezelfde manier te werk als bij de munt: meng azijn met water en verstuif het in je huis.

Een schoteltje azijn, in het Engels bekend als ‘vinegar’, in je huis plaatsen zorgt er ook voor dat je spinnen vermijdt.

azijn spinnen vermijden
Via: pxphere.com | PxHere, CC

3. Citrusvruchten

Citrusvruchten zoals citroen, mandarijnen en sinaasappels, daar zijn spinnen geen fan van. Ideaal, want tijdens de herfst zijn mandarijnen en sinaasappelen net in het seizoen.

Maak jezelf een lekkere smoothie of fruitsla, en gebruik de schil om de buitenkant van je ramen en deuren in te smeren. De geur blijft ongeveer 24 uur lang hangen. Dat zijn dan 24 uur dat er geen spinnen in huis komen.

Via: pixnio.com | Pixnio.com, CC

4. Houd een herfstschoonmaak

Spinnen houden van rustige hoekjes, zoals in de radiator of achter de gordijnen. Daar zitten ze dan gezellig in hun web te hangen.

Een minder populaire, maar wel efficiënte manier om spinnen in huis te vermijden, is door goed schoon te maken. Stofzuig en stof af, zo hebben ze minder kans om zich te nestelen.

5. Niet kruimelen

Kruimels trekken insecten aan. En laat spinnen nu net dol zijn op insecten. Dus door ervoor te zorgen dat je minder kruimelt, zorgt je er indirect ook voor dat er minder spinnen in huis zijn.

Kruimel mieren insecten spinnen
Via: Wikimedia Commons | Zainichi Gaikokujin, CC

6. Doe de lamp uit

Heb je een buitenlamp? Dan weet je wellicht wel dat deze immens veel muggen en vliegen aantrekt. Spinnen maken hun web op strategische plaatsen waar er veel insecten te vangen zijn, zoals muggen en vliegen. Dus verwijder de lamp, dan zal je ook de spinnen in huis vermijden.

Lamp insecten licht spinnen
Via: pexels.com | Caio, CC

7. Haal een kat in huis

Katten jagen op spinnen, dat vinden ze fantastisch. Dan kunnen ze hun jagersinstinct nog eens botvieren. Makkelijk opgelost. En wie houdt er nu niet van katten?

Spinnen in huis: heb jij nog tips?

Wat vind je van bovenstaande praktische tip om spinnen te vermijden? Heb je wellicht nog handige tips? Laat het weten in een reactie onderin.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...