De 13 gevaarlijkste dieren van Australië (spinnen, slangen, en…)

Heb jij er altijd al van gedroomd naar Australië te gaan? De prachtige stranden, relaxte sfeer en het lekkere weer zorgen ervoor dat Australië bij menig mens op de welbekende bucketlist staan. Toch is er iets dat sommige mensen weerhoudt van een bezoekje aan Down Under. Australië is namelijk het land van de talloze wilde dieren. 

De gevaarlijkste dieren van Australië… en soms zelf dodelijk

Dat klinkt natuurlijk leuk, maar een aantal daarvan zijn extreem dodelijk. De kans dat je deze dieren gaat tegenkomen is aanwezig. Toch is de kans op een ongeluk minimaal.

Zolang je jezelf maar normaal gedraagt. In dit artikel vertellen we je over 13 gevaarlijke en soms zelfs dodelijke dieren van Australië. Te beginnen met de relatief minder gevaarlijke dieren. Hoe verder je in het artikel komt, hoe gevaarlijker de dieren worden. Lees dus vooral door!

gevaarlijkste dieren van australie
Via: flickr.com | Michael Ravodin, CC

1. De walvis

Laten we direct maar spectaculair beginnen bij dit lijstje van gevaarlijkste dieren van Australië. De walvis is een van meest bijzondere dieren die je rondom de wateren van Australië tegen gaat komen. Deze vriendelijke reuzen spelen, springen en zwemmen lekker heen en weer van Antarctica tot Australië, waarbij jij het geluk hebt hiernaar te mogen kijken.

Ze zijn absoluut niet de gevaarlijkste dieren van Australië. Toch zijn de beesten zo groot (en soms ook lomp) dat het gevaarlijk kan zijn er in de buurt te komen. Er zijn verhalen dat mensen per ongeluk werden opgeslokt of tussen twee walvissen ingeklemd kwamen te zitten.

2. Koeien en paarden

Het klinkt misschien vreemd, maar koeien en paarden staan absoluut in dit lijstje. Gek genoeg ‘vermoorden’ deze dieren zelfs meer mensen dat de meest gevaarlijke dieren die je verder nog gaat tegenkomen in het lijstje.

Wist je dat er tussen 2008 en 2017 maar liefst 77 mensen overleden zijn door ongelukken met koeien en paarden. De meesten zijn echter gerelateerd aan ongelukken met auto’s.

3. Blue Bottle kwal

In Australië leven meerdere soorten kwallen. De gevaarlijkste van allemaal komt later nog naar voren. Toch mag de Blue Bottle kwal zeker niet ontbreken. Veel zwemmers en surfers komen eens in leven met flinke pijn uit zee zetten, aangezien ze zijn geprikt door een Blue Bottle kwal.

Het lijkt van buitenaf op hetzelfde als een brandnetel, echter doet de pijn zeker een uur of 2 en is die ook van een iets hoger niveau.

4. Dingo

Het vierde dier dat we behandelen in dit artikel is de dingo. De dingo is een dier dat je alleen maar in Australië tegen gaat komen en kun je eigenlijk het beste beschrijven als een wilde hond. Ondanks dat deze dieren amper aanvallen, zijn er verhalen van baby’s die uit tenten zijn gestolen door dingo’s. Het wordt dan ook streng afgeraden om ook maar in de buurt te komen van deze dieren.

5. Bijen

Ben jij allergisch voor insecten, bereid je dan goed voor. Er zijn jaarlijks genoeg ziekenhuisopnamen in Australië van mensen die geprikt zijn door bijen. Je gaat er normaal gesproken niet aan onderdoor, maar bij eventuele allergieën kunnen er toch serieuze problemen aan te pas komen. 

6. Sydney Funnel web spider

Als jij aan Australië denkt, gaan de gedachten waarschijnlijk snel uit naar spinnen en slangen. Op de volgende pagina gaan we door naar de slangen. En nog veel meer mooie, maar ook enge dieren. Spinnen in Australië zijn af en toe levensgevaarlijk. En dan zijn het nog niet eens de reuzenspinnen als tarantula’s.

De Sydney Funnel Web Spider en de Red Back Spider zijn bloedlink, waardoor je er echt niet door gebeten wil worden. Een bezoek aan het ziekenhuis met tergend veel pijn is in bijna alle beetgevallen vaste prik. Zeker als je jezelf in de Outback zonder ziekenhuis bevindt. 

Nog meer gevaarlijke dieren…

Op de volgende pagina lees je over meer gevaarlijke dieren in Australië. Wat te denken van de witte haai en de zoutwaterkrokodil. Toch staat er een ander dier op 1…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...