Glas snijden: zo snijd je simpel een glazen pot of fles

Wil je een glazen fles of pot precies op maat snijden? Normaal gezien is dit nagenoeg onmogelijk, maar er is nu een truc… glas snijden met olie!

Glas snijden

Tot op heden is het voor mensen thuis nagenoeg niet mogelijk om glazen producten goed te snijden. Gelukkig zijn er ook niet veel mensen die het proberen. Want als het mis gaat, wordt het al snel een bloederige boel.

Maar goed. Als je weet hoe het moet, hoe je glas op een perfecte manier snijdt, wordt het natuurlijk een ander verhaal! Kijk je met ons mee?

koffie druppelend in een glas
Via: unsplash.com | Jim Kalligas, CC

Deze objecten kun je maken

Hoe tof zou het zijn om een glazen fles of pot PRECIES op maat te snijden? Je kunt de glazen pot gebruiken als:

  • snoeppot
  • vaas
  • decoratie
  • vissenkom
  • tandenborstelbakje
  • drijvende kaarsenhouders
  • verlichtingsapparaat

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Via: Alibaba.com

VIDEO: glazen objecten precies snijden

Het verlossende woord: hoe snijdt je glas. Zonder jezelf te verwondingen. Zonder scherven door het huis te laten slingeren. Tja, het kan.

Door slim gebruik te maken van water, olie en een zeer heet object, kun je het glas op spectaculaire wijze laten breken, precies waar jij wil!

Glas snijden. Wat ga jij maken van jouw glazen fles of bak?

Laat het ons weten in de comments onderin!

Bekijk hieronder de video:

De glas-snijd-techniek uitgelegd

Het idee achter deze techniek is simpel. De olie moet precies verspreidt zijn over het water en geeft hitte gewoon veel gemakkelijker door dan water. Het water onder de olie en aan de binnenkant van het glas zorgt ervoor dat het daar niet opwarmt en dus wordt het alleen heet bij het klein laagje olie. 

Doordat het glas alleen hier uitzet, breekt het zo mooi!

Via: pexels.com | Arina Krasnikova, CC

Glazen fles snijden: speciale glassnijders

De techniek met olie kun je makkelijk thuis doen. Vind je het toch iets teveel gedoe? Dan kun je altijd nog een speciale glassnijder aanschaffen. Daarmee snijd je heel secuur en precies het glas door. Let op: je hebt wel een harde ondergrond nodig.

Of je koopt een heel ‘apparaat’, zoals de glassnijder hieronder. Zo kun je makkelijk een glazen fles snijden.

glassnijder glas snijden
Via: bol.com

Oppassen bij het glas snijden

Glas is gevaarlijk. Daar zomaar mee spelen is onverantwoord… Pak de losse onderdelen dus erg voorzichtig op! Want het glas kan ERG scherp zijn.

glass-containers-
Via: Pixabay.com

Glas snijden: nu kan jij het ook!

En, ga je deze glas-snijd-techniek uitproberen? Zo ja, wat ga jij van het glas maken? Laat het ons weten in de comments onderin.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...