Tover een heerlijke herfststemming in huis met deze DIY’s

De herfst staat voor de deur. Buiten veranderen de bladeren van kleur, van groen naar geel, oranje, rood en bruin. Ze darrelen naar beneden en vormen een mooie loper langs de stoep. Een typische herfststemming!

DIY’s om in de herfststemming te komen

Niet alleen de herfstkleurige bladeren zijn kenmerkend, maar ook pompoenen kom je in overvloed tegen. Je kan er in de supermarkt nauwelijks omheen. Hoewel je er heerlijke gerechten mee kunt maken, kunnen deze pompoenen ook gebruikt worden voor in je interieur. Tijd om de handen vies te maken, want met deze DIY’s dompelen we je huis in de herfststemming.

Herfstbladeren herfst
Via: pixabay.com | Couleur, CC

1. Sfeervolle kaarsjes

Als je net van buiten komt, wil je maar één ding: warmte! Nu kan je standaard kaarsenhouders kopen, maar het is veel leuker als jij ze zelf maakt. Het liefst in herfstthema! Dat kan geregeld worden met een aantal kleine pompoenen, waxinelichtjes en bakvormen. Door de bakvormen in de pompoen te duwen, kan je er de juiste vorm in maken. Vervolgens zet je een waxinelichtje in de pompoen of vult het gat met gesmolten kaarsvet. Sfeervol op zijn best!

.
.

2. Herfstschaal

Je hebt vast wel een schaal in huis staan waar alles wordt in gegooid. Van je autosleutels tot aan een paperclip die je ergens bent tegengekomen. Tijd om die schaal eens te vervangen met behulp van een ballon, bladeren van buiten en papier-maché lijm. Je blaast de ballon op en legt deze in een stevige kom. Vervolgens beplak je de bovenste helft van de ballon met bladeren. Opgedroogd? Dan prik je de ballon door en je hebt er een prachtige herfstschaal bij!

.
.

Hier ook een leuke tutorial:

3. Herfstboeket

Ondanks dat de bladeren van de bomen vallen, kan je nog gelukkig genoeg bloemen halen. En bloemen hoef je heus niet altijd in een saaie keramieken bloempot te zetten! We schreven eerder in een artikel al welke leuke andere alternatieven er bestaan. Een pompoen is zo een alternatief. De de perfecte vaas en een echte eyecatcher. Koop bijvoorbeeld een kant-en-klaar boeket en zet deze in een gemaakt gat in een pompoen. Een andere optie is om je boeket zelf te steken in steekschuim. Beide zal een prachtig resultaat opleveren!

.
.

4. Drankje erbij?

Ook in de koude herfstdagen is het heerlijk om ’s avonds een gekoeld wijntje te drinken. Nu kan je een fles uit de koelkast halen, maar een wijnfles in een pompoen zal nóg beter worden ontvangen. Gevuld met ijsklontjes de perfecte manier om je avond af te sluiten in een echte herfststemming. Cheers!

.
.

Is jouw interieur klaar voor de herfst?

Misschien zit je hoofd nog helemaal in de zomersfeer? De herfst is nog maar pas begonnen, dus je hebt zeker nog tijd om je huis herst-proof te maken. Hopelijk helpen deze DIY-ideetjes, of ben je er geïnspireerd door geraakt! Hoe versier jij je huis het liefst? Laat het ons weten via een reactie onderin!

Lees ook:

Via: pixabay.com | Rebekka D, CC

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...