Opfrisbeurt? 8 tips voor een trendy interieur op een rijtje

Ben je nu je vaker thuis zit, uitgekeken op je huis? Ga voor een opfrisbeurt en voel je weer helemaal thuis. Deze 8 tips voor je interieur gaan je helpen!

Trendy interieur dankzij 8 tips

In deze tijden van corona zijn we veel vaker thuis dan normaal en raak je misschien een beetje uitgekeken op je interieur. Je muren kunnen wel een fris kleurtje gebruiken en wellicht kun je met wat – kleine veranderingen – het gevoel creëren dat je in een totaal nieuwe omgeving bent. Maar hoe doe je dat? Wij zetten 8 tips voor je onder elkaar.

Tip 1: Een uitdagende blikvanger

Ben je van plan om alvast te gaan voor tip 2 en klassieke elementen toe te voegen aan je inrichting, pas dan op dat het niet te saai wordt. Dit voorkom je door een geweldige blikvanger te plaatsen. Een grote kleurrijke hanglamp bijvoorbeeld. Of een enorme vingerplant, die ook weer helemaal trendy is dit seizoen.

Een andere mogelijk blikvanger kan een andere vloer zijn. In het oog springend, maar toch subtiel. Hierbij kun je bijvoorbeeld denk aan visgraat laminaat.

Tip 2: klassiek is het moderne nu

Ja echt, het klassieke interieur is terug van weggeweest. Je kunt het je vast nog wel herinneren, de inrichting bij je oma. Zware meubels, donker en altijd netjes opgeruimd. En dit is wat er ongetwijfeld in je gedachten boven komt drijven als we het hebben over een klassieke inrichting. En laat dat nu net niet de bedoeling zijn. Het moderne klassiek staat voor rust en balans tussen vroeger en nu. En dat bereik je door bijvoorbeeld een prachtige vintage eettafel van de kringloopwinkel te combineren met moderne, kleurrijke stoelen. Een warm vloerkleed eronder en een lambrisering aan de muur: de verandering is compleet!

Retro huiskamer klassiek modern trendy inrichting
Via: depositphotos.com | archideaphoto

Tip 3: Plakken maar

Ook behang was een flink aantal jaar helemaal uit de mode, maar anno nu kun je er niet meer omheen als je trendy wilt zijn. Je muur moet vol met uitbundige grote dierenprints, oude schilderijen of met grote bloemen, Je kunt het zo gek niet bedenken.

.

Kies je voor behangen, pak dan ook echt flink uit en behang een opvallende muur met de Amandelbloesem van Vincent van Gogh, een koe of met een 3-d lijkende houtstructuur. Je kunt ook je eigen behang laten maken van je lievelingsfoto, daar maak je geweldig de blits mee.

Tip 4: Allemaal kleurtjes

Was het tot voor kort helemaal in om je muren zo neutraal mogelijk te houden met wit, kleur, kleur en nog eens kleur is dé trend van 2020. Ook hier weer het motto alles kan en alles mag. Bijzonder in zijn kleuren als zeeblauw, koper en zachtgroen. Combineer kleur met dat opvallende behang uit tip 2 en meer ’trendy’ dan dit kan je huis haast niet zijn.

Tip 5: Webbing als musthave

Nog een item dat terug is van weggeweest; het in de jaren 80 zo veel geziene bijzondere vlechtwerk webbing. Niet bepaald klassiek maar retro en dat staat ook voor 2020, Trends mogen door elkaar gebruikt worden. Webbing is vooral bekend geworden door de eetkamerstoelen van Thonet, je zag ze echt overal, thuis maar ook in bars en restaurants. Ze zijn nu dan ook volop te vinden op marktplaats en in de kringloopwinkel, een echte musthave!

Thonet webbing stoel
Via: Wikimedia Commons | sailko, CC

Tip 6: Organisch rond

Ga je voor helemaal hip? Dan is nu het moment om over te stappen op ronde vormen. Plaats een ronde tafel en heb nooit meer een probleem wie aan het hoofd mag zitten. Hang een rond wandrek of een ronde opvallende klok aan de muur en doe dit op een afwijkende plek, waar je het niet zou verwachten. Wedden dat je complimenten krijgt?

.

Tip 7: speel met licht

Door je raambekleding aan te passen, kun je de lichtinval in je kamer veranderen. Met half doorschijnende inbetweens in pasteltinten bijvoorbeeld speel je met het licht. Of plaats houten jaloezieën die je schildert in de kleur van jouw keuze. Het werpt direct een ander licht op je interieur.

Tip 8: doe eens Wabi Sabi

Opvallend aan deze tips is wel dat alle belangrijke trends van 2020 samen te vatten zijn tot een en wel die van Wabi Sabi. Wabi Sabi staat voor de kunst van de imperfectie en is overgewaaid uit Japan. Het is een kwestie van combineren van verschillende stijlen, van wat je al had staan tot tweedehands, kleurrijk of juist heel neutraal. Een ding staat bij Wabi Sabi centraal: als het maar duurzaam is en dat is een trend die ook na 2020 wel hot zal blijven.

Wabi Sabi trendy inrichting
Via: depositphotos.com | photographee.eu

Heb je iets aan onze tips of heb je wellicht zelf nog leuke dingen, die je wil delen? Laat het weten in een reactie onderin! Natuurlijk hebben we ook nog tips voor je hoe je op creatieve wijze meer opbergruimte kunt creëren!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...