5 creatieve ideeën voor meer opbergruimte in je kleine woning

Woon je in een klein huis, zoals een appartement of een flatje, dan kan het soms lastig zijn om genoeg opbergruimte te creëren in je woning. Gelukkig zijn er meerdere tips om dit toch voor elkaar te krijgen. Welke creatieve ideeën zijn hiervoor?

Snel meer opbergruimte: het kan!

Je huis moet niet alleen schoon lijken, ook het ruimtegevoel is erg belangrijk. Voor dat laatste kan je natuurlijk al je kleding vacuüm zuigen of alle zaken je huis uit gooien, die je niet maandelijks gebruikt. Maar het kan veel gemakkelijker. We hebben een aantal creatieve tips om snel meer opbergruimte te creëren. Met name voor kleine woningen is dit erg handig en je kunt het snel uitvoeren.

Via: pixabay.com

1. Gebruik pallets

Pallets en kratjes kunnen worden opgehangen aan de muur. Ze nemen niet veel ruimte in beslag, maar zien er wel heel vrolijk uit. Je kunt ze in een leuke kleur verven, die bij de rest van je inrichting past.

.

2. Onder bank en bed

Onder je bank en bed kun je een la maken waar je spullen in doet. Hiermee kun je meer extra opbergruimte. Wanneer je de la helemaal op maat maakt, past het precies in je woning. Je zou ook extra vakjes kunnen toepassen.

.

3. Kastje naast de koelkast

Heb je een kleine keuken, dan kun je naast de koelkast een extra smal kastje op wielen maken. Je kunt dit tussen de muur en de koelkast plaatsen, en het is groot genoeg om er kruiden en oliën in te plaatsen.

.

4. Gebruik de ruimte boven deuren

Boven deuren is er vaak een loze ruimte. Hier kun je prima een plank bevestigen om wat spullen neer te zetten. Als je dit doet met wat mandjes of gekleurde dozen, oogt het ook meteen mooier en komt er geen laag stof op je spullen.

5. De hoogslaper

Een hoogslaper is een geweldige manier om een kleine ruimte optimaal te benutten. Je kunt de ruimte onder de hoogslaper gebruiken om lekker te zitten. Zo bespaar je een hoop ruimte voor een bed. Dit kan vooral handig zijn voor studenten of kleine eenkamerappartementen.

.

Heb jij nu meer opbergruimte?

Wat vond je van deze tips? Heb er eentje (of meer) van kunnen gebruiken? Heb je weliicht nog andere leuke tips? Deel ze met ons in de comments onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...