Met deze 9 snelle tips lijkt jouw huis altijd schoon

Je krijgt visite over de vloer, maar je huis ziet eruit zoals Europa na de Tweede Wereldoorlog? Geen probleem. Met dit stappenplan lijkt jou huis altijd schoon…

Het huis opruimen

Als kind stond je er misschien niet bij stil, maar een huis moet wel degelijk regelmatig worden opgeruimd en gepoetst. Hoe deden je ouders dat altijd? Geen nood! Er zijn altijd tips die last minutesituaties kunnen redden. In no-time ziet je huis er weer splinter nieuw uit (of toch bijna).

Gezellig in huis met deze handige tips & diy's
Via: pixabay.com | manbob86, CC

1. Breng focus aan

Concentreer je alleen op de kamers en ruimtes die het bezoek te zien krijgt. De keuken en woonkamer zullen belangrijk zijn, maar komt de visite ook in de berging of de slaapkamers? Zo niet, deur dicht doen en klaar is kees. Indien je tijd overhebt voordat de visite er is kun je deze kamers en ruimtes nog aanpakken of alvast lekker gaan zitten met een drankje. Dat is helemaal aan jou.

2. Speady cleaning

Oftewel het verplaatsen van je puinzooi die je wilt bewaren. Pak een tas en/of mand en loop daarmee een rondje door je woning. Alle rondslingerende artikelen zoals tijdschriften, post, boeken, kleding en schoenen stop je in de tas of mand. Als de tas/mand gevuld is zet je deze weg in een ruimte waar het bezoek niet komt (berging, slaapkamer, badkamer, etc…) of desnoods in de kofferbak van de auto.

Bonustip: zorg dat alle tafel en bureauoppervlaktes leeg zijn op decoratie zoals foto’s en bloemen na. Wil je toch je tijdschriften laten liggen op de koffietafel? Dat is oké, maar ziet er al snel rommelig uit.

Via: giphy.com

3. Puinruimen

Nu alle puinzooi die je wilt bewaren ‘opgeruimd’ is, ga jij met een vuilniszak nogmaals door het huis om al het puin zoals lege verpakkingen, oud papier en dergelijke weg te gooien. Bonustip: leeg ook de prullenbakken. Dit oogt schoner, opgeruimder en frisser.

4. Afstoffen van meubilair

Stof is onfris en sommige mensen zijn er allergisch voor. Zorg dat je al het zichtbare meubilair af doet met een stofdoek of plumeau. Bonustip: werk van boven naar beneden, zodat alles wat je gepoetst hebt niet weer vies wordt. Last but not least, pak de (goede) stofzuiger voor de vloer…

schoonmaken stofzuiger tips
Via: pixabay.com | jarmoluk, CC

5. De keuken

Zorg dat de keuken een frisse en schone uitstraling heeft. Staat er nog vuile vaat van het ontbijt of zelfs van gisterenavond? Was deze snel af, zet het in de vaatwasser of in een teiltje onder het aanrecht. Doe ook snel de keukenapparatuur af zodat de vingerafdrukken weg zijn. Bonustip: leeg het afvalbakje van het koffiezetapparaat.

Via: pixabay.com | onlynoodle, CC

6. Vul alles bij

Vul het water- en bonenreservoir, hang schone hand- en theedoeken op, vervang de kaarsen, controleer het toiletpapier en vul snoepschaaltjes op tafel bij. Bonustip: zorg dat het overal lekker fris ruikt. Open de ramen en deuren of gebruik een interieurparfum of luchtverfrisser.

7. Breng sfeer aan

Klop de kussens op de bank op, vouw eventuele dekentjes op, zet een vaas met bloemen neer en steek eventuele kaarsen aan om een knussere sfeer te creëren.

Huis koel houden kussen
Via: depositphotos.com | elenathewise

8. Houd je het regelmatig bij

Dit is niet de ideale situatie. Het beste is om ervoor te zorgen dat je geregeld je huis opruimt. Dan hoef je alleen nog maar bij te houden in plaats van een grote schoonmaak te houden. Ook word je er rustiger van in je hoofd en voel je je meer ontspannen.

9. Teamwork

Vraag om hulp als je zelf altijd uit- of afstelt. Samen ben je altijd sneller dan alleen. En met een muziekje op kan het ook nog best leuk zijn…

Via: wallpaper flare, CC

Aan de slag met jouw huis!

Vanaf nu hoef jij je niet meer druk te maken als je onverwachts bezoek krijgt of vergeten bent om schoon te maken en je in tijdsnood zit. Laat die visite maar komen, want jou huis lijkt altijd schoon! Hebben deze tips jou geholpen? Laat een reactie achter!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...