Meer kleding verkopen op Vinted dankzij deze 7 tips

Via de app Vinted kan je jouw kleding verkopen. Het klinkt als dé oplossing om van miskoopjes en kleding die je niet meer draagt, af te geraken. Wat is Vinted, hoe werkt het, en hoe verkoop je meer? Deze tips helpen je op weg!

Wat is Vinted?

Iedereen heeft wel enkele stukken in zijn of haar kledingkast die verbannen zijn naar de achterkant waar je hoogstens eens per jaar opruimt. Het zijn miskoopjes die je in het heldere daglicht toch niet zo flatteren, of mislukte pogingen om je bescheiden stijl wat meer glamour te geven. Pijnlijk, maar gelukkig kan je dankzij het platform Vinted hier nog een centje aan verdienen! Je biedt je oude kleding online te koop aan. Je kan ook zelf kleding kopen van anderen en echte koopjes scoren.

Hoe werkt Vinted?

De app is heel gebruiksvriendelijk. Om te beginnen maak je een profiel aan. Vervolgens zet je foto’s van de kledingstukken, handtassen, zonnebrillen en schoenen die je weg wilt online. Je vult wat productspecificaties aan zoals het merk en de staat waarin het stuk verkeert. Ten slotte zet je een prijs in, et voilà, de winkel is geopend. Je kan zoveel items toevoegen aan je vitrine als je maar wilt.

Via: pxfuel.com, CC

Hoe kan ik meer verkopen op Vinted?

Ontzettend veel mensen plaatsen hun kledingstukken online te koop, maar slechts weinigen doen daadwerkelijk iets van de hand. Dat is vervelend, want je steekt er toch heel wat energie in: je moet een profiel aanmaken en vervolgens foto’s nemen van ieder stuk dat je wilt verkopen. Dankzij deze tips verhoog je je slaagkansen om meer oude kleding te verkopen.

1. Vervolledig je profiel

Een profiel aanmaken op een nieuwe app is niet leuk. Je moet telkens weer dezelfde informatie invullen en dat is repetitief. Bovendien wil je gewoon kleding verkopen, wat doet jouw geboortedag ertoe? Wel, it matters. De persoonlijke informatie kan doorslaggevend zijn. Vermeld bijvoorbeeld dat je niet rookt en geen huisdieren hebt. Zo weet de geïnteresseerde dat de kleding niet zal stinken of vol kattenhaar zal hangen. Voeg ook je locatie toe. Dit schept vertrouwen. Mensen kunnen inschatten hoe ver het pakje moet reizen én ze zien dat jij het serieus neemt.

2. Volg ook anderen

Vinted is een app waarop je tweedehandskleding kan kopen en verkopen. Zelfs al ben je niet op zoek naar iets, is het toch interessant om ook andere verkopers te volgen. Sterker nog: probeer zo veel mogelijk verkopers te volgen. De kans is groter dat ook anderen jou gaan volgen. En al deze volgers zien het wanneer jij nieuwe items toevoegt aan je vitrine.

Via: giphy.com

3. Neem ook een ‘aan-foto’

Sowieso zijn mooie foto’s super belangrijk. Je gaat geen kleding verkopen met een groezelige, onscherpe foto van een paar schoenen in een rommelige hoek van je kamer. Zorg voor veel licht en neem foto’s op een neutrale achtergrond zoals een muur of tafel. Pak het nog professioneler aan en zet er een leuk plantje naast. Een belangrijke tip om meer te verkopen op Vinted is om telkens ook een ‘aan-foto’ te voorzien. Neem naast de gewone foto’s en detailfoto’s van het kledingstuk ook een foto waarop je het aan hebt. Zo kan je potentiële koper inschatten of het niet te groot of te klein valt. Bovendien komt een kledingstuk zo vaak pas echt tot zijn recht. Een ‘aan-foto’ is een must. Geen zin om herkenbaar te zijn? Knip je hoofd eraf. Zolang de schoenen/handtas/het kledingstuk maar goed zichtbaar is.

Via: pxhere.com | phere.com, CC

4. Nog beter: een kort filmpje

Een foto waarop je het kledingstuk aan hebt, is een goede start. Nog beter is het om een kort filmpje te maken waarin je het kledingstuk toont. Zo ga je echt veel meer mensen overtuigen.

Via: gihpy.com

5. Communicatie is key

Communiceren is altijd belangrijk. Zeker op een app zoals Vinted. Stuurt iemand je extra vragen over iets dat je verkoopt? Probeer meteen te reageren. Zie het als jouw klantenservice. Verkoop je iets, steek er dan een leuk bedankkaartje bij. De koper gaat dit appreciëren.

Via: pexels.com | Giftpundits.com, CC

6. Wees eerlijk

Zeg niet dat je product ‘zo goed als nieuw’ is, terwijl er een gat in zit. Wees bij de omschrijving zo eerlijk mogelijk. Zo weten de mensen wat ze kopen. De kans is veel groter dat je koper je dan achteraf een goede rating geeft.

7. #Hashtags

Aan ieder product kan je hashtags toevoegen. Laat je hier helemaal gaan. Goede hashtags zorgen ervoor dat mensen sneller bij jouw kleding terecht komen.

Via: pxhere.com | Pxhere.com, CC

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...