Soms is goedkoop duurkoop en daar kom je vaak pas achteraf achter. Dat kan heel vervelend zijn en vooral veel geld kosten. Maar kan het ook je haarkleur kosten?


- Advertentie -

Goedkope en dure shampoo

Er zijn veel verschillende soorten shampoo. Of het nu van de Action is of een speciaalzaak, je zult er één ding mee doen en dat is je haren wassen. Vooral als je je haren geverfd hebt, is het verstandig om goed uit te kijken naar de juiste shampoo.

Een verkeerde wasbeurt kan er zomaar voor zorgen dat jouw haarkleur ineens twee tinten lichter wordt. Of misschien krijg je wel een droge hoofdhuid. Om dit goed te testen, zijn er natuurlijk veel verschillende beautybloggers die die graag voor je uitzoeken.

Lees ook: Goedkope of dure zonnebrandcrème: zijn er verschillen en waar moet je op letten?

De test

Dat is niet het geval in onderstaande video. Hierin zien we een Facebook-video van Rachel Trach die twee keer shampoo heeft gekocht. Een goedkope (rechts) en een dure (links). Vervolgens doet ze deze shampoo in een glas water en begint met geverfde haren erin te doen.

Nu had je misschien wel verwacht dat er verschillen zouden zijn tussen beide, maar de uitkomst is – zonder sensationeel te worden – schokkend. Hierna bedenk je in ieder geval goed welke shampoo je al dan niet gaat gebruiken, in dit geval voor geverfde haren. De video is inmiddels ook al 9 miljoen keer bekeken, dus er een stukje bewustwording de wereld in geslingerd.

- Advertentie -

Voor nu: check vooral de video zelf even!