Het verschil tussen dure en goedkope shampoo is bizar groot

Soms is goedkoop duurkoop en daar kom je vaak pas achteraf achter. Dat kan heel vervelend zijn en vooral veel geld kosten. Maar kan het ook je haarkleur kosten?

Goedkope en dure shampoo

We hebben allemaal weleens de fout gemaakt om goedkope shampoo uit de schappen te pakken. Je bespaart misschien geld, maar is het slim?

Een goedkope shampoo kan misschien snel je haar doen glanzen, maar op de lange termijn schadelijk zijn voor je mooie lokken. En schade – plus dure bezoekjes aan de kapper! – wil je natuurlijk voorkomen…

Dure shampoo, tja, dat voel je in de portemonnee. Maar als je daartegenover zet dat je haren gezond en stralend blijven, én dat de kapper jouw haren niet hoeft te reden, dan is dat het 100% waard.

shampoo kopen
Via: flickr.com | beverlyislike, CC

Vooral als je je haren hebt geverfd, bijvoorbeeld als je grijs haar krijgt, is het verstandig om uit te kijken naar de juiste shampoo. Toch zijn er ook redenen om voor een goedkopere shampoo te kiezen. Want zijn de ingrediënten wel écht zo verschillend…? We vertellen je er alles over.

De perfecte shampoo voor jouw haren

Een verkeerde wasbeurt kan er zomaar voor zorgen dat jouw haarkleur ineens twee tinten lichter wordt. Of misschien krijg je wel een droge hoofdhuid. Om dit goed te testen, zijn er natuurlijk veel verschillende beautybloggers die die graag voor je uitzoeken.

Via: pixabay.com | jackmac34, CC

Duur is niet altijd goed, goedkoop niet altijd slecht

Na het zien van die video ben je je wellicht wel iets bewuster van hoe je het beste met je haren om kunt gaan en niet zomaar klakkeloos voor het goedkoopste of juiste duurste alternatief te kiezen. Er zijn ook hier weer meer wegen die naar Rome leiden om tot de juiste shampoo voor jouw haar te kiezen.

Shampoo kapper
Via: pixabay.com | auntmasako, CC

Overeenkomsten en verschillen

Grappig genoeg wordt er in de wereld van de shampoos bijna altijd dezelfde ingrediënten gebruikt. De lijst met mogelijkheden is beperkt. De samenstellingen zijn misschien verschillend, maar er wordt uit dezelfde tuin geplukt. Bij wijze van, natuurlijk.

Verschillen in prijs komen bijvoorbeeld ook door keratine of arganolie. Maar om heel eerlijk te zijn… Doen die ingrediënten niet zoveel voor je haar. Het is vooral goed voor de verkoop.

Haar wassen
Via: pixabay.com | Pezibear, CC

Onderzoek: dure en goedkope shampoo

Nu had je misschien wel verwacht dat er verschillen zouden zijn tussen beide, maar de uitkomst is – zonder sensationeel te worden – schokkend. Hierna bedenk je in ieder geval goed welke shampoo je al dan niet gaat gebruiken, in dit geval voor geverfde haren. Voor nu: check vooral de video zelf even!

Wat voor shampoo gebruik jij?

Ben jij team zo-goedkoop-mogelijk, of geef jij liever wat meer geld uit voor een goede dure shampoo? Laat het ons weten in de comments onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...