Statisch haar: hoe krijg je het en hoe kom je er weer vanaf?

Om te weten wat statisch haar is moeten we eerst een minilesje wetenschap geven. Het heeft alles te maken met droogte en water. Gek is het niet, maar het is namelijk zo dat water elektriciteit geleid en zorgt dat elektroden wegvloeien van je haar. Die gaan de lucht in, maar omdat tijdens de wintermaanden de lucht droog is blijven die lekker aan je haren zitten. En hop daar heb je het dan: statisch haar!

Statisch haar: wat kun je er eigenlijk aan doen?

Het is gelukkig niet levensbedreigend, statisch haar, maar het verschijnsel kan je wel in een oncomfortabele situatie brengen. Dat is dan ook nog meestal helemaal op de verkeerde momenten.

Dagelijkse verzorging van droog haar is de nummer één oplossing. Gebruik hoogwaardige dagelijkse verzorgingsartikelen zoals die van Hairlust om droog haar te bestrijden.

Maar je kunt nog meer doen om het probleem te voorkomen. 

Statisch haar
Via: depositphotos.com | Voyagerix

Laat je stylingstool even aan de kant liggen

We weten dat wanneer je een wat wildere haardos hebt het niet altijd gemakkelijk is om de tang niet te gebruiken. Maar dit toestel wordt ontzettend warm en beschadigd en droogt je haar uit. Kun je het echt niet laten, verzorg je haar dan extra met een goed product dat statisch haar tegengaat. 

Raar maar waar: handcrème!

Is je haar zo droog, en moet je het toch in een mum van tijd onder controle hebben? Doe een heel klein beetje handcrème en verdeel dat goed over je handen. Dan wrijf je het door je haar. Het is een beetje een radicale oplossing, maar het helpt wel meteen tegen statisch haar. Let wel op het geurtje dat aan de crème hangt!

Probeer om je haar niet zo vaak, en zeker met zo weinig mogelijk shampoo, te wassen.

Wanneer je haar er wat vet gaat uitzien, hebben we allemaal de reactie om die haardos zo vlug mogelijk onder de douche te hoppen en ons haar een shampoo behandeling te geven. Je haar te dikwijls wassen zal ook zorgen voor droger haar. En droger haar zorgt zoals je al weet, voor statisch haar.

Maak gebruik van een conditioner

Je haar de nodige energie geven is heel belangrijk. Wanneer je bij de haarwasbeurt ook een conditioner gebruikt zul je uitdroging van het haar, en daarmee ook gelijk statisch haar een halt kunnen toeroepen.

wassen shampoo haar
Via: depositphotos.com | IgorVetushko

Regelmatig een haarmasker is geen overbodige luxe

Wassen met de juiste shampoo en daarna verzorgen met een conditioner hoort bij je dagelijkse haarverzorging. Maar een tot twee keer per week een haarmasker aanbrengen is zeker geen slecht idee. De voedingsstoffen, zoals keratine, hebben een goede uitwerking op statisch haar of ook wel weerspannig haar genoemd.

Gebruik de juiste haarborstels

Plastic en stalen borstels werken statisch haar in de hand. Koop liever houten haarborstels, misschien een ietsje duurder in aankoop, maar je haalt het ruimschoots terug door het gunstige effect op je haar. Blijven die sprieten van jou nog steeds steigeren als je ze borstelt? Een klein beetje kwalitatieve haarlak op de borstel spuiten kan hier voor de oplossing zorgen.

Tenslotte: wees de beste vriend van je haar

We leven in een jachtige tijd, waarbij je toilet wel eens in een mum van tijd moet gemaakt zijn. Je zult je natte haren dan vlug met een ruwe handdoek durven afdrogen en dan er letterlijk met de grove borstel doorheen gaan.

Maar de wetten van de natuur laten zich niet dicteren omdat jij even geen tijd hebt. De elektriciteit uit je haren houden kost nu eenmaal de nodige tijd. En dat niet alleen, het is enkel door gebruik van de juiste haarproducten die jouw ongemak over statisch haar kunnen voorkomen, en indien nodig genezen. Hou onze tips bij de hand, want heb je er nu nog geen last van, droog en statisch haar kun je altijd krijgen.

Lees ook


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...