De beste tip om van gekreukte kleding af te komen zonder te strijken!

Niemand houdt van strijken. Elk weekend moet alle was weer netjes gestreken worden voor het werk, de kinderen en je partner terwijl je het liefst op de bank zit met een goed boek, een leuke film of weg gaat met vrienden.

Met het hectische leven van nu genieten we van elk vrij moment. Strijken hoort daar niet bepaald bij. Denk alleen maar eens aan die viezigheid aan onderkant van je strijkijzer. Daarom zou het toch zo fijn zijn als we niet meer hoeven te strijken om netjes voor de dag te komen.

Via: unsplash.com

Natuurlijk was er ‘Effie’…

Vorig jaar kwam er een machine genaamd Effie uit. En nieuwe strijkmachine, uitgevonden door twee Britse uitvinders. Effie strijkt 12 kledingstukken in één keer automatisch. Deze machine zou dit jaar in maart te koop zijn maar op de website kan je ze nog niet bestellen. En naast dat het nog niet op de markt is zou deze strijkengel ook nog eens rond de 800 euro kosten.

Helaas, Effie is op dit moment dus NIET de oplossing.

Zeg hallo tegen: ‘Studentenstrijken’

Voor de mensen die geen zin hebben om te wachten of gewoon niet dat geld willen neerleggen voor een strijkmachine is er altijd nog het ‘studentenstrijken’. Met studentenstrijken bedoelen we: zo min mogelijk werk en een zo goed mogelijk resultaat.

Via: Pressfoto

Douchen = strijken

Je kan je kleding thuis laten stomen in de badkamer alsof de stomerij het doet. Hierdoor verwijder je alle kreukels en is de blouse of overhemd weer netjes glad. Hang de kleding zo dicht mogelijk bij de douchekop, maar natuurlijk wel zo ver, dat het NIET nat wordt. Zet de douche aan en sluit de deuren en ramen.

Op deze manier heb je je eigen stoomcabine oftewel home-made stomerij en binnen 10 minuten weer nette kleding zonder al te veel moeite. Je kan hierdoor zelfs multitasken door je ochtenddouche te combineren met je strijkwerk, zo kost het nog minder tijd!

Lees ook: Eindelijk duidelijkheid: dit betekenen alle wassymbolen in kleding

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer