Onderkant van je strijkijzer vies: zo los je het eenvoudig op

We zien het vaak gebeuren: de onderkant van strijkijzers wordt bruin/zwart. Niet handig als je moet strijken en die kleur af kan geven op je kleding. Gelukkig is er een belachelijk eenvoudige oplossing.


Strijkijzer vies aan onderkant

Het gebeurt bijna iedereen wel, je strijkijzer wordt zwart aan de onderkant en dat is wel het laatste wat je wil als je een wit hemd aan het strijken bent. Daarom is het goed dit op tijd te signaleren en vervolgens actie te ondernemen en zo te zorgen dat het er gewoon eenvoudig vanaf gaat.

Nu zou je misschien denken dat je er een speciaal, misschien wel agressief middeltje voor nodig hebt, maar dat is niet het geval. Deze oplossing kan iedereen zomaar gebruiken en de kans is heel groot dat je het al in huis hebt.

De oplossing

De oplossing om de ‘zool’ van je strijkijzer schoon te maken is bijzonder eenvoudig en we hebben het uitgewerkt in onderstaand stappenplan.

Benodigdheden: strijkijzer, strijkplank, zout en theedoek/oud shirt

  1. Pak een oude theedoek of shirt
  2. Leg deze op de strijkplank
  3. Strooi er flink wat keukenzout overheen
  4. Strijk er een paar keer overheen (GEEN STOOM)
  5. Kijk naar het resultaat.

Je zult zien dat het resultaat verbluffend is. Nu kun je weer met een gerust hart strijken zonder witte kleren zwart te maken.

Lees ook: Dit is het beste schoonmaakmiddel om de ramen mee te wassen

Wil je het nog eens rustig nakijken, dat kan in onderstaande video.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...