Doe het eens anders: 8 leuke alternatieven voor de standaard bloempot

Houd jij ook van planten in je huis? Ga dan eens voor iets anders dan die eeuwige bloempot. Wij helpen je op weg met deze 8 leuke alternatieven!

Planten in je huis

Een mini-jungle creëren in je woning is tegenwoordig helemaal hip. Natuurlijk moet je er daarvoor wel in slagen je planten in leven te houden. Tips zoals eierschalen bij het water doen, kunnen daarbij helpen. Eenmaal je erin slaagt je groene vrienden in leven te houden, is het slechts een kwestie van ze zo te plaatsen dat je interieur er helemaal van opfleurt.

Via: pexels.com | Abie, CC

Keramiek is mooi, daar gaan we niet over discussiëren, maar planten verdwijnen doorgaans al snel in een standaard bloempot. Dat wordt saai, vind je niet? Zeker als je weet dat er zo veel andere, mooie, en soms nogal gekke, opties bestaan.

1. Papieren zak

Dit klinkt misschien vreemd, maar oordeel pas nadat je het hebt gezien. Een plant in een papieren zak zetten is niet alleen goedkoop, het staat ook heel trendy. Doe het natuurlijk niet met eender welke papieren zak die je hebt. Er worden specifiek papieren plantenzakken verkocht. Deze zijn ook uit organisch materiaal gemaakt, maar zijn ietsje steviger zodat de vorm mooi bewaard blijft. Je kan zelfs luxe varianten kopen.

.

2. Een oude koffer

Houd jij ervan om op schattenjacht te gaan in een tweedehandszaak? Dan spot je wellicht af en toe een mooie, oude vintage koffer. Doorgaans zal je ze bewust laten liggen, omdat de koffer toch wel erg versleten is of geen wieltjes heeft. Kijk vanaf nu twee keer. Is het een mooi exemplaar? Geef de koffer dan een tweede leven als plantenbak!

3. Glazen potjes

Een lege pot pindakaas, een mooie glazen bokaal of een pot waar je normaal spaghettisaus in zet, het kan allemaal. De glazen potjes dienen vooral leuk als bloempot wanneer je ze in de keuken plaatst met kruiden erin.

.

4. Laarzen

Geef toe: dit ziet er toch schattig uit?

.

5. Kokosnoten

Opnieuw een alternatief voor de standaard bloempot die budgetvriendelijk is. De kokosnoot is hard, ideaal als plantenhouder, en kan je mooi ophangen aan koordjes.

Via: youtube.com (capture) | Techplant

6. Oude gieter

Een nieuwe gieter is vaak best prijzig. Een oude gieter of tweedehands exemplaar daarentegen kost (bijna) niets, en ziet er vaak een stuk charmanter uit. Dit hoeft trouwens niet in de tuin te staan, haal hem gerust binnen. Staat ook mooi in de woonkamer, keuken of hal.

Via: pixabay.com | congerdesign, CC

7. Crocs (of andere oude schoenen)

Het is grappig, maar geef toe: het ziet er eigenlijk wel leuk uit! Crocs zijn dan misschien wel de lelijkste schoenen aller tijden, als plantenhouder kunnen ze prima dienstdoen. Ook andere schoenen die je niet meer draagt kunnen hiervoor dienen.

Via: youtube.com (capture) | black handS

8. Beha

Gooi versleten beha’s niet zomaar bij het oud vuil. Ze kunnen mooi dienstdoen als een alternatief voor de standaard bloempot. Ziet er misschien wat gek uit, maar het staat toch niet mis!

Heb jij nog ideetjes?

Ben jij een plantenliefhebber en heb je zelf een totaal andere manier om je plantjes te houden? Laat het ons weten via een reactie onderin.

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer