Gaan jou planten altijd dood? Het water van gekookte eieren doet wonderen

Planten zijn een geweldige toevoeging aan jouw woning. Althans, als ze nog in leven zijn. Hoe vaak jij ook tegen jouw plant praat, op de een of andere manier overleven de planten het bij jou niet. Dé oplossing is het gebruiken van het water van gekookte eieren!

Een echte plantenliefhebber

Het is een feit: jouw woning lijkt op een tuincentrum. Stiekem weet jij van jezelf dat je niet nog meer planten zou moeten kopen. Toch kom jij vaak genoeg weer thuis met een nieuwe aanwinst. Je hebt gewoon een liefde voor planten en krijgt er nooit genoeg van. Het doet je dan ook pijn als jij ziet dat jouw plant op sterven na dood is.

Via giphy.com

Helpt praten tegen een plant?

Praten of zingen tegen een plant, jij hebt je er vast wel eens schuldig aan gemaakt. Hoewel er wordt gedacht dat enkel oude mensen achter de geraniums uren tegen hun plant praten, is het helemaal geen slecht plan om het zelf ook eens vaker te doen. Het werkt namelijk echt! Een plant heeft namelijk koolstofdioxide nodig om te groeien. In de lucht die wij uitademen zit veel meer koolstofdioxide dan in de gewone lucht. Door te praten zal een plant hiervan kunnen profiteren. Al zal je wel héél veel moeten praten om effect ervan te zien…

kamerplant
Via: pexels.com | Valeria Ushakova, CC

Dé oplossing: water van gekookte eieren

Een betere oplossing is daarom het gebruiken van water van gekookte eieren. Normaal gesproken zal je dit water rechtstreeks wegspoelen, maar deze verspilling is niet langer nodig. Sterker nog: het bewaren van het gekookte water blijkt enorm goed te werken voor het in leven houden van jouw plant. Dit alles heeft te maken met het hoge calciumgehalte in het water. De eierenschalen bevatten namelijk calcium en planten zijn gek op calcium. Win-win!

plant in huis
Via: pixabay.com | leonardoiheme, CC

Voedingstoffen voor de plant

Het calcium dat in de eierschalen zit, komt in het water terecht zodra je de eieren kookt. Door dit water bij de planten te gieten, zal het calcium ervoor zorgen dat het zuurgehalte van de potgrond op het juiste niveau blijft. Deze zogeheten pH-waarde zorgt er vervolgens voor dat de voedingsstoffen die een plant nodig heeft ook daadwerkelijk worden opgenomen. Klinkt goed, toch?

Via giphy.com

Gekookt water af laten koelen

Het water van de gekookte eieren zal je wel eerst moeten laten afkoelen voordat jij het bij jouw geliefde plant giet. Zorg ervoor dat het water op kamertemperatuur is en jij hebt vervolgens het wondermiddel om jouw plant in leven te houden. Combineer dit middeltje met het praten tegen jouw plant en verhoog zo de kans op overleven. Sounds like a plan(t)!

kamerplanten
Via: pixabay.com | kaboompics , CC

Eierschalen bij de plant leggen

Ook als jij het water van de gekookte eieren al door de gootsteen hebt gegoten, is er nog steeds een optie om jouw plant een boost te geven. Door de eierschalen in de pot te leggen bereik je namelijk hetzelfde effect. Ziet er wel iets minder aantrekkelijk uit, maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat goed is voor de plant. Een goede verzorging is dan ook alles en zorgt ervoor dat zowel jij als de plant weer gaan stralen. Een en al liefde!

Via giphy.com

Zijn jouw planten gered?

Ben jij of ken jij een plantenliefhebber die met deze eenvoudige maar slimme truc geholpen is? We hopen dat we in ieder geval heel wat plantenleven gered hebben met dit artikel. Laat het ons weten in een reactie onderaan of deel dit artikel met je plantenvrienden in nood!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...