7 kamerplanten die effectief de lucht zuiveren

Zit je warm in een goed geïsoleerde woning? Dat is natuurlijk heel fijn. Er is één klein nadeel nu wij onze huizen beter isoleren, er komt namelijk minder verse lucht binnen. Gelukkig zijn er voldoende luchtzuiverende kamerplanten waarmee je niet alleen je woning verfraait maar ook weer prettig kunt ademen.

Lucht zuiverende kamerplanten: 7 stuks

Ongezonde lucht in huis kan aardig wat klachten zoals hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en longproblemen (astma) veroorzaken. Tijdens de koudere dagen zit je veel binnen en al die klachten kun je voorkomen zonder er al te veel voor hoeven doen. Plaats gewoon wat luchtzuiverende kamerplanten!

1. Krulvaren

Varens hebben zelfs tijdens de prehistorie onze aarde voorzien van verse, schone lucht. Je zou kunnen zeggen dat de krulvaren vintage is.

.

2. Lepelplant

Een luchtzuiverende kamerplant met prachtig witte bloemen die ook nog eens makkelijk in de omgang is, je hoeft er namelijk weinig voor te doen om toch te kunnen genieten van verse lucht.

Lepelplant lucht zuiverende kamerplanten
Via: Wikimedia Commons | TUFOWKTM, PD

3. Pannenkoekplant

Dit schattige plantje krijgt soms in de zomer witte bloempjes en is ideaal om cadeau te doen, bijvoorbeeld voor een house warming. Leuk om erbij te vertellen, eigenlijk geef je lucht cadeau ;-).

.

4. Drakenbloedboom

Klinkt best eng, een vrouwelijke draak in huis halen. Maar is het geen schatje? Ze is wel wat schuw maar soms, heel soms, bloeit ze ook binnenshuis en die bloemen zijn het wachten waard.

.

5. Graslelie

De Graslelie of Zebragras komt uit Zuid-Afrika en is geschikt als hangplant.

.

6. Calathea

Het leuke aan de Calathea is dat er veel variatie is. Je kunt kiezen uit allerlei printjes die bij jouw interieur passen en pfft, dat geeft lucht ;-).

Via: Wikimedia Commons | Forest & Kim Starr, CC

7. Vijgenboom

Voor een beetje schone lucht, kun je ook vertrouwen op een vijgenboom. Ja, je leest het goed. Hoe vet is dat?

.

Jouw favoriete kamerplanten?

Met een beetje groen in huis is er geen vuiltje aan de lucht. Heb jij zelf nog leuke tips of opmerkingen? Zo zijn we bijvoorbeeld benieuwd wat jouw favoriete kamerplant is. Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...