6 originele winter upcycling tips voor jouw interieur

Je interieur veranderen is leuk, maar met deze winter upcycling tips wordt het nog veel leuker! Je hoeft niet alles drastisch te vervangen en weg te gooien. Soms kun je iets makkelijk nieuw leven inblazen. Wij hebben 6 originele ucycling tips waarmee je interieur meteen de boost krijgt die het nodig. Zo kom je deze kille winter wel door.

1. Maak zelf een persoonlijke quilt van oud textiel

Na een lekkere wandeling thuiskomen en lekker kruipen onder een warme deken. Dat is toch wel een heerlijk winters momentje. Gooi je oude textiel niet weg! Je kunt er zo veel mee. Maak er bijvoorbeeld een mooie grote patch deken, een quilt van.

.

Je kunt zelfs je bank helemaal opnieuw bekleden. Ziet dat er niet knus uit?

.

2. Stoelen nieuw leven inblazen

Heb je leuke stoelen maar passen ze niet helemaal bij je nieuwe interieur? Dankzij deze upcycling tips hoef je niet meteen een nieuwe eetset nieuw aan te schaffen. Je kunt er bijvoorbeeld leuke hoezen omheen doen, bijvoorbeeld gemaakt van je oude textiel.

.

Of zoiets:

Stoel upcylcled interieur
Via: flickr.com | LornaWatt, CC

3. Potjes en blikjes kunnen mooi zijn

Gooi oude potjes en blikjes niet zomaar weg. Je kunt juist een prettig sfeertje creëren in de koude wintermaanden. En winter is coming, dus begin maar met verzamelen. De mogelijkheden met glazen potjes zijn eindeloos. Dat maakt het ook zo leuk en persoonlijk.

.

Of gewoon erg vrolijk gekleurd:

potjes gekleurd upcycled interieur
Via: flickr.com | Inhabitat, CC

Heb je blikjes over? Dan is dit toch schattig in de woonkamer?

.

4. Maak van kaarsresten nieuwe kaarsen

Zelfs je oude kaarsresten hebben nog nut. Smelt ze om en giet ze in een leuke vorm. Gebruik bijvoorbeeld die leuke blikjes die je had bewaard. Steek er een lont in en je hebt een geweldig sfeervol lichtje in huis wanneer het buiten donker is.

.

of natuurlijk een meer basic look:

.

5. Maak je eigen stoere plankdragers

Wij gaven jou al tips om van leren riemen plankdragers te maken, maar er zijn meer mogelijkheden. Maak jouw interieur lekker industrieel met plankdragers gemaakt van PVC buizen. Of doe eens gek en gebruik touw om de planken op hun plek te houden. Lekker origineel. Zo koop je ze niet in de winkel!

.

6. Maak je eigen bonsai boompjes van avocadopitten

Bonsai is een bijzondere kamerplant, maar behoorlijk prijzig. Voor deze DIY heb je geduld nodig maar als de avocado boompjes eenmaal groeien, zal je versteld staan.

.

Een tip: als de boompjes groeien, gaan ze elkaar “knuffelen” als je ze in één pot plant. Ziet dat er niet knus uit? Dat brengt de zomer toch even in huis, hoewel het buiten berekoud is. Een goedkope avocado bonsai maak je zo zelf:

Er zit wel één risico aan het knus maken van je huis met deze winter upcycling tips. Jouw huisje wordt er zo gezellig van, dat je misschien besluit binnen te blijven! Heb jij nog leuke winter upcycling tips? Deel deze dan met ons in een reactie.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...