5 eetbare insecten om ‘even’ uit te proberen

Eetbare insecten zijn hot. Elders in de wereld al helemaal meer dan bij ons, maar het onderwerp komt ook bij ons steeds vaker aan de orde. Wij hebben het zelf nog niet geprobeerd maar horen graag van jullie welk van deze insecten het culinaire gevoel bij je opwekt.

Eetbare insecten iets voor jou?

Heb jij wel eens per ongeluk een insect ingeslikt? Lekker luidkeels zingen op de fiets en ineens vliegt er een mugje naar binnen. Je kunt er ook een hele maaltijd van insecten van maken. Wij hebben het zelf nog niet geprobeerd maar horen graag van jullie welk van deze insecten het #nomnom gevoel bij je opwekt. Welk kriebelbeestje doet jou watertanden?

Via: Wikimedia Commons | Thomas Schoch, CC

1. Bugs on a stick

Lekker voor bij een goede film? In het donker zie je toch niet wat je eet. Durf jij het aan? Zou jij jouw gasten zoiets voorschotelen? Dan zijn wij wel benieuwd naar hun reactie.

.

2. Lollypops van insecten

Meelwormen of krekels, welke smaak wil je? En is de structuur van beide hetzelfde of heeft de versie met krekel een soort crunch? Ervaar jij het #nomnom gevoel al? Je kunt ook zelf aan de slag.

3. Smaakvolle mieren

Mieren vinden wij nog niet zo een gek idee. Zij smaken naar wat zij eten. Eten ze honing, dan smaken ze dus naar honing. In Colombia eten ze zogenaamde fat ass ants (mierenkontjes dus) getoast, net zoals popcorn en pinda’s dus waarom zou jij het niet een keer proberen?

.

4. Sissende kakkerlaken uit Madagascar

Kakkerlakken kunnen geroosterd, gebakken, gebraden of gekookt gegeten worden. Sissende kakkerlakken uit Madagascar zouden qua smaak en structuur moeten lijken op vette kip. Let op, eet niet de kakkerlakken die je in huis vind! Die zijn off limits.

5. Gefrituurde spinnen

Als je bang bent voor spinnen, is dit misschien een manier om van je angst af te komen. Deze spin ken ik niet en zou ik niet graag vastpakken, maar ze smaakt vast overheerlijk. Denk jij ook niet?

Ga jij eetbare insecten uitproberen?

Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar gekke eetgewoontes, maar voor nu houden wij het even op wat we kennen, de eetbare insecten gaan nog niet op de boodschappenlijst. Onze magen gaan er niet van knorren maar misschien lopen wij heel wat mis. Heb jij ervaring met eetbare insecten? Deel die hieronder in een reactie.


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...