Simpele lifehack: zo bewaar je prik op frisdrank veel langer

Op zijn tijd is een glas frisdrank lekker, maar waar ik zelf altijd een hekel aan heb: als de prik eraf is. Daar is gelukkig een hele eenvoudige oplossing voor…

‘Het probleem’

De koolzuur die in een fles frisdrank zit, gaat langzaam uit de cola, spa rood of wat je dan ook drinkt. Voor velen is dit de ‘smaakmaker’ en bij gebrek aan de ‘prik’ is het drankje simpelweg minder lekker.

Via pixabay.com

Je zult het vast welk herkennen: je hebt een fles frisdrank en op dag één schenk je een glaasje in. Lekker veel prik! Op dag drie pak je nog een glas en dan zit er bijna geen koolzuur meer in jouw (suiker-)drankje. Dit is logisch, de koolzuur vervliegt, maar kunnend we dit ook oplossen?

Hou prik op je frisdrank

De oplossing is eigenlijk veel simpeler dan je denkt en kan door iedereen gebruikt worden. Sterker nog, je hebt niets extra’s nodig en kunt het met ALLE flessen frisdrank doen. Bij blikjes kun je dit helaas niet toepassen.

Via pixabay.com

Het stappenplan voor meer prik

Benieuwd hoe je dus meer prik op je flessen kunt houden, ook na enkele dagen? Hieronder een bijzonder beknopt stappenplan:

1. Dichtdraaien…

Draai de dop van de fles goed dicht (zoals je dat normaal ook doet)… Duh!

2. Upside-down!

Zet de fles ondersteboven in de koelkast. Wellicht moet je hier in het begin even voor puzzelen, maar geloof me, uiteindelijk vind je het juiste plekje!

3. Opendraaien…

Draai de fles LANGZAAM om als je hem eruit pakt, anders gaat je prik er alsnog vanaf bij het openen en kun je misschien de keuken wel dweilen…

4. Enjoy

Geniet van frisdrank met meer prik, ook op dag 3!

Coca Cola fles prik koelkast
Via: pixabay.com | Myriams-Fotos, CC

Gewerkt? Of heb jij ook tips?

Deze ‘simpele’ truc kun je dus altijd toepassen. Heb jij het al geprobeerd? Vergeet deze tip vooral niet te delen met vrienden of familie, waar de prik ALTIJD verdwenen is. Misschien heb er zelf voordeel bij…

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...