Deze 7 lifehacks helpen het moederschap gemakkelijker te maken

Het moederschap is soms een lastige opgave. Elke dag de perfecte moeder zijn kan niemand. Toch willen moeders het altijd goed doen en dat ook uitstralen. Deze 7 simpele lifehacks kunnen soms soelaas bieden!

Je wilt graag alles goed doen maar, soms zijn er situaties die gemakkelijk of snel moeten gebeuren. Om je daar een handje bij te helpen hebben wij 7 lifehacks die het moederschap wat makkelijker maken.

1. Wasmand voor in bad

Je kleintje wil graag in bad. Maak het jezelf en je dreumes makkelijk en zet een wasmand in het bad. Zo verklein je het bad en heeft je kindje alle speeltjes bij de hand.

Via imgur.com

2. Met een paperclip een armbandje om doen

In het moederschap moet veel snel, snel, snel. Armbandjes om doen daarentegen gaat nooit snel. Vaak zit je met de sluiting te prutsen. Wellicht helpt deze lifehack je heel gemakkelijk en vlot een armbandje om te doen. Het enige wat je nodig hebt is een paperclip!

3. Mandje in de auto

Als moeder sleep je zo een hele tas vol spulletjes mee wanneer je met de auto weggaat. Vaak vergeet je dan nog wel eens wat. Plaats in de kofferbak van je auto een mandje met standaard wat reservekleding, een paar luiers, luierdoekjes en wat je zelf denkt nodig te hebben. Wanneer je dan toch iets vergeet, heb je altijd wat bij de hand.

Via giphy.com

4. Cupcake papiertje over je glas

In de zomer wil je het liefst niet dat er vliegjes (of nog erger: wespen) in het drinken van je kind komen. Dit is heel makkelijk op te lossen met deze lifehack; je neemt een cup cake papiertje, zet het op de kop over je glas en je duwt er een rietje doorheen. Geen vliegje die nog in je drinken terecht komt!

Summer Drink Covers

5. Wasnetje

Zijn je baby- of peuter sokjes altijd spoorloos verdwenen na een wasbeurt? Gebruik dan de speciale wasnetjes die je normaal voor je lingerie gebruikt. Stop al de sokjes in het waszakje en ze raken niet meer kwijt!

Sokken verloren mysterie wasmachine
Via: depositphotos.com

6. Sticker in de schoen

Kinderen willen al vrij snel “zelluf” de schoenen aantrekken. Meestal gaat dat niet zo snel en 9 van de 10 keer zit de schoen ook nog eens aan de verkeerde voet. Dit kun je heel makkelijk oplossen door een sticker in de schoenen van je kind te plakken. Zo zien ze heel makkelijk welke links en rechts is.

.

7. Blikclipje aan je kledinghander

Het is altijd handig om kleding combinaties op te hangen in de kast van je kinderen. Hoe doe je dit het makkelijkst? Bewaar de clipjes van blikjes drinken. Deze plaats je aan een kledinghanger en je hangt er een nieuwe hanger aan. Zo kun je alle combinaties maken (ook handig voor papa J) En natuurlijk handig als je niet genoeg kledinghangers hebt.

.

Nog tips?

Ken jij nog van die handige lifehacks die jouw moederleven vergemakkelijken? Laat het ons weten via een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

2 gedachten over “Deze 7 lifehacks helpen het moederschap gemakkelijker te maken”

    • Dank voor je bericht, Caroline. We doelden natuurlijk op Baby-vicks. Maar je hebt helemaal gelijk dat normale Vaporub wordt afgeraden op voetjes (alleen borst en rug is hierbij aangeraden). Voor alle zekerheid hebben het item weggehaald!

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...