7 lifehacks die je als kat-eigenaar zeker moet weten

Een kat als huisdier is natuurlijk super leuk en gezellig, maar er komt ook een hoop onderhoud bij kijken. Van alle haren door je hele huis opruimen tot aan het verschonen van de kattenbak. Het komt er allemaal bij! Om nog maar niet over die onfortuinlijke ongelukjes te beginnen. Deze 7 lifehacks moet jij als kat eigenaar echt weten.

1. Help: mijn kat springt op plekken waar hij niet mag komen

Plak dubbelzijdig tape op de plekken waar jouw kat niet mag komen. Hierdoor zal die denken dat het daar altijd plakkerig is en er uit de buurt blijven.

Lifehacks voor katten eigenaren
Via: pexels.com

2. Help: mijn kat plast op de vloer/het bed/mijn kleren

Oplossing: Het aller vervelendst! Maar ook hier is een oplossing voor: baking soda! Week zoveel mogelijk plas op en laat het gebied goed drogen. Strooi er vervolgens baking soda op en laat dit even goed intrekken. Het zal de vervelende geur laten verdwijnen en je kunt de korrels vervolgens opzuigen en je kleding en beddengoed in de was gooien.

Lifehacks voor katten eigenaren
Via: pixabay.com

3. Help: mijn kat krabt alles kapot

Oplossing: Een krabpaal is natuurlijk de oplossing in dit geval, maar dat is vaak een erg groot of soms duur apparaat. Je kunt ook heel gemakkelijk zelf een krabplaat maken van oude kartonnen dozen. Maakt het ook nog eens af met wat decoratie (of gewoon een mooi stuk karton) aan de buitenkant en je kan het gewoon in de woonkamer leggen!

.

4. Help: mijn kat laat haar achter op de meubels

Oplossing: Met een rubberen schoonmaak handschoen wrijf je over je stoffen meubels en door de statische werking blijven de haren aan de handschoen plakken!

Lifehacks voor katten eigenaren
Via: pixabay.com

5. …en mijn kleding

Oplossing: Heb je een droger? Stop je kleding dan in de droger met wasverzachter doekjes. Deze doekjes werken net als de rubberen handschoen en zorgen dat de haren daaraan blijven plakken. Je kunt ook met de wasverzachter doekjes over je kleding gaan, werkt ook prima!

Lifehacks voor katten eigenaren
Via: pixabay.com

6. Help: mijn kat braakt elke keer haarballen

Oplossing: Probeer pompoen door het natte voer van je kat te doen. Je kunt het zelf koken, maar je kunt ook pompoen uit blik in het voer doen. Pompoen is een geen graanvezel, wat goed is voor de spijsvertering van je kat.

Lifehacks voor katten eigenaren
Via: pexels.com

7. Help: mijn kat eet te snel en spuugt daarna alles weer uit

Oplossing: Plaats het droge voer in een ondiep bord of voerbakje. Hierdoor zal je kat niet gulzig z’n voer naar binnen werken omdat het niet vlak bij z’n gezicht ligt.

Lifehacks voor katten eigenaren
Via: pixabay.com

Zo, we hopen dat we je weer wat interessante en nieuwe tips hebben gegeven voor jou (en je kat)!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer