Dit zijn de 14 mooiste kattenrassen die er bestaan, MIAUW!

Ben jij een echte kattenliefhebber? Dan ga je zeker smelten bij de aanblik van deze prachtige kattenrassen. Wees gewaarschuwd: de kans is groot dat je eentje wil kopen.

De liefde voor een kat

Poezenmoeders weten waarover we spreken: de liefde voor een kat kan sterk zijn. Deze viervoeters zijn misschien wat eigenwijzer dan de meeste hondenrassen, maar ze zijn minstens even liefdevol. Toegegeven: het woord ‘kattig’ komt natuurlijk ook niet uit het niets. Sommige poezen kunnen weleens minder charmant uit de hoek komen. Maar deze prachtige kattenrassen zijn zowel schattig als mooi.

kat poes
Via: pixabay.com | milivigerova, CC

De 14 mooiste kattenrassen die er bestaan

1. Toyger of Bengaal

De Toyger is een absolute designerkat. Hij ziet eruit als een tijger in miniatuurformaat. Wees gerust, toygers gedragen zich niet als echte tijgers. Ze zijn lief, gezellig en kunnen goed met kinderen overweg. Het vlekkenpatroon op hun vacht is prachtig. Deze mooie Toyger woont in België en je kan hem volgen op Instagram!

2. Ragdoll

Wil je een kat waarmee je de befaamde openingsscène van de Leeuwenkoning kan naspelen? De Ragdoll is daarvoor heel geschikt. Deze kat is zo lui dat, wanneer je hem oppakt, er een grote kans is dat hij zich gewoon laat ‘hangen’. Ragdoll betekent letterlijk ook ‘lappenpop’. De zijdezachte haren en blauwe ogen zijn natuurlijk mooi meegenomen.

Via: flickr.com | Jules & Jenny, CC

3. Britse Korthaar

De Britse Korthaar is een van de populairste kattenrassen. Deze poezen zien er wat gedrongen en heerlijk zacht uit. Het zijn rustige beestjes die graag bij mensen zijn, maar liever niet opgepakt worden. Een Britse Korthaar apprecieert haar onafhankelijkheid. Iets voor jou?

Via: pexels.com | Kirsten Bühne, CC

4. Maine Coon

Heb je altijd al een kalf als huisdier gewild? Dan is van alle kattenrassen de Maine Coon iets voor jou. Deze katten zijn zo groot en harig. Als je er eentje in het echt ziet, schrik je even! Daarbij zijn deze poezenvrienden altijd goed gezind. Zie het als de grote vriendelijke reus onder de kattenrassen.

Via: flickr.com | Ona Waffle, CC

Dit is natuurlijk nog een kitten, maar kijk even hoe groot ze kunnen worden!

5. Schotse vouwoorkat

De Schotse vouwoorkat (Scottish Fold) staat bekend om haar ronde kop, schattig kleine oortjes en korte vacht. Hoe kleiner de oortjes, hoe duurder de kat!

Via: pixabay.com | maratius78, CC

Wist je dat Taylor Swift helemaal gek is op de Schotse vouwoorkat? Ze heeft er zelf twee die ze graag toont op haar instagrampagina. En die foto’s halen natuurlijk meer likes dan wij gedurende heel ons leven zullen vergaren.

6. Abessijn

De Abessijn is een duur ras. Ze stralen een bepaalde charme uit en daar betaal je voor. Ze zien er misschien niet zo knuffelbaar uit, maar deze katten zijn super vriendelijk en loyaal.

Via: pixabay.com | Dmitry Tsapenko, CC

7. Amerikaanse Korthaar

De Amerikaanse Korthaar staat bekend om zijn brede gezicht en grote ogen. Ze zijn aanhankelijk en goed voor kinderen. Ook interessant: deze katten hebben hun jachtinstinct nog niet verloren. Bang van muizen? De Amerikaanse Korthaar zal je goed beschermen!

Via: pixabay.com | Kari Dickinson, CC

Er staan je nog prachtige raskatten te wachten op de volgende pagina. Wat dacht je van de gladde Sphynx of eerder de exotische Savannah?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...