Via: pixabay.com | Marat Mukhambetaliev, CC Via: flickr.com | Jules & Jenny, CC

Miauw! Dit zijn de 14 mooiste kattenrassen die er bestaan

8. Devon Rex

Devon Rex is een van de kattenrassen die veel aandacht vraagt. Deze poes heeft een korte vacht en kan dus slecht tegen kou en zonlicht. Een echte binnenkat dus. Ideaal voor wie woont op een appartement of maar een kleine tuin heeft.

Klik hier om cookies te accepteren en deze content te tonen

9. Blauwe Rus

De Blauwe Rus is zeer geliefd bij gezinnen. Deze kat is super sociaal, houdt van andere huisdieren en kinderen. En geef toe, deze kat is echt prachtig!

Via: pixabay.com | MaudBeudeker, CC

10. Sphynx

Niet iedereen is gewonnen voor de looks van de naaktkat. Ben jij wel helemaal fan van dit ras? Dan moet je helaas diep in de buidel tasten, want de Sphynx is een van de duurste kattenrassen.

Via: pexels.com | Anna Shvets, CC

11. Perzische kat

De Perzische kat is populair. En dat is helemaal te begrijpen. Deze fotogenieke poes heeft een prachtige lange vacht, en dat ziet er gewoonweg schattig uit.

Via: pixabay.com | ys Min, CC

12. Savannah

Deze prachtige kat is een kruising tussen een wilde katachtige (de Serval) en een huiskat. De Savannah is bijzonder intelligent en trouw aan het baasje. Prijskaartje voor deze designerkat? Ongeveer €20.000.

13. Peterbald

De Peterbald is een uniek ras dat ontstond toen de Oosterse korthaar en de Sphynx gekruist werden. Het is een poezenvriend als geen ander; altijd energiek en intelligent. Deze kat heeft wel een speciale verschijning. Iets voor jou?

Klik hier om cookies te accepteren en deze content te tonen

14. Egyptische Mau

De Egyptische Mau heeft een gevlekte pels, net zoals de Bengaal en Savannah. Toch is deze poes helemaal niet wild! Achter dat uiterlijk schuilt een heel sociale persoonlijkheid. Extra leuk: deze kat kwispelt met zijn staart, net zoals een hond.

Via: flickr.com | Nikolas Titkov, CC

Jouw favoriete kattenras?

Heb jij een favoriete ras of staat jouw hart open voor werkelijk alle katten? Laat het ons weten via een reactie onderin!

Lees ook:


Leuk of handig? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Geen zorgen, we spammen niet! Lees onze privacyverklaring.