Welke hond past er bij jouw persoonlijkheid en karakter?

Het is niet eenvoudig om de juiste hond te kiezen. Wij maken het je een stuk gemakkelijker. Wil jij ook een hond die past bij jouw persoonlijkheid? Lees dan snel verder.

Een hond kiezen met de Myer-Briggs persoonlijkheidstest

Het is leuk om allerlei persoonlijkheidstesten te doen maar het levert je meestal weinig op. Met het resultaat van de Myer-Briggs test kun je tenminste écht wat. Tenminste, als je erin gelooft. Stel, je wilt een trouwe viervoeter maar je hebt geen idee welk ras bij jou past. Dan pak je de test erbij, vult alles in en dan weet je welk type persoonlijkheid jij hebt. Bij ieder type past een hondenras.

Myers-Briggs Types persoonlijkheden test karakter
Via: Wikimedia Commons | Jake Beech, CC

Of het waterdicht is, weten wij niet, maar heel gek klinkt het niet. Heb jij de test al eens gedaan? Welk van de 16 types ben jij?

16 persoonlijkheden

Nu je de test gedaan hebt, kun je een keuze maken. Welk type ben jij en welke hond past bij jou? Zie onderstaande 16 pups en kom erachter wie jouw ideale match is!

myers-briggs-test-honden-blog-kiwify-persoonlijkheidstest-1
Via: Wikimedia Commons | Myers-Briggs Type Indicator, CC

1. Weet jij het altijd beter?

Een tikkeltje eigenwijs maar ben jij dat toevallig ook? Lief zijn deze hondjes zeker! Voor mensen met een persoonlijkheidstype ISTJ is dit een ideaal beestje. Koppig en toch ontzettend lief. Wat wil je nog meer?

ISTJ: De pekinees heeft alle (eigen)wijsheid in pacht

Mooie haren die altijd goed moeten zitten, dus grooming is erg belangrijk. Het is een verwend beestje dat graag doet wat hij zelf wil. Is dat toevallig ook jouw karakter?

Karakter hond pekinees
Via: pxhere.com

2. Een echte redder in nood!

Ben jij heel beschermend en trouw? Dan is een herder perfect voor jou.

ISFJ: De dappere Duitse herder!

Kom jij altijd op voor anderen? Heb jij toevallig ook gekozen voor een beroep waarin deze karaktertrek terugkomt? Dan hoort daar ook een passende pup bij. En voor type ISFJ is dat hoogstwaarschijnlijk een Duitse herder. Geldt dat ook voor jou?

Karakter hond Duitse Herder
Via: flickr.com | Ronoli, CC

3. Voor de slimmeriken onder ons

Wat een intelligentie hebben deze honden! En het zijn harde werkers. Zie jij jezelf al met dit lieverdje knuffelen?

INFJ: Neem jij een Australische herder?

Deze herders zijn gewend te werken. Je moet ze bezighouden want stilzitten is niet voor hen. Herken jij dat gevoel? Dat komt omdat types INFJ erom bekend staan dat zij nét langer doorgaan dan de rest, een actief sociaal leven leiden, veel reizen. Hey, ben jij dat toevallig?

Karakter hond Australische Herder
Via: flickr.com | Ted Van Pelt, CC

4. Ben je lekker actief?

Deze kleine rakkers zijn ontzettend koppig, soms zonderen zij zich af om tot rust te komen. Slim beestje met ontzettend veel energie en als dit jou goed in de oren klinkt, is dat waarschijnlijk omdat jij ook zo in elkaar steekt. Of hebben wij het mis?

INTJ: Ga jij voor een Jack Russel terriër?

Met deze hond is thuiskomen altijd een genot. Het enthousiasme waarmee jij begroet wordt, zal alle werkstress doen vergeten. En ze zijn overigens dol op ballen, dus zorg dat je die altijd voor handen hebt.

Karakter hond Jack Russel Terrier
Via: pixabay.com | Ella_87, CC

5. Een taaie rakker

Ontzettend stoere honden die niet bang zijn af te wijken van het pad. Zij hebben lekker een eigen willetje maar zijn enorm trouw.

ISTP: Ga jij op avontuur met een Rhodesian Ridgeback?

Ben jij zelf ook avontuurlijk? Maak jij lange wandelingen en raak je niet uitgeput? Dan is een Rhodesian dé hond voor jou!

Karakter hond Rhodesian Ridgeback
Via: pixabay.com | Couleur, CC

6. Lekker rustig aan…

Deze rustige vosjes zijn aaibaar en gaan lekker hun eigen weg. Chill is een goed woord om hen te omschrijven.

ISFP: Wil jij ook chillen met een Shiba Inu?

Vind jij het vaak te druk en trek jij je dan terug? Ook deze rakker heeft af en toe me-time nodig. Match made in heaven, of niet dan?

Karakter hond Shiba Inu
Via: pxhere.com

7. Lekker aanhankelijk

Wil jij een schaduw in huis? Let wel, ze houden niet zo van vreemden. Als ze eenmaal van je houden, kom je er moeilijk van af.

INTP: Plak jezelf vast aan een Tibetaanse terriër

Heerlijk knus op de bank met je terriër. klinkt dat jou goed in de oren? Liefde zul je met deze lieve viervoeter niet tekort komen.

Karakter hond Tibetaanse terriër
Via: pixabay.com | Antranias, CC

8. Een deftige viervoeter

Zij doen nogal uit de hoogte maar zijn van nature juist heel lief. Het is wel een ras met allure.

INTP: Een klein maar fijne Chow chow

De naam is schattig en die grote ronde ogen die jou trouw aankijken en smeken om nog een snack. De Chow Chow is uitermate geschikt voor hondenliefhebbers met een groot hart.

Karakter hond Chow chow
Via: pxhere.com

We hebben nog 8 mogelijkheden voor je op de volgende pagina. Wat dacht je van de Golden Retriever? (zie 15.)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “Welke hond past er bij jouw persoonlijkheid en karakter?”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...