10 IKEA geheimen die jij nog niet wist (en nr. 3 is leuk)

Of je nou een complete inboedel van Ikea hebt of een paar plantjes en accessoires, iedereen heeft wel iets van de Zweedse meubelgigant in huis! Het kan ook bijna niet anders dan dat er een paar geheimen zijn die het bedrijf niet prijsgeeft.

Wij hebben ze ontrafelt en delen ze graag met je! Geheid dat je extra goed op deze dingetjes gaat letten bij je volgende Ikea-uitstapje!

1. Via de uitgang naar binnen gaan werkt beter

Ikea is de domste niet en weet dat hoe langer je in hun winkel blijft, hoe meer je koopt. Om dit te voorkomen en gewoon tijd te besparen kun je simpelweg via de uitgang naar binnen gaan.

Je bent sneller bij het magazijn (waar je uiteindelijk voor komt), je kunt sneller afrekenen, en je de uitgang is gemakkelijker te vinden.

2. Modelkamers worden soms in z’n geheel verkocht!

Natuurlijk weet Ikea hoe je een kamer tip-top kunt inrichten, daar hebben ze interieur stylisten voor. Maar wist je dat sommige bezoekers zo weg zijn van een kamer dat ze alles in één keer kopen? Ka-ching!

10 Ikea geheimen
Via: pixabay.com | aileino, CC

3. Het personeel leert om jou NIET te helpen

Echt! Ze laten je het allemaal lekker zelf uitzoeken, totdat je met een specifieke vraag bij ze komt. Pas dan beginnen ze met helpen. Het is een Scandinavische manier die in alle Ikea-filialen wordt toegepast.

Misschien niet heel klantvriendelijk, maar dan weet je nu waarom de medewerkers niet uit zichzelf naar je toe komen om te helpen.

4. Het is NIET verboden om op de bedden te slapen

Hoe cool is dat! Je kunt dus gewoon een dutje doen op één van hun bedden. Alles in Ikea mag gebruikt en getest worden. Dus ook de bedden.

Lange dag achter de rug? Ga dan even een dutje doen, Ikea is de perfecte plek om te nappen.

10 Ikea geheimen
Via: pixabay.com | DanaTentis, CC

5. Een bocht om de 15 meter

Is het je opgevallen dat er nooit één recht stuk is in de showrooms van Ikea? Dit komt omdat er om de 15 meter bochten worden geplaatst. Dit doen ze zodat je je als klant niet verveelt en uiteindelijk meer koopt.

Je komt met spullen thuis die je niet nodig hebt. Maar liefst 60% van de spullen stonden niet op je Ikea shoppinglist, oeps!

6. Je koopt standaard teveel (stiekem wist je dit al)

We schreven het net al, je komt altijd met meer dingen thuis dan je had gepland. En dat is precies de hele formule van de Ikea, jou als klant zoveel mogelijk te verkopen.

Accessoires zoals geurkaarsen, fotolijstjes, plantjes, bloemen, planten en fotolijstjes staan niet voor niets helemaal achteraan en het dichtst bij het magazijn. Het zijn van die dingen die je nog wel even snel meeneemt, want ze kosten ook niet zoveel dus het kan er nog wel bij in je karretje.

7. Verpakkingen worden opengemaakt, irritant!

Een grote irritatie van medewerkers: klanten die de verpakkingen in de showroom openmaken en vervolgens weer terugleggen. Hierdoor kan Ikea die producten niet meer verkopen, zonde!

10 Ikea geheimen
Via: pixabay.com | stux, CC

8. IKEA heeft geheime doorgangen

De shortcuts moeten er wel zijn in verband met de veiligheid. En als je ze eenmaal weet, is je bezoekje een stuk sneller voorbij. Het gaat tenslotte een stuk sneller dan wanneer je de gewone route blijft volgen. 

De meubelgigant houdt de geheime doorgangen natuurlijk het liefst zo onopvallend mogelijk.

9. De boeken in de boekenkasten zijn van de medewerkers

Vraag jij je ook altijd af van wie al die boeken zijn die in de boekenkasten of nachtkastjes liggen? Het antwoord: van de medewerkers. Lege boekenkasten zijn natuurlijk niet heel verkoopbaar, dus daarom vraagt Ikea haar medewerkers om boeken mee te nemen.

Deze moeten wel een bepaalde kleur hebben, die goed bij een bepaalde kamer passen.

10 Ikea geheimen
Via: pixabay.com | yashihuangChloe, CC

10. De shortcuts veranderen met regelmaat

Denk je alle shortcuts ontdekt te hebben, kun je na een tijdje weer helemaal opnieuw beginnen. Want Ikea verandert de geheime doorgangen namelijk met regelmaat. Alles om je in de war te maken en meer geld uit te laten geven.

Jouw IKEA-ervaringen? Natuurlijk zijn we ook benieuwd of jij nog leuke weetjes of misschien simpelweg grappige anekdotes of ervaringen hebt aan de de IKEA. Laat het vooral weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...