Glu Gin: winters drankje voor de echte gin-tonic liefhebber

Gin-tonic is hot and happening. Werd het voorheen alleen gedronken door de gemiddelde 50-plusser, is gin tegenwoordig niet aan te slepen in hippe tenten. Maar ook in de winter zijn er mogelijkheden voor de gin-liefhebber: Glu Gin.

Gin: een heerlijk alcoholisch drankje

Jij bent waarschijnlijk een groot gin fan. Het is namelijk niet voor niets dat je dit recept aan het lezen bent. Maar wist je ook dat je voor gin twee ingrediënten nodig hebt? Dit zijn namelijk botanicals en pure neutrale alcohol!

Dit eerste ingrediënt is qua naam veel minder bekend. Hier valt alles onder dat plantaardig en distilleer baar is, zoals zaden en kruiden. In gin is het belangrijkste deel jeneverbessen. Een gin-tonic is enorm populair, maar heb jij ook al eens de Glu Gin geprobeerd?

gin tonic
Via: pixabay.com | Ernest_Roy, CC

Glu Gin: maak kennis met de warme variant!

Glu Gin is de warme variant van gin-tonic die vooral bedoeld is om de wintermaanden door te komen. Niet geheel verrassend is de naam enigszins geïnspireerd door glühwein, maar de smaak blijft wel dicht bij de originele gin-tonic. Zo wordt er onder andere kaneel, kruidnagel, sinaasappel, bessen en andere kruiden gebruikt om die herkenbare smaak te creëren.

Glu Gin kerst winter drank
Via: pixabay.com | Sponchia, CC

De bedenker van de Glu Gin aan het woord

“We merkten dat er een nood was aan een winterse gin, geschikt voor de koudere dagen. Daarom zijn we aan de slag gegaan,” aldus Stefan Costeur, Managing Director van Ginsonline in een interview van HLN.

Hoe bereid je Glu Gin?

Nu komen we natuurlijk tot de hamvraag: hoe bereid je de Glu Gin? Daar hebben we een handige video voor gevonden!

Even uitgebreid testen…

De feestdagen zijn bij uitstek de ideale tijd in het jaar om dit drankje eens goed te testen. Zo komt de liefhebber van de gin-tonic toch nog aan zijn/haar trekken rondom Kerst! Deel dit artikel met liefhebbers van gin-tonic en help hun ook zo de winter door!

Glu Gin kerst winter drank Gluhgin
Via: pixabay.com | guydudka, CC

Hoe smaakte jouw Glu Gin?

Heb jij de Glu Gin geprobeerd? Wij zijn erg benieuwd hoe die jou heeft gesmaakt. Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer