Zo verstuur je een kerst gif op WhatsApp + 10 voorbeelden

Ben je al jaren niet meer actief in het versturen van kerstkaarten en voel je je daar een beetje schuldig over? Een kerst gif versturen via WhatsApp doet wonderen en is nog leuk ook! Bekijk hier de beste manier om toch iedereen fijne feestdagen te wensen zonder de deur uit te hoeven.

Een kerstkaart via WhatsApp

De gewone kaart kennen we allemaal. Netjes schrijven, in een envelop, kerstpostzegel er op en verzenden maar. Deze kaarten kunnen we nu meer personaliseren door je eigen foto er op te laten drukken, maar dit vergt nog steeds een hoop voorbereiding.

Kerstkaarten via WhatsApp sturen is een makkelijke en snelle oplossing!

Ouderwets minstens zo geliefd! Natuurlijk is het nog steeds leuk een ‘ouderwetse’ maar ook weer moderne fotokaart te sturen! Maak online jouw eigen ontwerp en voeg tekst, foto’s en stickers toe. Even ophalen in de Hema winkel en klaar om te versturen! Zin om aan de slag te gaan?

Zoek een leuk plaatje op Google of maak een leuke foto, verstuur hem via een privé bericht of juist een hele groep tegelijk en klaar ben je. De kerstkaarten via WhatsApp vliegen je om de oren zo net voor kerst. Maar het kan natuurlijk nog veel leuker.

Via: pexels.com | Brigitte Tohm, CC

Kerst gifjes: leuke kerstfilmpjes in WhatsApp

Maak je kerstkaarten vanaf nu bewegend! Een gifje sturen via WhatsApp is zo veel leuker dan een stilstaand beeld. Er zijn talloze manieren om een originele kerstwens te sturen. Het aanbod van gifjes is enorm, wij helpen je de leukste te vinden.

Heb jij een favoriet? Natuurlijk zijn we ook benieuwd of jij een geweldige kerst gif of stickers als favoriet hebt… Laat het ons en andere lezers weten in een reactie onderin!

Zo stuur je een kerst gif in WhatsApp

Een gifje sturen via WhatsApp is gelukkig a piece of cake. Iedereen kan het!

 1. Open een gesprek (of groep) in WhatsApp
 2. Klik op het tekstbalkje onderin, je keyboard verschijnt nu
 3. Ga in het verschenen menu naar ‘GIF’
 4. Via het zoekbalkje kun je gifjes zoeken op term (zoals ‘kerst’)
 5. Scroll tot je de perfecte gif hebt gevonden en klik hierop
 6. Voeg eventueel een leuke tekst toe en… verzenden!

Of stuur een geweldige kerst sticker in WhatsApp

In plaats van een kerst gifje (vaak een fragment van een film of serie), kun je ook een toepasselijke leuke kerst sticker sturen. Dit zijn vaak getekende beelden. Zo vind en verstuur je ze:

 1. Open een gesprek (of groep) in WhatsApp
 2. Ga naar het tekstbalkje onderin, je keyboard verschijnt nu
 3. Klik in het menu onderin op de sticker (lachend vierkantje met omgebogen hoekje)
 4. Via het verschenen vergrootglas kun je stickers zoeken op term (zoals ‘kerst’)
 5. Scroll tot je de perfecte sticker hebt gevonden en klik hierop
 6. Voeg eventueel een leuke tekst toe en… verzenden!
Kerst gif sticker whatsapp kerstkaart kerstgifje kerstboom
Via: depositphotos.com | amenic181

Alternatieve apps voor kerst gifjes

Naast geweldige gifjes zijn er nog meer originele manieren om elkaar fijne feestdagen te wensen. Wellicht heb je al een hoop familieleden voorbij zien komen als elf op je scherm, gemaakt via ElfYourself.

Met de app Kerst Foto Stickers tover je elke foto om tot een ware kerstkaart, klaar om te verzenden. Deze app heeft ongelofelijk veel stickers om te plakken op jouw foto en is zeer gebruiksvriendelijk.

Wil je dat de kerstman zelf jouw kerstgroet over brengt? Probeer dan de app Message from Santa eens. Deze app kan berichten van de kerstman versturen, een voicemail bericht sturen en je kunt zelfs video’s van de kerstman ontvangen.

In stijl aftellen: Wil je volledig in stijl met je favoriete televisieserie Friends aftellen naar Kerst? Bekijk dan eens deze Friends Adventskalender!

De leukste kerst gifjes op Whatsapp

Het grote zoeken naar de leukste kerst gif kan beginnen! Over smaak valt niet te twisten, zoek de leukste gifjes op en verstuur ze om iedereen de beste kerstwensen te geven. Wij hebben vast een aantal van deze grappige kerstfilmpjes op een rijtje gezet.

1. Mickey Mouse

Ben je een echte Disney fan? Mickey en Mini mouse ook! Verstuur ze met de mooiste cadeautjes. Gebruik de zoekterm “Mickey Mouse Present” en je ziet deze bovenaan staan.

Via: giphy.com

2. Holiday Spirit

Wie vaker grappige gifjes en memes kijkt zal ongetwijfeld het filmpje Holy Spirit Activate kennen. Daar is ook de Holiday Spirit Activate van gemaakt! Zoek simpelweg op “Holiday Spirit Activate” en voila.

Via: giphy.com

3. Sexy Santa

Voor wie het graag een beetje warm krijgt tijdens de koude kerstdagen zijn deze kerstmannen speciaal uit de kleren gegaan. Zoek even op “Sexy Santa” en je krijgt precies waar je om vroeg… Smelt…

Via: giphy.com

4. Minions

Ze blijven leuk met kerst; de Minions! Zoek op “Christmas Minions” en je krijgt meerdere gifjes van deze heerlijke gele wezentjes.

Via: The Minions (capture)

5. All I want for Christmas

Kun je geen genoeg krijgen van al die heerlijke kerstliedjes? Gewoon versturen! Dit kan natuurlijk naar je geliefde met een lieve tekst, of geef juist die foute kerstplaat door aan je vrienden zodat ze hem de hele dag in hun hoofd hebben.

Zoek bijvoorbeeld eens op “All I want for Christmas is you”.

Via: giphy.com

6. Rudolf

Kerst is natuurlijk niks zonder Rudolf. Gelukkig zijn er ongelofelijk veel gifjes van hem gemaakt en kun je hem dus naar hartenlust gebruiken voor je kerstwensen. Zoek simpelweg op “Rudolf” en zijn rode neus spat van je scherm af.

Via: tumblr.com

7. Dansende kerstman

Ook de kerstman doet wel eens een fout dansje, dat blijkt wel wanneer je zoekt op “Dancing Santa”. Let op: je krijgt flink wat resultaten wat kan zorgen voor een lange tijd lachen naar je telefoon.

Via: giphy.com

8. Elf

De film Elf zit vol hilarische en gif-waardige momenten. Hier is dankbaar gebruik van gemaakt, dus stuur jouw favoriete Elf-gif naar al je vrienden! Door simpelweg op “Elf” te zoeken krijg je al resultaten.

Er zijn behoorlijk wat hilarische uitspraken te vinden…

Via: giphy.com

9. Kerstkat

Dat katten en kerstbomen niet altijd goed samen gaan is algemeen bekend. Daarnaast worden katten nog wel eens versierd met lampjes en slingers, wat ze meestal niet zo kunnen waarderen. Dat zorgt dan wel weer voor de meest grappige kerstfilmpjes.

Even zoeken op “Christmas cat” en uitzoeken maar.

Via: giphy.com

10. Drankje te veel

Ook de kerstman drinkt wel eens meer dan hem lief is. Van beveiligingsbeelden tot in scene gezette gifjes, ze zijn er allemaal. Gewoon even op “Santa drunk” zoeken, wijntje er bij en sturen maar!

Via: tenor.com

Bonus: de Kerstboom

Last but not least blijft natuurlijk de Kerstboom. Misschien wel het populairste item voor een Kerst gifje in WhatsApp. Zoek simpelweg op “Christmas tree” en je ziet door de bomen het bos niet meer…

Via: tenor.com

Meer gifjes

Het internet is eindeloos, het aanbod grappige filmpjes net zo. Even snuffelen en je hebt je telefoon al snel vol met kerst gifjes.

Jouw favoriete kerst gifje? Heb jij nog de ultieme tip voor een kerst gif sticker of een geweldige zoekterm? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:

Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer