Dit is de reden dat vaatdoekjes bijna altijd geel zijn

Misschien heb je je wel eens afgevraagd waarom vaatdoekjes nu bijna altijd geel zijn? Zou het überhaupt een reden hebben? Wij gingen voor je op onderzoek uit!

Gele vaatdoekjes

Vaatdoekjes, iedereen heeft ze op de aanrecht liggen om even snel wat af te vegen of schoon te maken. We weten inmiddels ook allemaal dat het flinke bronnen van bacteriën kunnen zijn en dat ze dus regelmatig verschoond moeten worden. Maar er is beter nagedacht over de kleur, dan je in eerste instantie zou denken.

Via: pixabay.com, cc

Afspraken over kleur

In de schoonmaakbranche zijn er afspraken gemaakt over kleurgebruik van de doekjes. Elke kleur heeft zijn eigen functie gekregen, wat betreft producten.

Zo is een rood doekje voor sanitair bedoeld en zou het dus onhygiënisch zijn om hiermee de tafel af te nemen. Gele doekjes hebben een ‘vrije’ rol in het schoonmaken en kunnen dus voor meerdere zaken gebruikt worden. Tot slot is de blauwe kleur speciaal bedoeld voor het interieur, zo legt Reint Tjoonk uit aan het NRC.

Doekjes vaatdoekjes reden geel
Via: pixabay.com | pascalhelmer, CC

Doordat er gekozen is voor specifieke kleuren is het dus voor iedereen duidelijk waar de doekjes precies voor gebruikt dienen te worden. Nu moeten mensen zich er natuurlijk ook nog aan proberen te houden. Natuurlijk is de keuze altijd aan jou of je een gele of andere kleur vaatdoek gebruikt, maar zorg er in ieder geval voor dat de doekjes niet door elkaar gebruikt worden. Dit kan ernstige gevolgen hebben.

Vaatdoekje geel
Via: depositphotos.com | INAOX

Ditzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor snijplanken: zo is een rode plank bijvoorbeeld specifiek voor het snijden en bereiden van vlees bedoeld. Met deze kleurcoderingen wordt kruisbesmetting tussen voedsel voorkomen.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...