10 handige schoonmaaktips van echte kamermeisjes

Snel en efficiënt schoonmaken, dat kunnen kamermeisjes als de beste. Daarom hebben we een aantal tips van kamermeisjes verzameld om te zorgen dat je grondig, efficiënt en snel kunt schoonmaken. Welke van deze schoonmaaktips is jouw favoriet?

Efficiënt schoonmaken

Je kent het wel. Je wilt heb je zondagochtend opgeofferd om de boel eens goed schoon te maken. Van de keuken tot de badkamer. En het liefste zo snel mogelijk. Maar: dan moet alles wel goed schoon worden… Hoe doe je dat?

Geen zorgen. Wij hebben afgekeken bij de echte pro’s: kamermeisjes. Als iemand de boel perfect kan reinigen in een mum van tijd, is het wel een professionele schoonmaakster. Dit zijn hun beste tips!

Kamermeisje schoonmaken kussen
Via: depositphotos.com | yacobchuk1

1. Ruim eerst de rommel op

Misschien ligt deze heel erg voor de hand, maar toch wordt het vaak vergeten. Ruim alle rommel op, leeg de prullenbakken, haal het beddengoed weg, maar ook handdoeken en andere zaken. Zo kun je erna direct aan de slag met het echte werk, zonder dat je ergens ‘omheen’ schoon moet maken.

Via: pixabay.com

2. Microvezeldoekjes zijn hemels

Het gebruik van microvezeldoekjes wordt meer dan aanbevolen door de kamermeisjes. Hiermee kun je veel efficiënter stoffen dan alle andere doeken. Heb je geen doekje, pak dan een doek (of stuk van bijvoorbeeld een oud t-shirt) en maak dit vochtig.

Gebruik nooit polyester doekjes, hiermee maak je niet schoon, maar verplaats je het stof alleen maar.

Via: pixabay.com

3. Snel bedden opmaken

Kamermeisjes maken de nodige bedden op elke dagen, maar hoe verwissel je nu het snelst een dekbedovertrek? Juist, binnenstebuiten. Doe je armen in de overtrek en pak de punten vast, pak hier ook het dekbed vast en omdraaien maar!

Via pixabay.com

4. Sla de gordijnen tussen de wasbeurten door

We wassen niet allemaal wekelijks onze gordijnen, kamermeisjes ook niet. Om dit nog wat verder te ‘rekken’, slaan bij het poetsen met een handdoek tegen de gordijnen. Hierdoor valt het stof er vanaf en kun je het erna opzuigen. Hou er dus rekening mee dat je ‘mept’ voor het zuigen.

Gordijnen-schoonmaken
Via: depositphotos.com | odua

5. Eerst stofzuigen, dan dweilen

Deze schoonmaaktip ligt misschien voor de hand, maar naar eigen zeggen doet lang niet iedereen dat, aldus de kamermeisjes. Zodra de vloer nat is, blijft stof, haren en andere zaken simpelweg plakken, zodat je deze bijna niet meer opgezogen krijgt. Eerst stofzuigen dus, dan pas dweilen.

Via: pixabay.com

6. Badkamer als laatste

Begin met de woon- of slaapkamers, ga daarna pas naar de badkamer. Op deze manier heb je minder kans dat je bacteriën naar de andere ruimtes brengt.

Man-schoonmaken-badkamer
Via: depositphotos.com | AllaSerebrina Design maken 4.8

7. Poetsmiddelen hebben tijd nodig om ECHT te werken

Schoonmaken doe je zelf, maar je krijgt de nodige hulp van poetsmiddelen (en natuurlijk deze schoonmaaktips). Spuit de douchewanden, toilet en wasbak in, of laat het in een sopje staan. Doe vervolgens iets ander tussendoor, zoals bijvoorbeeld de spiegels, ramen of kastjes. Zo hebben de middelen meer tijd om te werken en jij hebt minder tijd nodig om extra hard te schrobben.

Via: pixabay.com

8. Hun favoriete schoonmaakmiddel is…

Er bestaan veel soorten en merken schoonmaakmiddelen, maar de favoriet van de kamermeisjes heb jij ook in huis. Water met witte azijn. Het maakt erg goed schoon en je kunt er zelfs restjes van andere schoonmaakmiddelen mee verwijderen.

Om het te mengen gebruik je één deel witte azijn en drie delen water.

Witte-azijn
Via: depositphotos.com | pathastings

9. Altijd een tandenborstel bij de hand

Zorg gewoon dat je altijd een tandenborstel bij de hand hebt. Vrees niet, je hoeft niet alles met een tandenborstel te gaan schrobben. Maar vooral de lastig te bereiken plekken in hoekjes en andere plaatsen. Ook de schroeven in het toilet kun je er goed mee schoonmaken.

Via: pixabay.com

10. Goede ‘uitrusting’ en hou alles bij elkaar

Maak een poetsbak(je), waarin je alles samen doet. Op deze manier hoef je tussendoor niet te stoppen omdat je dat ene doekje net niet hebt, of de dweil toch nog beneden ligt. Een goede voorbereiding zorgt dat je veel sneller klaar bent.

Schoonmaakproducten
Via: depositphotos.com | AntonMatyukha

Jouw beste schoonmaaktips?

Natuurlijk zijn deze schoonmaaktips maar een greep uit velen. Heb jij nog poetstips? Laat het weten in de comments!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “10 handige schoonmaaktips van echte kamermeisjes”

  1. Goed om eens schoonmaakadvies te krijgen van de professionals. Ik ben qua schoonmaakmiddelen heel erg aan het verduurzamen. Ik heb de soda ontdekt als schoonmaakmiddel voor bijna alles. Niet alleen heb je voor het toilet geen chloor meer nodig. Ik heb gemerkt dat het niet alleen schoonmaakt en in de glans zet, maar ook ontgeurt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...