10 doeleinden waar je wondermiddel appelazijn voor kan gebruiken!

Het is algemeen bekend dat appelazijn een wondermiddel is en het valt inmiddels ook al onder de superfoods. Je kan het voor allerlei doeleinden gebruiken. Hieronder een 10 doeleinden waar je nog niet aan gedacht hebt!

1. Wittere tanden

Smeer elke dag je tanden in met wat appelazijn. Laat het even intrekken en spoel het even na. Je zult versteld staan na een tijdje worden je tanden vanzelf witter.

witten tanden tips zonder behandeling
Via: pixabay.com | geralt, CC

2. Ontkalk je toilet

Giet een kwart deel appelazijn in je toilet en laat dit minimaal een paar uur intrekken. Daarna door trekken en al je kalk is weg.

Via: pixabay.com

3. Massageolie

Wrijf je handen en voeten in met een paar druppeltjes appelazijn en laat het intrekken. Je handen en voeten worden er lekker zacht van.

Via: pixabay.com

4. Glanzend haar

Pak twee eetlepels appelazijn en meng dit met water (giet dit in oude shampoo fles) en doe dit in je haar nadat je het met shampoo hebt gewassen. Even inlaten trekken, uitspoelen en je hebt glanzend zacht haar.

Via: pixabay.com

5. Verminderd maagzuur

Doe twee theelepels in een glaasje water, drink het op, je maagzuur wordt na een tijdje vanzelf minder. Het klinkt raar zuur met zuur bestrijden, maar het is bewezen dat het je maag rustiger maakt.

6. Kalknagels

Druppel elke dag een druppel pure appelazijn op je kalknagel, laat het goed intrekken, herhaal dit elke dag. Op den duur zul je al snel zien dat je kalknagel verdwijnt.

Via: pixabay.com

7. Stinkvoeten

Door appelazijn te mengen met water en bitterzout maak je een voetbad, dit kan je helpen om van je stinkvoeten af te komen door de bacteriën te doden die de stank veroorzaken.

8. Dood bacteriën

Resten van bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit kunnen ongezond en vervelend zijn. Daarom wassen veel mensen hun groenten en fruit in appelazijn, in de hoop dat het meer chemische resten verwijdert dan wanneer het alleen met water wordt gewassen. Het is niet helemaal duidelijk of het meer pesticides verwijdert in vergelijking met water, wel kan het helpen om gevaarlijke bacteriën te doden. Het wassen met azijn heeft aangetoond dat het gevaarlijke bacteriën als E. coli en salmonella kan verwijderen.

9. Afwasmiddel

Je kan het zelfs in de vaatwasser gebruiken en het dood de bacteriën en maakt je vaat goed schoon, geen vaatwasser voeg het dan gewoon aan je afwaswater toe.

Via: pixabay.com

10. Afvallen

Appelazijn zorgt voor een verzadigd gevoel. Meng een theelepel appelazijn in een glas water en drink het bij voorkeur op een lege mage. Succes verzekerd je hebt een voldaner gevoel en eet minder.

Afvallen kilos kilocalorieen
Via: pixabay.com | PublicDomainPictures, CC

Lees ook: 12 geniale dingen die je met ZOUT kunt doen!

Gebruik jij het al of ga jij appelazijn gebruiken? Zijn we misschien nog een tip vergeten? Laat het ons weten in de comments op Facebook!!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...