Er zijn imiddels zoveel websites die zogenaamd DE goedkoopste vliegtickets aanbieden, maar er komt veel meer bij kijken! Hier 8 belangrijke tips die verschillende aspecten van het boeken van vliegtickets samenvoegen.
Zo kun je dus echt goedkope vliegtickets vinden!
Hoe vind je goedkope vliegtickets
Vliegen is een dure hobby en vaak ook meteen een duur (zo niet het duurste) onderdeel van je reis. Kortom, wil je snel besparen op je reis of zelfs vakantie, begin dan met goedkope vluchten!
Nu zijn er veel (bekende) aanbieders van ‘goedkope’ tickets, waar je kan ‘vergelijken’, maar deze missen belangrijke instrumenten om dit daadwerkelijk goed te kunnen. Tijd om je echt eens vliegensvlug de goedkoopste tickets te showen.
Maar nu ECHT!
1. Gebruik de juiste website
Leuk hoor, al die bekende sites, maar vaak zijn die sites helemaal niet zo gebruiksvriendelijk en kun je alleen op directe vluchten vergelijken. De beste sites te gebruiken zijn Skyscanner en ‘last but not least’… Google flights!
Mocht je een citytrip willen plannen voor een bepaald weekend, maar de locatie laten afhangen van de vliegprijs, is dat GEEN probleem! Bij Google kun je je mogelijke vertrekvliegvelden (zie punt 2.) aangeven, je data invoeren en wat zoeken op de kaart naar goedkope steden! Ideaal dus!
Normaal gezien zou Adiosos je hier ook bij kunnen helpen, maar deze site is (momenteel) erg traag!
2. Zoek op meerdere vliegvelden tegelijk
Wat boeit het jou om van Schiphol, Rotterdam, Brussel of Düsseldorf te vertrekken als je daar honderden Euro’s op kan besparen?!
Zoek daarom meteen op meerdere luchthavens tegelijk. Bij Google kan dit door op het plusje (+) naast de plaats te drukken en meerdere vliegvelden te selecteren! Houd natuurlijk wel rekening met reistijd en – kosten!
Dus voor een besparing van € 15 is het niet echt zinvol om van Amsterdam naar Düsseldorf te rijden…
3. Flexibiliteit in reisdagen loont!
Probeer zo flexibel mogelijk te zijn met je reisdagen. Het kan zomaar zijn, dat één dag eerder vertrekken je VEEL geld bespaart. Bij Google kun je heel goed kijken wat de ideale reisdagen voor jouw bestemming zijn. Druk op de input voor data en vervolgens op ‘Flexible dates’.
Je krijgt dan een overzicht met steeds de laagste prijs per combinatie! Bij Skyscanner kun je dit ook aangeven door over de gehele maand te zoeken, maar Google werkt hierin gemakkelijker.
4. Zet de cookies van je browser uit
Ben je op zoek naar goedkope vliegtickets op internet, zorg er dan voor dat je niet herkend wordt door luchtvaartmaatschappijen. Herkennen deze maatschappijen namelijk jouw computer door ‘cookies’, kan het namelijk gemakkelijk zo zijn, dat je hogere prijzen te zien krijgt!
Daar ALTIJD even een nieuw venster in je browser openen en ‘incognito’ of ‘inPrivate’ surfen!
5. De dag waarop je vliegtickets zoekt (en boekt)
Probeer vliegtickets kopen te vermijden in het weekend. Dan heb je nl. kans dat prijzen iets hoger zijn, omdat er dan veel mensen zoeken. Probeer, als het kan, dinsdagmiddag te zoeken en te goedkope vliegtickets te boeken.
6. Boek genoeg weken vooraf
De beste periode om te boeken is vaak 6 weken voor je vertrek of in sommige gevallen meer dan 6 maanden voor vertrek. Probeer hier dus rekening mee te houden, indien je reisschema dit toelaat.
Studies tonen aan dat dit de beste momenten zijn om goedkope vluchten te boeken! Bij de eerste optie heb je natuurlijk kans dat er al minder plek op vluchten is, maar prijzen zijn wel degelijk wat lager!
7. Boek op de juiste site!
Wil je geen problemen met service of afhankelijke van onbetrouwbare websites? Boek dan je tickets gewoon op de website van de airline zelf of op betrouwbare ticket-sites.
Als je dus de goedkoopste vlucht hebt gevonden, kun je deze invoeren op de website van de luchtvaartmaatschappij, zoals bijvoorbeeld de voordelige airlines Qatar Airlines boeken, maar dus ook betrouwbare zoeksites als Skyscanner of WTC.nl zijn geschikt (en kunnen in sommige gevallen goedkoper zijn)!
8. Ga voor het boeken bagage-voorwaarden na!
Kijk voordat je daadwerkelijk gaat boeken, ALTIJD of bagage is inbegrepen. ‘Low-cost carriers’, zoals Ryanair, Easyjet, Wizz-Air en Transavia laten hun prijzen zien op basis van (gratis) handbagage, waarbij zelfs daarbij al onderscheid is! Let dus goed op hierbij!
Check hier alle info over bagage en handbagage-koffers, waarbij je ook per handbagage-afmetingen per airline mee moet nemen!
Mocht je nog goede tips weten, laat het ons weten in een reactie onderin en deel dit natuurlijk met je vrienden of familie die op reis gaan!