Een snurkende partner is slecht voor jouw gezondheid

Ben je net van plan om te gaan slapen, begint je partner opeens extreem te snurken. Het gevolg: jij kan niet slapen door je snurkende partner en raakt na de vele pogingen om in slaap te vallen lichtelijk geïrriteerd.

Het bewijs voor alle nadelen

Het is allemaal wat, dat gesnurk van je partner. Wij hoeven jou dan ook vast niet te vertellen dat het een van de minst prettige dingen is in een relatie.

Hoewel het al vaker heeft geleid tot de nodige discussies, zag je het probleem nooit verminderen. Gelukkig staan een aantal wetenschappers jou bij, want het is wel degelijk slecht voor je!

After dinner dip grootouders slapen bank
Via: flickr.com | Phil! Gold, CC

Bedankt wetenschap!

Het onderzoek werd uitgevoerd door de British Snoring & Sleep Apnea Association. Hieruit blijkt dat maar liefst 20 miljoen Britten een slaapgebrek hebben door het snurken van hun partner. Dat is ongeveer 33% van alle inwoners!

Ook in Amerika lijkt het probleem erg groot te zijn. Hier geeft 52% van de vrouwen aan wakker te worden van een snurkende partner. Herkenbaar?

Mentale problemen

Om te beginnen kan snurken mentale problemen opleveren. Door het verstoren van je slaappatroon, wordt het risico op een depressie of angst verhoogd. Uit het onderzoek blijkt ook dat je geheugen achteruit gaat. Heb je daarvoor in ieder geval weer een excuus!

Praten in je slaap wakker
Via: depositphotos.com | tommaso1979

Nog meer nadelen

Maak je de laatste tijd meer fouten op je werk, kun je niet meer helder nadenken en heb je een lagere productiviteit? Ook dat is een reden om nog eens de discussie te starten met je partner. Het zou namelijk allemaal te maken kunnen hebben met snurken.

Gevolgen snurkende partner

Al die irritaties kunnen voor heel wat prikkels zorgen in je relatie. Er ontstaat een negatieve sfeer thuis, je ervaart meer stress en je eetlust verandert. Tijd om daar verandering in te brengen.

De eerste stap: laat je partner op de buik slapen. Als je namelijk op je rug slaapt, wordt het snurken vaak erger. Een andere optie: je partner slaapt lekker op de bank vannacht!

Heb jij nog anti-snurk tips?

Heb jij een geniale oplossing voor het verminderen van snurken? Maak ons allemaal blij en laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “Een snurkende partner is slecht voor jouw gezondheid”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...