Review Chillmax Pillow: voor iedereen die wèl wil slapen met warm weer

Het wordt steeds warmer in Nederland en daar zijn de huidige zomers een goed voorbeeld van. Omdat toch wat verkoeling te zoeken, kocht ik dit Chillmax Pillow van JML.

Dit heb ik de afgelopen weken getest en ik deel graag mijn ervaringen in deze review.

Wat is Chillmax Pillow?

Sommige mensen hebben behoefte aan warmte op de bank of voordat ze gaan slapen. Een Stoov warmtekussen is daarbij natuurlijk voor de hand liggend. Maar er zijn ook kussen die zorgen voor de broodnodige gewenste verkoeling…

Het Chillmax Pillow is een blauwe mat met daarin een bepaalde gel, die voor koeling zorgt. Deze gel absorbeert als het ware je lichaamswarmte, waardoor je voor een aantal uren een extra verkoeling ervaart. Doordat de warme uit je lichaam onttrokken wordt, ervaar je meer koelte. Dat is natuurlijk wel een flinke claim die ze doen, dus dat wilde ik zeker gaan testen.

Volgens de makers werkt het ook nog tegen gevoelige spieren, maar dat heb ik zelf niet kunnen testen.

Het principe lijkt dus vrij simpel, maar eerlijk is eerlijk: vaak ben ik allergisch voor dit soort verkooppraatjes en geloof ik niet helemaal dat het werkt. Ik ging er dus sceptisch in.

Lees ook: Huis koel houden? Deze 5 dingen doen mensen vaak verkeerd

We hebben even het reclamefilmpje voor je opgezocht, pas op… Het is wel erg cheesy! Lees daarna zeker mijn ervaring nog even.

Werkt het?

Zoals gezegd, ik was enigszins sceptisch, maar ben blij verrast met de resultaten. Het was wel even zoeken naar de juiste manier om het de Chillmax te gebruiken, waarbij ik hem niet onder mijn kussen leg zoals geadviseerd door de makers. Dit vond ik niet prettig liggen, maar als je er geen last van hebt, is het een heerlijke extra koeling tijdens de warme nachten.

Wat ik heb gedaan is deze aan het voeteinde van mijn bed gelegd, onder het hoeslaken. Op deze manier kon ik mijn voeten erop leggen (of ze er even vanaf halen als het te koud is). Op deze manier blijven je voeten en dus ook de rest van je lichaam wat koeler.

Via: Chillmax Pillow / JML

Extra tip: leg hem een uurtje in de koelkast alvorens je gaat slapen, dan start je de nacht nog wat frisser, heerlijk! Volgens de omschrijving werkt het Chillmax Pillow ongeveer 3 uur, maar dit leek veel langer te zijn, vooral als hij van tevoren in de koelkast lag. Ik heb vele malen beter geslapen met het Chillmax Pillow.

Extra tip: leg hem een uurtje in de koelkast voor een nog beter effect

Maar ook overdag kun je hem gebruiken door bijvoorbeeld erop te gaan zitten, over je benen te leggen, maar ook in je nek geeft hij verkoeling. De mat is 34×51 cm, dus kunt hem voor best veel zaken gebruiken, zelfs het koelen van een laptop, alhoewel ik dat persoonlijk niet zo zie zitten.

Dus, kopen?

Of ik het Chillmax Pillow zou adviseren om te kopen? Jazeker! Hij is niet duur (2 stuks voor 20 euro) en hij geeft de nodige verkoeling. Uiteraard geen garantie dat je goed slaapt, maar voor een dergelijke kleine investering de mogelijkheid hebben dat je beter gaat slapen is het meer dan waard.

Wil je nog meer koelte, wellicht is een Aircooler dan iets voor jou.

Ik ben fan en deze koelmat heeft er dus voor gezorgd dat ik beter heb geslapen en dat is hard nodig met de warme dagen die we soms in Nederland hebben. De Chillmax kopen doe je onder andere bij Bol.com.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...