Opmerkelijk onderzoek: is geen enkele vrouw puur hetero?

Onderzoek toont aan dat vrouwen over het gemakkelijker opgewonden raken van beide sekses en daardoor eerder bi- of homoseksueel zijn, dan puur hetero!

Geen enkele vrouw is 100% hetero

Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Essex (what’s in a name), kwam met de opvallende conclusie: vrouwen zijn bijna nooit puur hetero. Het onderzoek wijst uit dat vrouwen in de meeste gevallen namelijk niet alleen opgewonden geraken van mannen, maar juist ook van vrouwen. De studie liet 345 vrouwen beelden van (aantrekkelijke) naakte vrouwen en mannen zien. Tijdens het kijken werden bepaalde lichamelijke reacties gemeten, die een indicatie kunnen zijn voor de mate van opgewondenheid.

Via: pixabay.com | StcokSnap, CC

Het onderzoek, onder leiding van Dr. Gerulf Rieger, wijst uit dat vrouwen die zeggen hetero te zijn, vaak ook een bepaalde reactie van opwinding vertonen bij de het zien van naaktbeelden van vrouwen. Opvallend is dat lesbische vrouwen juist wel duidelijk reageren: zij vertonen alleen een sterke mate van opwinding bij het zien van vrouwen. Dit zou liggen aan de verdeling van hormonen (o.a. testosteron) die je bij de geboorte meekrijgt, aldus het onderzoek.

Via: pixabay.com

Een paar leuke cijfertjes:

  • 82% van de ondervraagde vrouwen reageerde positief (dus met een sterke mate van opwinding) op zowel mannen als vrouwen
  • 74% van de vrouwen, die hebben aangegeven hetero te zijn, bleek zowel bij de beelden van mannen als vrouwen positief te reageren
  • Maar 28% van de hetero vrouwen ondervond de meeste opwinding bij haar aangegeven voorkeur (mannen), bij lesbische vrouwen was dit 68% (naar vrouwen toe dan)

Dr. Rieger gaf aan dat het niet meteen betekent dat heterovrouwen hun gevoelens onderdrukken. Het betekent eerder dat seksualiteit bij deze groep iets complexer is dan bij heteromannen of zelfs lesbische vrouwen.

We baseren dit artikel natuurlijk op basis van één onderzoek. Het is dus de vraag of dit alle waarheid in pacht heeft. Bovendien allemaal leuk zo’n onderzoek (en eigenlijk maakt het natuurlijk helemaal niets uit), maar we zijn toch benieuwd wat jij hierover denkt:

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...