7 tips voor een snelle last-minute Sinterklaas surprise

Oh jee… moet je je sinterklaas surprise nog maken, maar je hebt geen idee wat? Hier wat snelle en handige tips om tot de perfecte surprise te komen!

Last-minute Sinterklaas surprise

Altijd moeilijk, je hebt een naam getrokken en er staan wel wat hobby’s of ideeën op, maar hoe maak je daar nu wat voor? Bovendien, ik heb nog maar nog weinig tijd?! Wij herkennen dit maar al te goed en daarom hier enkele tips voor per thema, zodat je niet nog meer dagen hoeft te verspillen met nadenken! Aan de slag…

Ben jij ook altijd te laat met je Sinterklaas surprise? We bespreken hieronder de meest voor de hand liggende en vooral gemakkelijke last-minute Sinterklaas surprises. Doe er je voordeel mee!

Vergeet natuurlijk ook niet op te beginnen met het rijmen van je gedicht

Sinterklaas surprise school last-minute maken
Via: despringbok.wordpress.com

1. Het dier

Je moet iets maken voor de echte dierenliefhebber en dat is het enige wat op zijn/haar briefje staat? Geen nood, dan KRIJGT hij/zij een dier naar keuze!

Via: pinterest.com | Linda Mei (embed)

Neem een grotere en kleinere kartonnen doos, waarbij de laatste half op de grote doos komt te liggen (grote doos = lijf, kleine doos = kop). Verpak of verf de dozen in de benodigde kleur.

Voor een eenvoudig dier moet je dan alleen nog wat versieringen (lees: oren, mond, ogen of haren/veren) aanbrengen en je dier is af! Wil je verder gaan, kan dat natuurlijk door met wc-rollen pootjes erbij te maken.

Via: pinterest.com | Ellen Princen (embed)

Kiwify tip: gebruik touwtjes als haar voor een dier en takjes als je gewei wilt maken!

2. De (sport-)award

Heb je het lootje van een sportieveling getrokken? Speelt hij/zij al jaren actief een bepaalde sport en mag daar nu ook eens een geweldige prijs tegenover staan? De sportprijs (voor iedere sport mogelijk) is de meest motiverende oplossing!

Via: pinterest.com | Nicole Bartels (embed)

Het grappige is, dat je een sportprijs al kunt maken van één kartonnen doos met daarboven een schoen of ander attribuut op geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan een voetbalschoen, bal, badminton-bats, honkbalhandschoen etc…

Het belangrijkste is dat je het attribuut ‘veilig’ op je doos kan bevestigen, naar gelang de grootte kun je dit doen met bijvoorbeeld wc-rollen of kurken. Daarna natuurlijk het attribuut goud/zilver verven/spuiten en er nog een leuke tekst opplakken.

Kiwify tip: Je kan de award ook uitgeven voor niet-sportgerelateerde zaken… Drinkt iemand veel koffie of thee, dan geef je de Koffie-/thee-drink award met een grote goeden mok erop!

3. De taart met meerdere lagen

Perfecte surprise voor zowel mensen, die het fantastisch vinden om taarten of cakes te bakken, maar ook een kok of natuurlijk voor de vrolijke snoepert, oftewel de ‘liefhebber’.

.

Met een paar dozen van verschillende grootte kun je al een eind komen. Deze dozen simpelweg inpakken in gekleurd papier (of aluminium-folie), versieren met wat kleurtje, stickers of lintjes en natuurlijk wat strooigoed!

Kiwify tip: plaats bovenop de taart nog een extra item dat te maken heeft met een andere hobby! Dat maakt het NOG persoonlijker!

4. De auto (of trein)

Heb je een autoliefhebber op je kaartje of moet je juist iets maken voor iemand die voor zijn/haar werk moet rijden (zoals een chauffeur of wellicht conducteur), dan is dit ideaal! Je kan dit eventueel combineren met de sportliefhebber, door een spelersbus te maken!

Via: pinterest.com | Marieke Van Mansom-den Hartigh (embed)

Neem een kartonnen doos van fatsoenlijke grootte. Teken op de zijkant van de doos, de zijkant van auto en knip de rest (van de zijkant) weg. Doe hetzelfde met de andere zijkant en vouw de overgebleven voor- en achterkant precies om het uitgeknipte deel vouwen en vastplakken!

.

Nu kun je het karton verven of (strak) inpakken met papier, aluminium-folie of zelfs duct-tape! Met papier raampjes opplakken en natuurlijk 4 kartonnen wielen uitknippen en vastmaken!

Kiwify tip: print het logo of andere kenmerkende vormen van de voorkant (mooi) uit en plak het op je voorkant!

5. De lippenstift

Oeh, je moet nog snel iets maken voor een meisje/vrouw die er altijd goed verzorgd uitziet en je weet verder niet wat? Dan geef je toch een lippenstift? Het is nog gemakkelijk ook!

Via: pinterest.com | Wanda Notenboom (embed)

Neem een keukenrol en knip de bovenkant schuin af. Beplak het onderste deel met wit papier (dit wordt de houder) en maak het bovenste deel de kleur die je wil (rood?!).

Het mooiste is om in het midden nog een klein dun zwart lijntje te plakken, zodat de splitsing nog duidelijker is! Vergeet niet de onder- en bovenkant mee af te dekken!

Kiwify tip: print een gaaf merkje (en nog wat typische zaken die op een lippenstift staan) uit en plak die op de lippenstift! Zo ziet het er nog echter uit!

6. De thuis-tap

Jouw ‘slachtoffer’ houdt wel van uitgaan of is een fervente bierliefhebber?! Dan moet je hem/haar een thuistap of beertender cadeau doen!

.

Het begint met een grote kartonnen doos, waar aan de voorkant een deel uitsteekt. Deze kun je in de juiste kleur (papier) verpakken.

Vervolgens moet je met WC- en keukenrollen de werkelijk tap maken en vergeet deze niet met aluminium-folie in te pakken, zodat het echt metaal lijkt! Last but not least, moet je natuurlijk een goed merk bier erop plakken (netjes in kleur uitprinten!).

Kiwify tip: zorg dat je een bierviltje gebruikt voor op de tap, dit ziet er realistisch uit en super gemakkelijk!

Lees ook: De 4 cadeau-regel voor Sinterklaas: de ideale maatstaf

7. Voor de echte stinkerd…

Deze behoeft wellicht geen introductie en ook het beeld spreekt voor zich. Vergeet er niet nog een leuk chocolaatje in te leggen… Dat maakt de surprise helemaal af!

.

De belangrijkste surprise-tip

Tot slot natuurlijk nog de belangrijkste tip: vergeet niet je pakjes of andere inhoud in je surprise te doen, voordat je hem dichtmaakt of over plakt. Het is zo zonde om het weer open te moeten maken!

Heb je nog een cadeau nodig en moet je dat SNEL in huis hebben, hier heb je alles altijd snel in huis!

Sinterklaas
Via: Wikimedia Commons | R.F. (Roel) Jorna, CC

Jouw Sinterklaas surprise: heb jij nog een perfecte tip voor een surprise? Is jouw idee extreem goed ontvangen? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

1 gedachte over “7 tips voor een snelle last-minute Sinterklaas surprise”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...