8 hilarische situaties waar ouders mee te maken krijgen

Het hebben van kinderen kan een zege, maar tegelijk een ramp zijn. Ouders maken de gekst dingen mee en enkele van die hilarische situatie delen we graag met jullie!

Ouders beleven hilarische situaties…

Ouders maken wat mee met hun kinderen, of het nu gaat om hilarische uitspraken of ongelooflijk gênante eetgewoontes. Opvoeden is geen gemakkelijk taak, maar wel eentje die voor veel hilariteit kan zorgen. Als ouder heb je vaak het gevoel van “heb ik dat nou?” maar gelukkig hebben wij elkaar. Welke van deze hilarische momenten zijn voor jou herkenbaar?

Via: pxhere.com | pxhere.com, CC

1. Wat moet je daar nou op antwoorden

Er zijn momenten dat je kind iets vraagt waar jij geen idee van hebt waar zo een vraag vandaan komt. Vragen over de dood, waar kinderen vandaan komen, of God bestaat, maar ook vragen over het verschil tussen jongens en meisjes kunnen heel confronterend zijn.

Soms stellen ze vragen waar je mond van open valt. Die vragen komen meestal door vriendjes die al wat meer over het onderwerp weten. Zo is er altijd een die verklapt dat de Paashaas, Tandenfee, Sinterklaas en Kerstman niet bestaan. Je moet het maar zo zien, wat jij ook als antwoord verzint, er zal altijd een vriendje zijn die vertelt hoe het echt zit.

2. Het taalgebruik van je kind

Ieder kind heeft een eigen vocabulaire. Ze maken er maar wat van en zijn vaak heel koppig. Toch wordt het taalgebruik van je kind altijd aan jou gekoppeld. Heb je een grof gebekte kleuter, your fault, you did it. Het liefst doe je ze op zo een moment een muilkorf voor, maar het kwaad is al geschied.

En denk maar niet dat eenmalig zal zijn. Jouw kind ziet je schaamte, voelt dat dit een manier is om je in de toekomst nog meer dwars te zitten dus het is een kwestie van tijd.

middelvinger kind grof
Via: youtube.com (capture) | shady antar

3. Het jankende kind in de supermarkt

Heb je ze wel eens gezien. Die jankende kinderen in de supermarkt? Oververmoeid, willen alles wat ze zien, hebben een grote mond in het openbaar omdat het kan. Je kent ze wel. Toegeven dat je er zelf zo eentje hebt, doe je natuurlijk niet. Iedere ouder maakt het echter wel eens een keer mee, hoe perfect jouw telg ook is.

Waarom ze het doen, gewoon omdat het kan. Zoek er ook geen verklaring voor maar ga zelf als de Tazmanian Devil door de supermarkt, gewoon voor de lol. Snap je nu waarom ze het doen? Je misdragen als een kind kan zo leuk zijn.

ouders gezin supermarkt kinderen
Via: pixabay.com | Victoria_Borodinova, CC

4. Je kunt niet altijd het goede voorbeeld geven

Loop jij wel eens te schreeuwen dat ze stil moeten zijn en de hele buurt wakker maken. Vervolgens besef je dat jij het hardst schreeuwt. Of het moment dat jij per se een product wilt uit de supermarkt. Het is ook niet altijd eenvoudig om het goede voorbeeld te geven. Wij zijn ook niet perfect…

supermarkt voorbeeld ouder kind
Via: youtube.com (capture) | Just KID-ing

5. Je mag niet liegen

Ouders weten alles, zien alles, weten wanneer je liegt en wanneer je stout bent geweest. Ze ruiken het aan je. Die alwetendheid is vooral rond de feestdagen hilarisch. Je kunt kinderen eigenlijk van alles wijsmaken. Maar let op, er komt een moment dat ze de waarheid ontdekken. Dan komen de verwijten! En als je hierover liegt, waar lieg je dan nog meer over? Berg je maar!

6. Oh kom maar eens kijken

Trots op je eigen drol, ben jij dat wel eens? Hoe kan het dat kinderen het wel zijn? Iedere keer opnieuw een applausje doen voor de bruine jongen en die buigt nog even voor je als je mazzel hebt. Mocht je niet kotsend weglopen en tijd hebben voor een foto met je kind er trots naast… Dan kun je er over 20 jaar over lachen. Tot die tijd, sterkte ermee.

Kind potje wc toilet
Via: pixabay.com | PublicDomainPictures, CC

7. Vunzige deuntjes meezingen in het openbaar

We gaan nog even verder met wat een kind kan doen om je voor schut te zetten. Thuis laat je ze zeker heel braaf naar kinderliedjes kijken? Of ga je gewoon eerlijk toegeven dat je die af en toe zat bent en je eigen vunzige deuntjes opzet? Bereid je dan maar voor op deze blik. Er komt een dag dat je kind jouw muziek buiten luidkeels begint te zingen. Doe ik het goed, papi, papi!

Via: giphy.com

8. Kinderen zijn soms te eerlijk

Dit zijn opmerkingen/ vragen die je liever niet hoort uit de mond van je kind maar ook zulke momenten moet je om kunnen lachen: Oh wat heeft die een puisten, die is dik mama, heeft er iemand een scheetje gelaten, het bedrag van de boodschappen keihard roepen en erachteraan melden dat je wel veel geld moet hebben. Wen er maar aan dat je kind je enorm voor schut gaat zetten. Maar jij krijgt als ouder ook kansen genoeg om ze terug te pakken…

Kind bang handen gezicht meisje
Via: depositphotos.com | Annems

Achteraf is ook voor ouders alles leuk

Veel van de hilarische momenten zorgen achteraf voor geschater. Op het moment zelf voel je niets anders dan totale schaamte. Troost je met de gedachte dat je ooit een belletje krijgt en dan hoor je aan de andere kant je kind zeggen, sorry, ik snap je nu ik zelf kinderen heb. Sterkte tot die tijd aanbreekt.

Wil je jouw eigen hilarische (genante) momenten delen? Doe het dan in een reactie hieronder.


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...