20 tenenkrommende uitspraken die je schoonmoeder doet

De één heeft er een goede band mee, de ander kan haar wel wurgen. We hebben het natuurlijk over je schoonmoeder! Kan jouw schoonmoeder ook van die vreselijke uitspraken doen?

Mama’s kindje

We begrijpen het heus wel, je bent natuurlijk samen met haar kind en zij zal ongetwijfeld vinden dat niemand zo goed voor haar kind kan zorgen als zij zelf. Maar hé, dat kind is inmiddels ook volwassen en maakt eigen keuzes en 1 van die keuzes ben jij. Daar heeft ze netjes mee om te gaan!

Uitdrukkingen-irritant-geirriteerd-oren-dicht-schreeuwen-grr
Via: depositphotos.com | adymPastukh

Akkefietje met schoonmoeder

Een keer een verschil van mening kan natuurlijk, maar sommige uitspraken gaan wel heel erg ver. En dan moet je héél erg je best doen om niet te ontploffen. Wat hebben we het toch ook eigenlijk zwaar hé, met al die schoonloeders – eh moeders om ons heen.

Schoonmoeder paaien? Natuurlijk kun je altijd je best doen wél een goede band met je schoonmoeder te krijgen. Een verrassing doet het altijd goed! Check deze cadeau ideeën voor je (schoon)moeder.

De 20 meest irritante schoonmoeder uitspraken…

En dan nu: het lijstje meest tenenkrommende uitspraken van je schoonmoeder. Om gek van te worden.

Herken jij deze uitspraken? Of kun je het lijstje aanvullen? Laat het ons weten in een reactie onderin!

1. Ik kwam toevallig langs

En dan onverwacht bij je binnen staan als je net op het punt stond te vertrekken, net onder de douche uit komt of net een lui moment voor jezelf op de bank hebt. Niks toeval, ze is echt heel bewust naar jullie huis gereden… Alweer!

Via: pixabay.com | Capri23Auto, CC

2. Jullie komen nooit langs

Dit heeft dan weer direct verband met uitspraak nummer 1. Wanneer je jouw schoonmoeder al regelmatig ziet omdat ze zo vaak ’toevallig’ langs komt, is de behoefte er niet echt meer om ook nog elke keer die kant op te gaan.

3. Je belt me toch wel als de bevalling begint?

Je bent bijna uitgerekend en schoonmoeder geeft aan bij de bevalling te willen zijn. Alsjeblieft niet! Wanneer jullie vinden dat het tijd is de familie te laten weten dat de baby geboren is, dan krijgt ze het vanzelf te horen.

4. Geef de baby maar aan mij

Net bevallen en je belt braaf je schoonfamilie om te laten weten dat de kleine er is. Kersverse oma haast zich naar jullie toe en wil gelijk de baby vasthouden. Hallo, dat was niet de bedoeling!

Via: neexpix.com, CC

5. Die lelijke neus/dikke kin heeft ze van jou

Want haar eigen kind heeft niet van die lelijke eigenschappen. Haar kind is perfect, en als haar kleinkind wat imperfecties heeft moet dat wel van de koude kant komen.

6. Nog in bed? Toen ik net bevallen was…

Zorgde ik dezelfde avond weer voor een gezonde maaltijd? Deed ik direct het huishouden? Had ik ook zorg voor 4 andere kinderen? Liep ik de volgende dag een marathon? Het lijkt er soms op dat schoonmoeders vergeten hoe zwaar een bevalling ook alweer is en overdrijven enorm wat ze daarna deden. Neem lekker je tijd en geniet van de eerste weken op je eigen roze wolk!

7. Je leeft op de centen van mijn kind

Oei. Au. Hoe de financiële afspraken binnen je relatie zijn, is aan jullie. Of de één 80 uur per week werkt en de ander thuis blijft of dat je beide evenveel werkt en/of evenveel verdient is totaal niet iets waar schoonmoeders zich mee mogen bemoeien.

8. Je denkt alleen maar aan jezelf

Deze uitspraak komt vooral voor wanneer je een keer een afspraak afzegt als je ziek bent, een keer Kerst met je eigen familie door wil brengen of niet direct voor de deur staat wanneer ze hulp nodig heeft. Beseft ze niet dat er meer in het leven is dan alleen de schoonfamilie?

9. Weet je zeker dat je de bank daar laat staan?

Gratis advies over de inrichting van je woning? Dat is vaak geen enkel probleem. Dit soort bijna passief agressieve uitspraken geven aan dat ze het niet met je keuze eens is. Heel subtiel. Not.

Upcycled design interieur
Via: flickr.com | Duncan Blair, CC

10. Wacht maar totdat…

Als je een keer iets durft te zeggen over dat je het even zwaar hebt, in welke situatie dan ook. Met een baby, op je werk, met vriendinnen, door ziekte. Het maakt niet uit. Schoonmoeders weten altijd een situatie te bedenken waarin het nóg erger kan, dus eigenlijk mag je nu niet zeuren.

11. Dit huis is goed voor de weerstand hè

‘Dat jij kunt leven in deze troep, zo knap!’ of ‘Rommel is echt jouw ding hè?’ en dan heb je natuurlijk ook nog ‘Je bent zeker te druk om een keertje goed schoon te maken?’. Allemaal van die heerlijke steken onder water over hoe schoon het huis is. Hoe hard je ook poetst, voor schoonmoeders is het nooit schoon genoeg.

12. De ex van mijn kind…

Je hebt pas echt pech als je telkens vergeleken wordt met de vorige lover van je partner. Toch zal diegene zeker ook mindere kanten hebben, de relatie is niet voor niks over.

Bazig baas chef boos
Via: depositphotos.com | lisafx

13. Mag dat niet van mama? Van oma wel hoor!

Opvoeden is al moeilijk genoeg, en nee zeggen hoort er nu eenmaal bij. Het zou zo fijn zijn als jouw schoonmoeder het opvoeden aan jou en je partner over laat en zich er niet ook nog eens mee gaat bemoeien.

14. Je hoeft mij niet uit te leggen hoe het werkt…

Als ze een keertje op mag passen. Ze weet nog precies hoe ze zelf haar eigen kind(eren) heeft groot gebracht en gaat er van uit dat er niets veranderd is. Fout! Buiten dat de tijd niet heeft stil gestaan heb jij je eigen ideeën over wat, waar, wanneer en hoe laat, maar leg haar dat maar eens uit…

15. Lactose-vrij is toch alleen maar een mode-dingetje

Allergieën en overgevoeligheden zijn al lastig genoeg en zeker niet een mode-dingetje. Doei doei schoonmoeder met je yoghurtdrankje.

pixabay.com

16. Wat belachelijk, een schoonmaakster

Want jouw schoonmoeder deed alles zelf. Misschien vergeet ze alleen even dat het toen prima te doen was een huis te kopen op één salaris en ze zelf de hele dag thuis was om inderdaad het huishouden te doen.

17. Zorg je wel goed voor mijn kind?

Jouw kind is inmiddels volwassen en zou prima voor zichzelf moeten kunnen zorgen als jouw opvoeding geslaagd is, lief schoonmoedertje van me…

18. Ik heb vast een fruithapje gegeven

Je partner en jij verheugden zich er zo op, volgend weekend hebben jullie samen alle tijd en zouden jullie de kleine het eerste fruithapje geven. Je hebt tips gekregen wat het beste fruithapje is om mee te starten (en wat vooral niet). Je haalt de kleine op en trots vertelt oma… dat ze het eerste fruithapje heeft gegeven! En je raadt het al, precies dat wat bovenaan de niet-lijst stond.

blauwe ogen
Via: pixabay.com | tookapic, CC

19. Mijn parkeer plek was bezet

En dan bedoelt ze niet die voor haar eigen huis maar voor jouw huis! Eigen plek?? Hoezo eigen plek? Zolang ze gezonde benen heeft kan ze best een stukje lopen.

20. Het is MIJN kleinkind

Alle aandacht voor de aanstaande moeder toch? Niet als het aan deze schoonmoeder ligt. Het is namelijk háár kleinkind. Dat de moeder toch net even belangrijker is vergeet ze totaal.

tenenkrommende opmerking vrouw
Via: depositphotos.com | piotr_marcinski

Schoonmoeder versus schoonloeder

Gelukkig zijn er ook een hoop positieve verhalen, fantastische schoonmoeders en fijne momenten. Elk gezin is anders en als haar kind nu net even anders leeft dan hoe zij het gewend is kan dat soms even wennen zijn.

Toch zijn er een hoop bijzondere schoonmoeders! Welke uitspraken kwamen je bekend voor of heb je nog andere vreemde situaties meegemaakt? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

2 gedachten over “20 tenenkrommende uitspraken die je schoonmoeder doet”

  1. Ik kom heel goed overeen met mijn schoonouders. Die laten ons in onze eigen waarde en moeien zich nergens mee. Geen van bovenstaande uitspraken zou mijn schoonmoeder doen.

    Beantwoorden
  2. Ik was heel verdrietig toen mijn moeder overleed. Ze was mijn alles.
    Toen zei mijn schoonmoeder heel droog, je hebt mij toch……..
    Vast goed bedoeld maar totaal ander persoon dan mijn moeder.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...