14 gekke opmerkingen waar elke aanstaande moeder van walgt

Je bent zwanger, wauw! Voor de ene aanstaande moeder vooral een ontzettend bijzondere tijd, voor de ander een tijd vol misselijkheid, ongemakken en vermoeidheid. Hoe je zwangerschap ook verloopt, er zijn altijd mensen die het nodig vinden gekke opmerkingen te maken over jouw zwangerschap.

Irritante opmerkingen

Tijdens de zwangerschap ben je vaak al druk genoeg met de komst van de baby. Is de vluchttas al klaar? Welke spullen heb je allemaal nodig? Hoe ver is de babykamer? En dan moet er ook nog een naam bedacht worden!

Via: pexels.com | João Paulo de Souza Oliveira, CC

De hormonen gieren door je lijf. Dit zorgt er voor dat je het ene moment vrolijk bent en het volgende moment bloedchagrijnig en dus situaties soms net iets slechter kan handelen dan anders. Precies op zulke momenten gebeurt het: die opmerking waar je echt van over je nek gaat! Herken jij ze allemaal?

1. Jij bent dik!

Wat had je dan verwacht? Dat mijn buik bleef zoals hij was? Zeker in het laatste trimester zal een aanstaande moeder behoorlijk uitdijen. Dit hoort er gewoon bij (tenzij je hoort bij dat hele kleine groepje vrouwen die zelfs met een baby in de buik niet aan lijken te komen).

2. Mag je dat wel eten?

Geloof me, iemand die zwanger is weet exact wat ze wel en wat ze niet mag. Daar heeft ze geen enkele hulp bij nodig. Het is waarschijnlijk al moeilijk genoeg dat ze die heerlijke sushi met een goed glas wijn moet laten staan.

P.S.: Tips voor goede alcoholvrije wijn vind je hier!

Via: pexels.com | Creative Vix, CC

3. Het is maar voor even

Niet iedereen kan genieten van die 9 maanden die je de baby draagt. Of het dus ‘maar voor even’ is bepaal je helemaal zelf.

4. Heb je lang moeten proberen?

Maakt dit iets uit? Wanneer het lang heeft geduurd kan dit een behoorlijk pijnlijke periode zijn geweest en wanneer iemand daar over wil vertellen hoor je het vanzelf. Of het nu in één keer raak was of jaren heeft gekost, wees nu gewoon blij voor de ouders!

5. Je borsten zijn flink gegroeid!

Excuse me?? Waar haal je het lef vandaan ze zo goed te bestuderen en er nog een opmerking over te maken ook?

Deze opmerking is trouwens voornamelijk gehoord uit de mond van mannen, die je natuurlijke borstvergroting wel fascinerend vinden…

Via: pixabay.com

6. Mag ik je buik aanraken?

Hier verschillen de meningen over. De ene moeder is trots op haar buik en heeft graag veel aanrakingen, de ander wil liever geen vreemde handen op haar buik. Wanneer de moeder dit graag wil hoor je het vanzelf, dat hoef je niet te vragen.

7. Was het gepland?

Gepland, gewenst, het is nogal een verschil. Maakt het de zwangerschap anders wanneer het niet van te voren uitvoerig besproken is maar het als een verrassing kwam?

Via: pexels.com | Jess Bailey Designs, CC

8. Mijn bevalling was een makkie

Fijn voor jou. Daar heeft de mama-to-be nu helemaal niets aan.

9. Mijn bevalling was de hel

Als tegenhanger van nummer 8. Deze wil je al helemáál niet horen. Moeders zijn er ook erg goed in dit soort verhalen in geuren en kleuren te vertellen, en dan moet jij nog. Je zag er al genoeg tegenop, je hoeft niet ook nog eens alle verhalen over rug weeën en uitscheuren te horen!

10. Je geeft straks toch wel borstvoeding?

Buiten dat het helemaal niet bekend is of dit wel lukt wanneer je hier voor kiest, kan de fles geven voor jou ook gewoon praktischer zijn. Het is jouw lichaam, jouw baby, jouw keus.

Ook al zegt Tante Mien nog 100x hoe ontzettend gezond voor de baby borstvoeding geven is en hoe fijn het is voor de band met de baby.

11. Hoeveel kinderen willen jullie?

Rustig aan, laten we beginnen met eentje. Dan zien we later wel of en hoeveel we er graag zouden willen, en pas daarna krijg jij wellicht antwoord op deze vraag.

Via: flickr.com | TipsTimesAdmin, CC

12. Neem nog een bord, je eet voor 2

Dat de baby niet voor een volledig tweede mens telt snappen we neem ik aan wel. Maar die baby kan ook nog eens behoorlijk op je organen drukken. Eet zoveel als je zelf lust.

13. Geniet nu nog van je vrijheid

Dat zal best, maar je kunt vooral niet wachten om die vrije tijd door te brengen met je kindje! Bovendien houdt het leven echt niet op zodra je kinderen hebt.

14. Je leven gaat veranderen

No shit Sherlock. Dat is ook de hele bedoeling.

Aanstaande moeder gekke opmerkingen zwanger zwangerschap
Via: Will and Grace (capture)

Nóg meer vervelende opmerkingen?

Wees vooral een beetje extra lief voor de aanstaande moeder. Hoe leuk sommige opmerkingen ook bedoeld zijn, zo hoeven ze zeker niet over te komen. Vraag of je nog met iets kunt helpen of verras haar met een etentje of juist een heerlijk avondje niks.

Nu zijn dit de meest gehoorde gekke opmerkingen, maar er zijn er natuurlijk nog véél meer! Welke opmerking heb jij wel eens te horen gekregen waar je helemaal de kriebels van kreeg? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...