Vrouwen feiten: 12 gekke en leuke weetjes over vrouwen

Dat mannen en vrouwen verschillend zijn weet iedereen. De belangrijkste kenmerken zijn toch wel de voortplantingsorganen.

Nu wordt er ook gezegd dat mannen bijvoorbeeld beter zijn in inparkeren dan vrouwen, maar welke leuke weetjes over vrouwen zijn nu echt waar? Ken je onderstaande feiten over vrouwen al?

Kleinere hersenen?!

Het brein van een vrouw werkt totaal anders dan die van een man. De hersenen van vrouwen zijn kleiner, maar werken efficiënter. Ze hebben meer verbindingen en een hogere verbranding.

Er is daardoor geen verschil in intelligentie tussen mannen en vrouwen.

Via: pexels.com | meo, CC

Daarnaast spelen hormonen natuurlijk een belangrijke rol in verschillen tussen mannen en vrouwen. Vrouwen hebben iets meer aanmaak van oestrogeen, terwijl mannen meer testosteron aanmaken.

Deze hormonen zorgen er voor dat vrouwen gemiddeld gezien zorgzamer zijn en mannen resultaatgerichter. Maar welke verschillen merken we nu in de praktijk?

Feiten over vrouwen

Dat het lichaam complex in elkaar zit is duidelijk. Dat mannen en vrouwen van elkaar verschillen is ook iedereen bekend. Toch zijn er nog een hoop feiten over vrouwen die je zullen verbazen!

Via: pxfuel.com, CC

1. Vrouwen kunnen slechter tegen alcohol

Naast dat vrouwen gemiddeld kleiner zijn dan mannen, is er meer waardoor vrouwen eerder dronken zijn. Alcohol verdeelt zich namelijk over het bloed en lichaamsvocht en vrouwen hebben nu eenmaal minder lichaamsvocht dan mannen.

Hoe oneerlijk ook verdeeld, alcohol zal door verminderd lichaamsvocht een grotere invloed hebben op het promillage. Iemand met overgewicht en dus meer vet heeft juist weer een lager promillage…

Daarnaast is het ook nog eens zo dat een vrouw een kleinere lever heeft en minder alcohol dehydrogenase produceert, een enzym in de lever die de alcohol afbreekt. Een vrouw houdt dus alcohol langer in haar lichaam.

Via: pexels.com | Valeria Boltneva, CC

2. Vrouwen leven langer

De gemiddelde leeftijd waarop een vrouw komt te overlijden ligt zo’n 2 tot 3 jaar hoger dan dat van een man. Het is dan ook niet gek dat 80% van de mensen ouder dan 100 jaar een vrouw is.

Dit is niet alleen bij mensen zo, ook sommige diersoorten hebben dit verschil tussen de lengte van leven van een mannetje en een vrouwtje.

Via: pexels.com | Pixabay, CC

Grijze haren? Inmiddels zijn grijze haren volledig geaccepteerd. Haal meer inspiratie voor je grijze kapsel!

3. Vrouwen verbranden calorieën trager

Dus vrouwen hebben meer vet én verbranden trager. Hoe oneerlijk is dat? Dit komt omdat mannen meer actief spierweefsel hebben. Dit zorgt er voor dat zij alleen al in rust tot wel 20% meer verbranden dan vrouwen.

Via: pexels.com | MART PRODUCTION, CC

4. Vrouwen kunnen beter ruiken en proeven

In een ver verleden verzamelde de vrouw voedsel voor het gezin. Om te overleven moest de vrouw er voor zorgen het juiste voedsel te kiezen. Een verfijnd reuk- en smaakvermogen hielp daarbij.

Daarnaast hebben vrouwen meer smaakpapillen die de zoete smaak herkennen. Vrouwen kunnen beter de verschillen proeven (zoals zoet en zout), terwijl dit bij mannen vaak als een geheel wordt geproefd.

Via: pixabay.com | Alexander Fox, CC

5. Zwangere vrouwen worden meer gestoken door muggen

Wanneer je zwanger bent is je ademhaling hoger waardoor je meer kooldioxide om je heen hebt hangen. Bovendien transpireer je meer en verandert je lichaamsgeur. Muggen zijn hier dol op!

muggenbult verhelpen
Via: pixabay.com | nuzree, CC

6. Vrouwen praten meer

De hersenactiviteit van mannen en vrouwen verschilt enorm. Vrouwen gebruiken gemiddeld zo’n 7000 woorden per dag (en ja, dit kan sterk uiteen lopen…), mannen slechts 2000.

Dit heeft er onder andere mee te maken dat vrouwen minder to the point denken dan mannen, en dus tijdens het praten al aan verschillende andere dingen denken.

7. Vrouwen zijn gevoeliger

Letterlijk! De vrouw heeft gemiddeld dubbel zo veel (34) zenuwreceptoren per vierkante centimeter huid als de man (17). Hierdoor zullen ze meer pijn voelen, maar ook makkelijker oppervlaktes van elkaar onderscheiden.

Via: pixabay.com | chezbeate, CC

8. Hakschoenen zijn niet voor vrouwen bedoeld

Wellicht is dit niet per se één van de feiten over vrouwen maar meer eentje over mannen. Van oorsprong is de hakschoen gemaakt voor mannen. De verhoging gaf een gevoel van status en macht. Later gingen vrouwen deze ook dragen om zich te kunnen vergelijken met mannen.

Tegenwoordig geeft het dragen van hakken vooral lange slanke benen en strakke beenspieren, iets wat het modebeeld van deze tijd is.

hakken vrouw pump heel
Via: pixabay.com | stokpic, CC

9. Over de wereld is nu 4% van de vrouwen zwanger

1 op de 25 vrouwen is dus zwanger gemiddeld genomen. Kijk nu maar eens goed om je heen…

Via: pexels.com | João Paulo de Souza Oliveira, CC

10. Vrouwen zijn complimenteuzer

Waar de vrouw vanwege haar hormonen meer zorgzaam is en de man graag een goed gevoel geeft, wil de man door het testosteron vooral zelf juist presteren. Dit zorgt er voor dat vrouwen veel sneller een complimentje geven dan mannen.

Via: pixabay.com | 2649771, CC

11. Vrouwen kunnen inparkeren met de radio aan

Hoewel de meningen er over verdeeld zijn wie er nu beter zijn in inparkeren, kunnen vrouwen dit een stuk gemakkelijker met gewoon de radio op normaal volume. Mannen draaien de radio vaak zacht zodat ze beter zien wat ze doen. Huh? Lees die zin nog maar eens!

Dit komt omdat de hersenhelften van vrouwen beter samenwerken. Mannen kunnen zich op slechts 1 ding tegelijk concentreren en kunnen dus slechter muziek op de radio verdragen wanneer ze op de auto moeten letten. Vrouwen kunnen makkelijker de aandacht verdelen over meerdere taken.

Slippers vakantie auto flip flops
Via: depositphotos.com

12. Het brein van een vrouw staat nooit uit

Het brein van een vrouw is altijd alert en zij piekert dan ook veel meer. Feiten over vrouwen waar we nu eenmaal niet omheen kunnen. Mannen zijn in staat even niks denken. Onderstaand filmpje geeft dit perfect weer!

Meer leuke weetjes over vrouwen

Dat er grote verschillen zijn tussen mannen en vrouwen is dus wel duidelijk. Dit zorgt voor leuke weetjes over vrouwen en mannen. Gelukkig maar, we zouden niet kunnen leven in een wereld zonder 1 van beide.

Verschillen tussen vrouwen en mannen. Over de overduidelijke verschillen tussen mannen en vrouwen zijn ook grappige cartoons gemaakt. Dezelfde situatie, maar dan vanuit beide perspectieven bekeken.

Welk verschil tussen mannen en vrouwen merk jij het best en welke feiten over vrouwen heb je het meeste last van? Ken je nog meer leuke weetjes over vrouwen of gekke feiten over vrouwen? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

2 gedachten over “Vrouwen feiten: 12 gekke en leuke weetjes over vrouwen”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...