12 handige tips die helpen tijdens een vliegreis met je baby of kind!

Binnenkort met de kids op vliegvakantie? Iedere ouder ziet er wel een beetje tegenop. Maar met deze 12 tips wordt die vliegreis met je baby of kind echt een stuk makkelijker!

1. Lege stoel

Vraag bij het inchecken of de vlucht is vol geboekt. Zo niet, vraag dan om een lege stoel naast je. Hierdoor heb je meer ruimte voor alle nodige spullen en zo hoeft je mini niet de hele vliegreis bij jou op schoot te zitten.

2. Bassinet reserveren

Op lange vluchten zijn vaak bassinets beschikbaar. Probeer deze al te reserveren bij het boeken van je ticket. Kan dit niet? Probeer dan zo vroeg mogelijk in te checken op het vliegveld zodat deze wiegjes nog beschikbaar zijn.

A post shared by JetKids (@jetkidscom) on

3. Babylounge

Heeft je vlucht vertraging of zit er iets tegen waardoor je ineens veel langer op het vliegveld moet rond hangen dan gedacht. Op Schiphol mag je tussen 6:00 uur en 22:00 uur gratis gebruik maken van de babycare lounge! Dit is een fijne en rustige plek waar je jezelf samen met je baby kan afzonderen om hem te voeden, te wassen of om even te laten slapen.

4. Hongerige baby

Geef bij lange vluchten de etenstijden van je mini door aan de crew. Zo kunnen zij hier rekening mee houden en voorkom je dat je met een huilende mini op je schoot een half uur moet wachten omdat de crew het te druk heeft met andere zaken.

A post shared by JetKids (@jetkidscom) on

5. Oeps!

Neem voldoende verschoning mee! Je zult het net zien dat ze zichzelf op 10 km hoogte helemaal onder spugen of poepen! Niets is dan zo erg om dan nog een vlucht van 8 uur in het voorruitzicht te hebben.

6. Drinken

Baby’s drinken tijdens lange vluchten vaak meer. Houd dus rekening met het aantal flesvoedingen wat je mee het vliegtuig inneemt. Zorg altijd voor voldoende water en vraag hier ook op tijd om bij de crew.

Wat dacht je van de knabbel- of cadeau-box? (Zie #7 en #12 op de volgende pagina)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...