12 handige tips die helpen tijdens een vliegreis met je baby of kind!

7. Knabbelbox

Neem iets te eten mee voor tijdens het opstijgen en dalen. Niet ieder kindje heeft last van oorpijn maar je kan maar beter goed voorbereid zijn. Maak er een leuke knabbelbox van!

.

8. Goed inpakken

Het kan best koud zijn in het vliegtuig. Zeker tijdens lange vluchten is het fijn om een deken en dikke sokken mee te nemen. Dit wordt vaak vergeten omdat men naar een warm land reist en niet aan dekens en fleece sokken denkt!

9. Spray

Is je mini precies verkouden tijdens de vlucht? Geen nood, met de juiste neusspray die overigens alleen verkrijgbaar is bij de apotheek is er niks aan de hand. Deze neusspray zorgt ervoor dat de neus goed open gaat staan en zo voorkom je dat er extra druk op de neus en oren komt te staan. Vaak hebben kinderen alleen tijdens het dalen last van deze druk. Vraag dus aan de crew of ze een seintje willen geven wanneer de daling wordt in gezet zodat je op tijd kan sprayen.

10. Oordopjes

Er zijn bij de apotheek ook speciale oordopjes voor tijdens het vliegen verkrijgbaar. Deze kun je altijd als reserve bij hebben in de tas.

11. Cadeaubox

Slaat de verveling toe? Zorg dat je iets nieuws tevoorschijn kan halen waar ze weer even zoet mee zijn. Maak desnoods een paar kleine cadeautjes of zorg voor leuke leesboekjes! Een ipad of dvdspeler doet het trouwens ook altijd goed!

.

12. Relax!

Blijf zelf relaxed. Je zal zien zodra jij met vol vertrouwen aan deze vliegreis begint en jezelf relaxed bent dat je mini dit voorbeeld snel zal volgen. Heb vertrouwen, er zitten dagelijks kinderen op lange vluchten van soms wel 18 uur en dat is ook altijd goed gekomen! Je kunt de crew altijd nog om tips vragen en ze zullen je helpen wanneer dit nodig is!

Lees ook: Met deze 7 tips bespaar je ECHT geld op het boeken van vliegtickets!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...