14 opmerkingen die je niet wil horen na je bevalling

Je bent moeder geworden! Vlak na de bevalling wil iedereen natuurlijk jouw wondertje komen bekijken. Meestal een heerlijke tijd, maar er zijn een paar uitspraken die je toch echt niet kunt hebben op dat moment.

Baby ballon

Nare uitspraken

Een moeder van de moeder maffia, die enge oom Bert of dat achternichtje die je anders nóóit ziet. Vaak komen dit soort uitspraken van mensen die net even iets verder van je af staan.

Sommige vragen zijn ook prima wanneer je zus ze stelt, maar niet de buurvrouw van 4 huizen verderop. Trek je er niet te veel van aan, geniet van de kraamtijd!

Vragen tijdens je zwangerschap?! Heb jij de 9 maanden fluitend doorlopen of waren er toen ook uitspraken waar je van walgde?

Mensen kunnen heel gemeen zijn!

1. Je buik is nog niet zoals vroeger hé?

Wat verwacht je? Baby er uit dus buik weer plat? Helaas, zo werkt Moeder Natuur niet. 9 maanden lang is je buik gegroeid en dit heeft ook een behoorlijke poos nodig om weer enigszins terug te slinken. Je leest het goed, enigszins!

Waar de ene buik bijna moeiteloos na een paar weken terug bij af is, blijft de andere moeder altijd met een mama-buikje zitten. Geen zorgen, elk lijf is mooi!

Via: pexels.com | Karolina Grabowska, CC

2. Geef je wel borstvoeding?

Moeder maffia alarm! Of je nu borstvoeding of flesvoeding geeft, het is aan jou! Wat de reden ook is om voor het één of het ander te kiezen, een ander heeft daar niet over te oordelen. Wat de voor- of nadelen ook zijn.

3. Wanneer wil je gaan voor de tweede?

Hallo, rustig aan. Wanneer en of je überhaupt een tweede wil, gaat een ander niets aan. Komende tijd moet je er waarschijnlijk in elk geval nog even niet aan denken.

4. Ik zie dat hij krampjes heeft.

Binnen een seconde. Kijkend naar een huilend kind. Je bent zelf nog aan het uitvogelen bij welke huil je kindje honger heeft of moe is, maar deze persoon ziet dit soort dingen direct. Denk-ie… Bloed irritant.

Baby romper tip

5. Geef hem eens aan mij?

Laat het voor eens en voor altijd duidelijk zijn dat alleen jij zelf bepaalt wie en wanneer je baby door iemand vast gehouden mag worden. Er is niets mis met ‘nee’ zeggen.

6. We komen gezellig een poosje kijken!

Gouden regel: kraamvisite duurt 10-30 minuten. Niet langer. Hoe leuk/lief/gezellig ook bedoeld, moeder en kind hebben rust nodig, moeten zelf nog wennen aan de hele nieuwe situatie en kunnen niet ook nog voor iedereen klaar staan en vrolijk doen.

Babyshower cadeau -Hello Baby ballon

7. Wat is hij groot.

Hoe klein of groot hij ook was, de bevalling was sowieso geen pretje. Moeder is nog vol hormonen en wil alleen maar uitspraken over hoe knap de baby is. Verder. Niets.

8. Hoe was de bevalling?

Typisch een uitspraak die alleen intimi mogen stellen. Je wil jouw bevalling niet delen met Jan en alleman, en al helemáál niet horen hoe vreselijk moeilijk of juist makkelijk die van anderen wel niet waren.

9. Ik geef de fles wel.

Met soms nog ‘dan kun jij rusten’. Klinkt lief? Zo voelt het echt niet. Een kersverse moeder wil zelf dit intieme moment met haar baby hebben. Vindt ze het wel fijn als iemand anders het doet? Dan zal ze het zelf vragen.

Via: Wikimedia Commons | IMS Vintage Photos, PD

10. Slaap je wel goed?

Ook zo’n uitspraak die goed of verkeerd kan vallen. Bedoel je tussendoor, als het eventjes kan? Of verwacht je dat de baby nu al nachten door slaapt en vind je gewoon dat ik er moe uit zie?

Alles is nieuw, baby’s slapen niet gelijk door, natuurlijk is de moeder moe!

11. Ik weet hoe het voelt.

Nope, dat weet je niet. Elke baby is anders. Elke moeder is anders. Daar is niks mis mee. Daarnaast heeft de moeder er niets aan als jij mededeelt dat je weet hoe het voelt. Heb je een vermoeden hoe het voelt? Gedraag je dan zoals jij toen wilde dat de mensen om zich heen zich gedroegen!

12. Je krijgt er zo veel voor terug.

Alles is anders. Je zit op een roze wolk en bent helemaal verliefd op de kleine en tegelijk ben je kapot moe, volledig beurs van onderen en ben je de poepluiers nu al zat. Je weet nog niet eens hoe je je echt moet voelen.

Cadeau ideeën voor een babyshower -Luiertaart

13. Binnenkort weer lekker aan het werk!

Werk? Wat was dat ook alweer? Moet dat er ook nog bij? Nee. Nog even niet aan denken.

14. Heb je pijnstilling gebruikt?

Zo ja, wat dan nog? Heb je dan geen echte bevalling ervaren?

Via: pexels.com | kelvin agustinus, CC

Wees lief

Wil je een kersverse moeder echt helpen? Bel/app vooraf en kom op de afgesproken tijd. Neem een maaltijd mee, dat scheelt weer koken. Kom kort langs en zeg alleen maar hoe mooi en lief de baby is. Vraag eventueel vooraf of je een boodschap voor ze kunt doen. Zo word je de ideale kraamvisite!

Moeders! Welke opmerkingen heb jij naar je hoofd geslingerd gekregen na de bevalling? We zijn benieuwd! Laat het ons vooral weten in een reactie onderin.

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...