20 ‘positieve uitspraken’ waar je van over je nek gaat

We kennen allemaal wel zo’n ras-echte optimist die overal wel weer het positieve van in ziet. Iemand die in elke situatie irritant vrolijk is. En vooral iemand die elke keer weer van die blije uitspraken doet waar je helemaal de kriebels van krijgt.

Wij hebben 20 positieve uitspraken voor je opgenoemd die sowieso véél te herkenbaar zijn…

Positivo

Laten we voorop stellen dat er helemaal niks mis is met een beetje positiviteit. Het kan enorm motiverend werken en sombere dagen net wat vrolijker maken. Het zijn echter de cliché uitspraken die ons doen gruwelen.

make today great positieve uitspraken
Via: pexels.com | Thirdman, CC

Er zijn zelfs mensen die hun beroep hebben gemaakt van het motiveren van anderen met positieve gedachten. Komt Tsjakka je misschien bekend voor? Emile Ratelband gebruikt dit woord veelvuldig en noemt zichzelf een entertrainer (van de woorden entertainer en trainer).

Zoek je positiviteit? Bekijk dan eens deze lijst met gekke en leuke weetjes. Een lach op je gezicht gegarandeerd!

De meest irritante positieve uitspraken

We houden dus wel echt van een positieve gedachte. Er zijn alleen uitspraken die volledig uitgemolken zijn, nergens op slaan of die gewoonweg niet positief meer voelen.

worry less live more quote positieve uitspraken
Via: pexels.com | Anna Tarazevich, CC

Dit zijn volgens ons de meest irritante positieve uitspraken. Mee eens?

1. Beter laat dan nooit

Nee nee, je bent te laat. Je test mijn geduld voor niks. Wat is dit eigenlijk voor arrogante uitspraak?

2. Elk nadeel heeft z’n voordeel

Hij was mooi. Met grote dank aan Johan Cruijff. Maar inmiddels wordt deze uitspraak echt te pas en te onpas gebruikt. Is het druk? Wel gezellig! Allemaal leuk en aardig maar ik hecht toch echt waarde aan mijn persoonlijke ruimte.

3. Het meeste valt er naast

Het regent. Als een malle. En jij moet er doorheen. Dan hoor je deze uitspraak. Heel fijn, maar alsnog ben je doorweekt. Heb je dus niks aan!

Via: flickr.com | ann dizon, CC

4. Wel goed voor de plantjes

Als we toch in het thema regen zijn, past deze er absoluut ook bij. Leuk voor die plantjes, maar nog steeds ben je doorweekt als je thuis komt.

5. Achter de wolken schijnt de zon

Valt het je ook al op dat veel dingen over slecht weer gaan? We hebben in Nederland nu eenmaal regelmatig stevige buien, minder fijn weer en regen waar je u tegen zegt. Het zonnetje hebben we pas iets aan als die wolken weg zijn. Weg dus met deze uitspraak.

Uitdrukkingen-irritant-geirriteerd-oren-dicht-schreeuwen-grr
Via: depositphotos.com | adymPastukh

6. Wat vandaag valt, valt morgen niet

En dat is precies welgeteld NUL garantie dat het morgen niet WEER regent.

7. Carpe Diem

En dan vooral gelezen als ‘Leef elke dag alsof het de laatste is’. Ik weet niet wat jij zou doen als dit je laatste dag was maar werken of naar school gaan was er zéker niet bij. Geld speelde spontaan geen rol meer. En nog dikke stress ook, want ik wil nog veel te veel doen voor mijn leven voorbij is. Dit is dus geen optie.

Via: flickr.com | pedrik, CC

8. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Leg me eerst eens uit hoe ik mezelf niet ben? En hoe kan ik dan zorgen dat ik mezelf ben? Iedereen is toch al zichzelf? En wat nou als ik mezelf helemaal niet zo mooi vind?

Via: pexels.com | ???????????????? ????????????????????, CC

9. Haastige spoed is zelden goed

Deze uitspraak klinkt al uit de prehistorie. Er zijn ook zo veel situaties te bedenken waarbij er best een beetje meer haast gemaakt mag worden. En dan hebben we het nog niet gehad over haast naar de wc met buikgriep…

10. Less is more

Liefde? Huisdieren? Gezondheid? Plantjes? Geld? Familie? Vrienden? Feestjes? Deze positieve uitspraak geldt vooral erg vaak juist niet.

11. Spreken is zilver, zwijgen is goud

Moet je eerst jezelf zijn en dan je mond houden? Of beter niks zeggen als je het ergens niet mee eens bent? Om in de positieve uitspraken te blijven: maak van je hart vooral geen moordkuil. Blehhh.

Tegen verveling vrouw alleen thuis
Via: pixabay.com | RobinHiggins, CC

12. Op ieder potje past een dekseltje

Misschien zoek je wel helemaal geen dekseltje. Of blijkt het dekseltje na een tijdje toch niet zo goed te passen. Blijkt het dekseltje compleet gestoord. Wil je liever geen dekseltje maar een folie. Of blijkt het dekseltje op nog veel meer potjes te passen.

13. Denk na voor je wat zegt

Natuurlijk is het niet de bedoeling andere mensen te kwetsen. Maar wat zal een gesprek saai en langdradig worden als je voor elke zin na moet denken alvorens je hem zegt.

14. Het kost niks om vriendelijk te doen

Iemand de huid vol schelden kost net zo veel en lucht wellicht nog op ook…

Via: pexels.com | DS stories, CC

15. Waar een wil is, is een weg

Ik wil de loterij winnen! Regelmatig spelen dingen mee als geluk, aanleg, omgeving, intelligentie, noem het maar op. Ergens voor gaan is goed maar falen hoort er nu eenmaal bij.

16. Voorkomen is beter dan genezen

Laten we dus vooral allemaal lekker op onze luie reet gaan zitten niks doen want stel je voor dat je een foutje maakt ergens.

17. Geniet van de kleine dingen

Deze irritante uitspraak laat je al denken dat het grote geheel goed waardeloos is en je dan maar het leuke uit de kleine dingen moet halen. Lekker genieten dus, not.

Via: neexpix.com, CC

18. Vergeet niet te genieten

Heb ik alles? Portemonnee, zonnebril, sleutels… Volgens mij vergeet ik iets? Wat is dit voor rare uitspraak. Alsof je er aan moet denken om het te doen. Zo werkt het dus niet.

19. Zorgen moet je doen, niet maken

Nee joh, lekker nergens druk om maken. Lekker makkelijk.

20. Positiviteit kan altijd

Dit wordt gezegd door de mensen die dit volledige lijstje in hun repertoire hebben staan. Een shit dag moet kunnen. Het leven is niet altijd een feestje (nog zo één!).

Via: flickr.com | Laura Jara, CC

Tegelwijsheid

Veel van deze positieve uitspraken zijn te vinden op tegeltjes. Die hangen dan door het hele huis op random plaatsen of nog erger, in het toilet. Zit je net lekker, word je gebombardeerd met allerlei irritant positieve uitspraken!

Zoals deze…

Deze media wordt nog niet getoond.

Klik op dit blok om (alle) externe media op Kiwify te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

.

Klaar met die irritante positieve uitspraken!

De meeste positieve uitspraken gaan over iets waar je geen (of weinig) invloed op hebt, zoals het weer of je gevoel. Het mag soms best gewoon even tegen zitten, dan hebben we geen positivo nodig om ons zogenaamd weer op te fleuren.

Welke positieve uitspraken heb jij een pesthekel aan? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Wil je doorlezen hierover?

Natuurlijk bestaat ook de gelegenheid door te lezen over te zeggen wat je denkt. Hier enkele voorbeelden:

Lees ook:


Blijf fris en fruitig… en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...