Hoe maak je nu eigenlijk de perfecte sneeuwbal?

Het is weer winter, de tijd van gezelligheid, lekker eten en SNEEUW. Nou ja, dat laatste hopen we dan maar, want we hebben een paar goede tips voor je, om nu eindelijk eens die perfecte sneeuwbal te maken. Lees je mee?

Via: pixabay.com

1. Gebruik de juiste sneeuw

Het klinkt logisch, maar toch vergeten veel mensen dit: gebruik de juiste sneeuw. Of de sneeuw goed pakt, heeft vooral te maken met de vochtigheid. Dat test je heel eenvoudig door een sneeuwbal te maken en er goed in te knjpen. Als er water uitkomt, is het beter om niet te gooien, want voor je het weet heb je een ijsbal. Valt de bal meteen uit elkaar, dan weet je het wel: die komt nooit aan. Zoek de gouden middenweg…

2. Te droog?

Is de sneeuw te droog, dan kun je natuurlijk wachten tot er weer een verse lading aangeleverd wordt, maar het is makkelijker om er gewoon een paar minuten op te gaan liggen. Door de warmte van je lichaam wordt de dichtheid beter en kun je binnen no-time weer een mooie sneeuwbal kneden.

3. Graaf dieper

Sneeuw wat iets dieper ligt, is ook wat steviger door het gewicht wat alles wat erop ligt. Dus perfect voor je sneeuwbal.

4. De PERFECTE sneeuwbal!

Er zijn ook handige technieken om een stevige sneeuwbal te maken. Je moet er wel wat voor over hebben, want het werkt het beste zonder je handschoenen!

https://www.youtube.com/watch?v=xEYq_vvAntQ

5. Maak er veel!

Inkoppertje, dit wisten we natuurlijk al. Door de warmte van je hand wordt de sneeuwbal iets slapper, maar als je er gewoon een paar extra maak en die even opzij legt, dan heb je een goede stevige voorraad voor je volgende gevecht. En je wilt natuurlijk niet zonder munitie komen te zitten.

6. Brr, wat koud

De beste temperatuur voor je sneeuwbal is 0 graden. Bij deze temperatuur maakt je tegenstander geen schijn van  kans tegen je sneeuwballen.

De perfecte sneeuwbal = stoker in huwelijken!

Natuurlijk zijn wij ook benieuwd naar jullie tips. Laat de beste, en vooral de leukste, achter in de comments en deel dit bericht met je sneeuwbal-teamgenoten (niet de andere partij, dat zou dom zijn)! Pas bovendien altijd op die witte kogels: je wilt niet weten hoeveel huwelijken er al zijn gestrand door een ongewenste sneeuwbal in iemands gezicht…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...