Bij deze 5 typisch Nederlandse gewoontes, sta jij niet eens stil

Sommige gewoontes zijn voor ons Nederlanders zo vanzelfsprekend dat het je vaak niet eens meer opvalt hoe typisch Nederlands ze eigenlijk zijn. Herken jij ze?

Sommige dingen zijn zo typisch Nederlands. We hebben natuurlijk de kaas, de klompen en ‘de groenten’ uit Amsterdam, waar de toeristen het altijd over hebben. Toch zijn er een heleboel zaken, die typisch Nederlands zijn, maar waar niemand meer bij stilstaat! We hebben er 5 op leuke op een rijtje gezet!

1 De verjaardagskring

Zodra er iemand jarig is en de jarige jop geeft een feestje dan is het hier in Nederland heel normaal om met de de hele familie en vriendengroep in een kring te gaan zitten. Voordat je zelf plaats neemt in deze kring is het vanzelfsprekend dat je iedereen langs loopt,  de hand schudt en iedereen daarbij persoonlijk feliciteert met de jarige jop. Ja, ook als de kring bestaat uit 15 man doe je dit. Vier jij je verjaardag ook op deze manier?

2. De verjaardagskalender

Om in de feeststemming te blijven komen we uit de bij de verjaardagskalender. Een typisch Nederlands fenomeen. Het gekke hieraan is, is de plaatst waar de verjaardagskalender meestal hangt, namelijk op het toilet. Daar wordt hij zo opgehangen dat zodra je je behoefte zit te doen je precies kan zien of buurman Piet deze maand zijn verjaardag viert. Best gek toch?

Via: docukit.nl

3. Klagen over het weer

Deze typisch Nederlandse gewoonte is wel een beetje terecht. Wie begint er niet te klagen na twee weken regen in zijn zomervakantie? Hier in Nederland hebben we nu eenmaal de pech dat het de ene dag 30 graden is en het ‘warmteplan’ van start gaat maar waar het de andere dag met gemak tennisballen hagelt. Er is altijd wel iets over te zeggen en dit doen mensen dan ook graag. Zo klagen we er flink op los met z’n allen in bijvoorbeeld de rij bij de bakker of slager.

Via: flickr.com | daily sunny, CC

4. De bakfiets

Als echte Nederlander wordt je zo rond je derde levensjaar voor het eerst op de fiets gezet door papa of mama. Veilig met zijwieltjes, kniebeschermers en een helm wordt je de wijde wereld ingestuurd. Dat fietsen hier in Nederland heel normaal is weet bijna de hele wereldbevolking. Maar sinds een aantal jaar is er dan ook de bakfiets. Het is ongelooflijk hoeveel personen daarin passen. De bakfiets wordt soms gevuld met maar liefst 7 kinderen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is fietsen papa of mama van punt A naar B. Dat buitenlanders hier wat raar van op kijken is toch eigenlijk niet zo gek?

5. Gierigheid

Hoe komt dat toch? Dat wij zo een gierig landje zijn? Zodra Nederlanders uit eten gaan of we hebben gezellig op een terrasje gezeten dan wordt er na afloop vaak wel gepleit om de rekening tot op de cent te splitten. Ook vinden we het een hele kunst om zo goedkoop mogelijk kleding te scoren. Krijgen we een complimentje van iemand? Dan melden we er graag bij ‘Ja leuk hé, was maar een tientje!’

Deze typische gewoonte is er misschien wel eentje die we zo snel mogelijk mogen veranderen. Ben jij schuldig aan deze gewoonte?

Via: pixabay.com

Welke van deze gewoontes herken jij?


Blijf fris en fruitig... en volg ons!

Met heel veel plezier stellen we dagelijks onze verfrissende, handige, vermakende en positieve artikelen op. Vanzelfsprekend vinden we het dan ook erg leuk als je ons volgt! Dat kan gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...