Bij deze 5 typisch Nederlandse gewoontes, sta jij NIET eens stil!

Via: pixabay.com

Sommige gewoontes zijn voor ons Nederlanders zo vanzelfsprekend dat het je vaak niet eens meer opvalt hoe typisch Nederlands ze eigenlijk zijn. Herken jij ze?

Sommige dingen zijn zo typisch Nederlands. We hebben natuurlijk de kaas, de klompen en ‘de groenten’ uit Amsterdam, waar de toeristen het altijd over hebben. Toch zijn er een heleboel zaken, die typisch Nederlands zijn, maar waar niemand meer bij stilstaat! We hebben er 5 op leuke op een rijtje gezet!

1 De verjaardagskring

Zodra er iemand jarig is en de jarige jop geeft een feestje dan is het hier in Nederland heel normaal om met de de hele familie en vriendengroep in een kring te gaan zitten. Voordat je zelf plaats neemt in deze kring is het vanzelfsprekend dat je iedereen langs loopt,  de hand schudt en iedereen daarbij persoonlijk feliciteert met de jarige jop. Ja, ook als de kring bestaat uit 15 man doe je dit. Vier jij je verjaardag ook op deze manier?

5. Gierigheid

Hoe komt dat toch? Dat wij zo een gierig landje zijn? Zodra Nederlanders uit eten gaan of we hebben gezellig op een terrasje gezeten dan wordt er na afloop vaak wel gepleit om de rekening tot op de cent te splitten. Ook vinden we het een hele kunst om zo goedkoop mogelijk kleding te scoren. Krijgen we een complimentje van iemand? Dan melden we er graag bij ‘Ja leuk hé, was maar een tientje!’

Deze typische gewoonte is er misschien wel eentje die we zo snel mogelijk mogen veranderen. Ben jij schuldig aan deze gewoonte?

Via: pixabay.com

Welke van deze gewoontes herken jij?