De 13 beste Nederlandse films en series op Netflix, Videoland & NPO Start

Er is weinig fijner dan zonder zorgen een lekkere serie op te zetten. Zeker na een lange dag werken of een sporttraining gaat er niets boven ontspanning, waarbij je even niet meer hoeft na te denken. In dit artikel vertellen we jou de 13 beste Nederlandse films en series op Netflix, Videoland en NPO Start.

Geweldige films en series

Natuurlijk kennen we allemaal de internationale knallers van Indiana Jones, James Bond en Pirates of The Caribbean. Maar wist je dat er vanuit Nederland uit ook talloze geweldige series en films gemaakt zijn? En wedden dat er een aantal zijn waar jij nog nooit van gehoord hebt.

netflixkoppels beste nederlandse films
Via: pixabay.com | mohamed_hassan, CC

Beste Nederlandse films en series

Om de beste Nederlandse films en series te kijken moet je natuurlijk wel een abonnement hebben op Netflix, Videoland of NPO start. Dit zijn namelijk de kanalen van waaruit wij onze lijst hebben samengesteld.

Het zal je wellicht enigszins verbazen, maar vooral op de laatste, NPO Start, staan een aantal fantastische films en series van eigen bodem. Ben jij er inmiddels klaar voor? En ben je op zoek naar nieuw voer om de avond door te komen? Lees dan snel onze lijst door.

1. Jos – NPO Start

De serie van dit moment die je MOET hebben gezien is Jos. Een op het oog slungelige man, Diederik Ebbinge, ziet alles in zijn leven misgaan en is sociaal niet de allersterkste.

Dit leidt, buiten de fantastische humor, tot een aantal voor veel mensen herkenbare situaties. En naast de vele glimlachjes die je gaat hebben, merk je al snel dat het best zielig is. Een geweldige serie die je wat ons betreft moet hebben gezien. 

2. Tropenjaren – NPO Start

De tweede serie die we behandelen is Tropenjaren. Dit is een serie waarin Henry van Loon en Jelka van Houten, in het echt getrouwd, een hilarisch stel spelen dat net vader en moeder is geworden. Dit leidt tot hilarische momenten die, net als bij Jos, voor veel herkenbare situaties zullen leiden. Het zijn relatief korte afleveringen, waardoor je er als een malle doorheen gaat. 

3. Adem in, adem uit – Videoland

We maken even de korte overstap naar Videoland. Hier kun je namelijk genieten van Adem in, adem uit. Bracha van Doesburgh speelt hier namelijk samen met Jelka van Houten en Waldemar Torenstra een geweldige situatie op het platteland.

Terwijl Bracha en Waldemar als stelletje toch echt uit de grote stad komen. De ongelooflijk fijne ongemakkelijkheid waarmee de acteurs spelen doet je meer dan genoeg lachen. En ook hier vind je weer de nodige herkenbare situaties.

4. Klem – NPO Start

De vierde serie die we in deze lijst benoemen van beste Nederlandse films en series is Klem. Een serie op NPO Start, waarbij het meer om criminaliteit gaat. Een serie waarin Jacob Derwig en Barry Atsma de hoofdrollen vertolken.

Barry Atsma, een nette en serieuze huisvader, komt meer en meer in aanraking met de crimineel die Derwig speelt. Dit leidt tot bijzonder onheilspellende momenten die je echt niet altijd aan ziet komen. 

5. Süskind – Netflix

Ben jij altijd al geïnteresseerd geweest in oorlogsfilms? Check dan zeker de film Süskind. De 10 jaar oude film is misschien niet de allerbekendste, de kwaliteit spat er alsnog vanaf.

Tijdens deze film gaat het om honderden kinderen die moeten worden gered van een concentratiekamp. Het gaat hier om leven en dood wat leidt tot een ongekend spannend plot.

6. Overspel – Videoland

Een redelijk oudere Nederlandse serie die je moet hebben gezien is Overspel. De serie staat nog niet al te lang op Videoland. In deze serie gebeuren er een reeks gebeurtenissen die uiteindelijk leiden tot een affaire tussen Fedja van Huêt en Sylvia Hoeks.

Echter zijn de ex van Sylvia Hoeks en Fedja werkzaam in hetzelfde circuit, waardoor de meest bijzondere situaties zich voordoen. Met 3 seizoenen ben je voorlopig wel even zoet. 

7. Het jaar van Fortuyn – NPO Start

Om gelijk maar even met de deur in huis te vallen gaan we door met Het jaar van Fortuyn. Dit is een serie volledig gebaseerd op de politieke carrière van Pim Fortuyn, de man die niet veel later na zijn opkomst werd neergeschoten.

Tijdens deze serie zie je het zo’n 20 jaar geleden allemaal is gegaan en kom je erachter hoe de politiek is veranderd. Ondanks het onderwerp politiek, is deze serie meer dan vermakelijk. 

Meer beste Nederlandse films en series…

Benieuwd naar meer series? Check dan de volgende pagina. Wedden dat er ook voor jou iets tussen staat!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...