Eet je alleen? 4 creatieve recepten die alleen koken een stuk leuker maken!

Recepten die alleen koken een stuk leuker maken
Via: pexels.com

Ben je een avondje alleen thuis en moet je alleen koken? Afhalen is dan een verleidelijke optie, maar je kunt ook lekker de keuken induiken en één van deze lekkere gerechten voor jezelf klaarmaken!

Alleen koken = gezond en leuk!

De we hebben 4 creatieve recepten voor je gevonden. Het zijn stuk voor stuk gemakkelijke recepten die je prima alleen kunt maken. Ze maken alleen koken een stuk leuker, want je eet iets lekkers (en gezond) en het is zo gemaakt waardoor je geen uren in de koken staat! Waarschijnlijk heb je niet geweten, dat alleen koken zo gemakkelijk en leuk kan zijn!

Lasagne in een mok

.

Waarom een hele ovenschotel met lasagne, terwijl je het ook gewoon uit een mok kunt eten! Zorg wel dat de desbetreffende mok in de magnetron of oven kan. Let the fun begin!

Ingrediënten
2 pasta lasagne bladen
¾ kopje water
1 theelepel olijfolie
3 eetlepels pizza saus
4 eetlepels ricotta kaas
3 eetlepels spinazie, ongekookt
2 eetlepels worst, optioneel
1 eetlepel geraspte cheddar kaas

– Breek de pasta bladen en plaats in een grote mok (geschikt voor in de oven of magnetron).
– Bedek met water en olijfolie. De olijfolie houdt de lasagne bij elkaar terwijl ze koken.
– Stop in de magnetron voor 3-4 minuten of tot de pasta bladen zacht zijn. Controleer halverwege en roer. Laat het kookwater afkoelen en haal de bladen uit de mok. Voeg 1 eetlepel pizza saus toe en verspreid op de bodem van je mok. Doe dan een laag pasta, spinazie, worst (optioneel) en ricotta erop. Herhaal de lagen helemaal tot aan de bovenkant van de mok Zodra je bij de top komt, strooi je er geraspte cheddar bovenop.
– Plaats in de magnetron en kook 2 – 3 minuten totdat de lasagne helemaal is verhit.

De kooktijd is gebaseerd op een 1200W magnetron, het kan per magnetron verschillen hoe lang het erin moet. Hou altijd de mok in de gaten zodat het niet overstroomt of overkookt. Laat het een paar minuten afkoelen en geniet!

Pizza met courgette bodem

.

Ingrediënten:

1 gesneden courgette
1 theelepel zout
2 eieren
1/2 theelepel bakpoeder
1/3 kop volkorenmeel
1/3 kopje gesneden kaasmizarella kaas + 1 kopje boven de pizza
1 grote tomaat, gesneden in kwartjes
Verse basilicum voor het serveren

Voor de bodem:
– Verwarm de oven op 230°C.  Als je een steenoven gebruikt, plaats het in het onderste gedeelte van de oven, terwijl het nog koud is.
– Gooi de gesneden courgette en zout samen in een vergiet. Schep het over in een kom en haal vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de courgette en verplaats dit naar een andere kom.
– Voeg eieren, bakpoeder, bloem en mozzarella toe en mix het tot een smeuïg geheel.
– Verspreid het mengsel in de vorm van een cirkel op een ovenschaal met bakpapier. De cirkels moeten ongeveer 25 centimeter breed en 1 cm dik zijn.
– Bak 8 minuten en haal de pizza bodems uit de oven.

Toppings
– Voeg tomatenschijfjes toe en maak het af met kaas. Bak nog eens 15 minuten op 190°C.
– Houd de pizza goed in de gaten. Doe de oven uit, wanneer de kaas is gesmolten en bubbelt. Haal ze uit de oven en dien ze op. Eet smakelijk!

Spicy chicken roerbak schotel met pinda’s

.

Ingrediënten

1 theelepel olie
1 kippenborst, dun gesneden
1 knoflookteentje
1/2 tot 1 serrano of jalapeno chili pepertjes
113 gram snijbonen
Grof zout en gemalen peper
1 eetlepel verse limoen sap
1 eetlepel gehakte geroosterde pinda’s

Doe de olie in een koekenpan. Voeg vervolgens de kip toe; Bak ze goudbruin in 2 tot 3 minuten. Voeg knoflook, chili, en 2 eetlepels water toe. Bak tot de kip gaar is, ongeveer 3 minuten. Voeg zout en peper toe. Roer limoen sap, de pinda’s, snijbonen en wat basilicum erdoor en schep het vervolgens op een bord. Diner for one is served…

Spring rolls, maar dan anders

.

Ingrediënten

500 gram extra grote garnalen (gekookt)
1½ kopjes rode kool (gesnipperd)
1 grote wortel (julienne)
1 medium komkommer (gesneden)
¼ kop verse koriander (stengels verwijderd)
2 eetlepels verse munt
3 eetlepels natuurlijke pindakaas
2 eetlepels warm water
1 ½ eetlepel vloeibare aminos
1 eetlepel limoen (vers versneden)
½ theelepel gember (vers geraspte)
2 eetlepels gehakte pinda’s

Doe de pindakaas in een kleine kom samen met warm water, vloeibare aminos, limoen sap en gember. Als je liever een dunnere saus hebt, voeg je steeds een eetlepel water toe tot het gewenste resultaat. Verdeel de kool tussen twee kommen gevolgd door de komkommers en wortelen. Rangschik de garnalen op de groenten. Bestrooi met pinda’s, koriander en munt. Besprenkel de pindasaus over het geheel en serveer.

Inspiratie opgedaan?

We hopen, dat je hebt genoten van deze recepten (of dat nog gaat doen)! Laat het ons vooral ook het resultaat weten, als je het uitgeprobeerd!