Kom de zomer goed door met deze 3 heerlijke zomer salades.

Via: pixabay.com

De zomer is in volle gang en hangt in iedereens bol. De lucht van barbecues hangt weer in de straten en het verse fruit vliegt je om de oren. Mensen zijn vrolijk, gaan op vakantie en naar festivals. Maar de warmte heeft soms ook zijn keerzijde. Uren boven een warm gasfornuis werkt niet echt mee, toch is het belangrijk om de nodige groente en fruit dagelijks binnen te krijgen. Vandaar deze heerlijke zomer salades! Fris en gezond!

Ooit al gedacht aan het eten van meer salades? Het is voedzaam, snel klaar en je hoeft vaak niet met je hoofd boven de warme pan te hangen. Kortom de zomer is de perfecte salade tijd. Daarom hier voor jou de acht heerlijkste zomer salades voor jou geselecteerd.

1.Frisse zomersalade met Hüttenkäse en kikkererwten

.

Pak als basis een blikje kikkererwten, een halve komkommer, handje kertomaatjes en limoensap. Je kan deze salade eindeloos aanpassen door verschijdene soorten  bladsla en eventueel gerookte zalm of kip toe te voegen.

2. Linzensalade met avocado

.

Voor deze overheerlijke linzensalade heb je nodig:

  • 1 Avocado in partjes
  • 1 klein blikje linzen
  • 150 gram zachtje geitenkaas
  • 1 zak rucola
  • het sap van een sinaasappel
  • een half bosje munt
  • een half bosje peterselie
  • een snufje zout
  • een snufje peper
  • een goede scheut olijfolie

Doe het sap van de sinaasappel, de munt, de peterselie, het zout, de peper en de olijfolie in een schaal of in een bakje, mix het geheel met de staafmixer tot een gladde dressing. Doe de avocado, geitenkaas, linzen en de rucola in een schaal en meng de dressing er doorheen, smullen maar. Ter variatie kan je er ook een keer pijnboompitten of walnoten door doen.

3.Salade met makreel en sinaasappel

.

Heb je een keer zin in vis met een zomertintje eet dan deze salade. Hij is erg makkelijk om te maken. Je hebt het volgende nodig:

  • halve krop ijsbregsla
  • 2 sinaasappels
  • 1 makreel
  • ui
  • half bosje verse peterselie

Maak de makreel goed schoon en verdeel deze samen met de sla over twee borden of een schaal. Doe vervolgens een fijngesneden ui erbij met de sinaasappels. Giet het sap er overheen wat je nog op de plank hebt liggen en verspreid er vervolgens de peterselie over.