Hoe scoor je een leuke outfit voor weinig geld? 6 handige tips!

Je loopt op straat langs de winkelruiten en ziet de meest hippe outfits op de paspoppen. Bij veel dingen zal je vast denken, die wil ik ook. Misschien zie je net dat ene truitje of de nieuwste trend in de winkel etalage, die nou net bij jou stijl past. Maar helaas je hebt geen geld om hip en trendy te zijn. Toch hoeft dit geen probleem te zijn en kan je ook met weinig geld een leuke outfit scoren. Daarom voor jou vijf tips, om er toch trendy bij te lopen en je eigen stijl te hebben.

1. Pimpen

Dit is misschien wel de beste tip die er is om compleet je eigen stijl te hebben. Snuffel eens in je kleding kast rond, vraag je moeder om haar naaimachine en maak van dat suffe oude topje, een oude jeans en een sjaal een compleet nieuwe outfit. Door stofjes te combineren, kraaltjes, studs toe te voegen maak je al een andere look. Zo zou je ook je oude gympen kunnen op pimpen met studs of ga aan de slag met textiel stiften. Je zult echt versteld staan van de mogelijkheden die je hebt.

Via: nodaybuttoday.nl

2. Ruilen

Ruilen is tegenwoordig helemaal in. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kan iets waar je niks meer mee doet ruilen voor iets anders. Dit kan via websites die speciaal op ruilen zijn gericht, facebook groepen en ruilwinkels. Op websites en facebook groepen kan je een oproep plaatsen als je bijvoorbeeld een stapel oude boeken over hebt en dit bijvoorbeeld wil ruilen voor kleding. Het is het proberen waard, maar je moet maar net iemand in de buurt vinden, anders kost het je veel reiskosten. De ruilwinkels daarentegen komen steeds meer in de grote steden. Mocht je niks online in de buurt vinden dan is een fysieke winkel een goed idee. Pak je oude stapel boeken en breng deze naar een ruilwinkel. Vaak krijg je dan een soort te goed bonnen en kan je in de winkel iets anders uitzoeken. Veel mensen brengen oude kleding daar ook heen, misschien zit er nou net dat ene leuke jurkje of jasje erbij.

Via: pixabay.com

3. ‘Vraag en aanbod’-sites

Veel vrouwen ruimen hun kast met kleding op en bieden veel kleding daarvan vaak aan op marktplaats of andere vraag en aanbod sites. Zelfs op facebook zijn er speciale groepen voor. Met een beetje speurwerk en afdingen vind je vaak de leukste dingen. Zo kan je op sites als marktplaats of speurders veel leuke kleding vinden.

4. Kringloop en tweedehands winkels

Tegenwoordig is een kringloop of tweedehandswinkel erg hot. Veel mensen brengen hun oude kleding daar heen en het zal je verbazen wat je er allemaal kan vinden. Vaak zit er veel vintage tussen en kleding die echt uniek is. Loop dat ene rommelwinkeltje of die stoffige kringloop niet voorbij en kijk eens verder dan je neus lang is, want er is niks mis met gedragen kleding, die vaak zelfs nog als nieuw is.

Via: pixabay

5. Kilo knallers

Niet alleen bij vlees heb je kilo knallers, maar ook kleding kan je per kilo kopen. Er zijn diverse adressen in grote steden te vinden waar ze kleding inzamelen uit kledingcontainers alvoor het naar de eindbestemming gaat. Vaak kan je hier je kleding per kilo afrekenen en koop je zakken vol voor een paar tientjes. Mensen gooien zoveel weg, dus sla je slag en kleed je uniek en stijlvol voor weinig geld.

Via: peterson.af.mil

6. Weet de sales te vinden…

Je kunt natuurlijk ook gewoon zaken kopen in de winkel (of nog beter -> online zoeken), maar let daarbij goed op de sales! Hier een kort overzicht van enkele Sale-pagina’s van leuke online kleding-shops:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...