Dit krijg je allemaal bij het winnen van een Oscar!

Het winnen van een Oscar is de grootste onderscheiding die je als acteur, actrice of filmmaker kunt krijgen. Het is de ‘nobelprijs’ van de filmwereld. Wat krijgt een ‘Oscarwinnaar’, naast het prestigieuze beeldje, nu allemaal precies? Wij zochten het uit!

Oscar

Volgend jaar bestaan de Oscar’s oftewel de ‘Academy Awards’ 90 jaar! De eerste Oscar werd uitgereikt in 1929 in – hoe kan het ook anders – Hollywood. Bij deze uitreiking waren slechts 270 mensen aanwezig. Inmiddels zijn de Academy Awards wereldberoemd en kijken er miljoenen mensen mee. Er worden jaarlijks 24 gewone Oscars uitgereikt en 6 speciale Oscars. Wat krijgt een Oscarwinnaar nu precies?

1. De ‘eer’

Als eerste is het natuurlijk een geweldige eer om genomineerd te worden voor een Oscar, laat staan er eentje te winnen. Wanneer je werkzaam bent in de filmwereld is dit iets wat je bovenaan je CV hebt staan. Je zult gegarandeerd meer filmklussen krijgen na een Oscarnominatie! Indirect krijg je er dus meer – en beter betaald werk – voor terug!

The 86th Annual Academy Awards

2. De ‘Oscar’

Daarnaast krijgt de Oscarwinnaar natuurlijk het prestigieuze gouden beeldje. De Oscar statuette is 24 karaatsgoud en massief brons. Van een beeldje is geen sprake, noem het gerust een beeld! Hij is namelijk 34 centimeter hoog en weegt namelijk meer dan 3.5 kilo. Het beeldje is – mede dankzij het imago – miljoenen euro’s waard! Wist je trouwens dat slechts 81% van de oscarwinnaars het beeldje daadwerkelijk mee naar huis neemt? Onbegrijpelijk als je het ons vraagt!

3.De ‘Goodiebag’

Alsof dat nog niet genoeg is wordt elke genomineerde (dus niet alleen de winnaars) verwend met een goodiebag. En niet zomaar een goodiebag met een paar proefmonsters van Nivea… Nee de waarde van deze goodiebag is meer dan 100.000 euro. In 2016 bedroeg deze 185.000 euro. Niet verkeerd, toch?

81st Academy Awards Photo Corner

Walt Disney

Walt Disney heeft een van de meeste Oscars gewonnen. Zo werd dit icoon maar liefst 59 keer genomineerd, waarvan hij 32 keer won. Dat is toch een aardig zakcentje!

Wie gaat er Oscars winnen?

Zo, nu weet je wat je letterlijk wint als je een Oscar in de wacht sleept! Wie sleept er dit jaar een Oscar in de wacht? Laat het ons weten in de comments onderin!

Lees ook: Dit zijn de 9 meest bizarre Oscar-momenten… OOIT!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Verder lezen

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Delen met...